maanantai 31. tammikuuta 2011

Teemme tämän teidän vastuullanne

Ricosta näyttää siltä, että nuoriso suunnittelee jotain..

Koska kesän tuloa ei voi vauhdittaa, voi aurinkoa ja lämpöä odotellessa harrastella jotain extremeurheilua. Valjakkohiihtoa vaikka! Tarvitaan vain pari kilpailunhaluista koiraa, minisukset ja pari yllytyshullua kuskia. Niin ja koirille tietysti asianmukaiset valjaat. Kypärä ja rannesuojat kuskeja varten eivät nekään ole pahitteeksi. Niin ja ihan vain vinkkinä; minisuksia ei kannata voidella. Ainakaan steariinilla. Ainakaan ihan heti. Minarit luistaa sellaisella sopivan kovalla hangella todella hyvin. Kolmen koiran vauhdittamana niillä pääsee todella lujaa. Etenkin, jos ne kolme lähtee juoksemaan kilpaa ja etenkin, jos yksikään niistä kolmesta ei niin kamalasti välitä hidastelusta. Aussieiden motto lienee "mitä kovempaa, sen parempi" tai jotain sinnepäin.Ensimmäinen vetokokeilu näin isolla kokoonpanolla voidaan julistaa onnistuneeksi! Eteenpäin mentiin myös kahden ja yhden koiran tiimeinä. Käytiin nimittäin myös pikkuisia lenkkejä metsätiellä suhaten. Aksu ei tykkää juosta kärjessä ja Riconkaan mielestä se ei tainnut olla Se Juttu. Näin ollen Remy sai vetää porukkaa ja hoiti homman oikein mallikkaasti!

Remy juoksi sekä Aksun että Ricon parina, jottei kukaan koirista joutunut yksin vetämään koko aikaa tai kovin pitkää lenkkiä. Tosin, lujaa kulki se yhden koiran tiimikin! Koirat juoksivat mainiosti myös kolmen tiiminä (kuten kuvista näkyy).Testiporukkamme suosittelee vetohiihtoa.
Tosin vinkkinä; kannattaa opettaa koirat myös pysähtymään ja kääntymään jo etukäteen. Kannattaa myös itse opetella pysähtymään minisuksilla tehokkaasti. Vaikka eihän nekään välttämättömiä taitoja ole, jos löytää syrjäisemmälle tielle, jossa ei liikennettä tai turhia mutkia ole ihan liikaa

26 kommenttia:

 1. Näissä kuvissa pitäis niiiiiin näkyä nuo kuskin ilmeet myöskin :D

  VastaaPoista
 2. ^Jätämme välistä :D Ei ois julkaisukelpoisia kaikki. :D

  VastaaPoista
 3. no just siksi :D se kertois todellisen tilanteen, että kuinka kauhuissanne työ siellä narujen perässä olitte ;)

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia!! :D Voi vitsit, voin vaan kuvitella kuin hauskaa teillä kaikilla - ihmisillä ja koirilla - on ollut :)

  Harmi kun toi puppe ei taida tällasta ruhoa kiskoa liikkeelle, vaikka ois voitelu mikä tahansa.. ja alamäessäki saattais jäädä jalkoihin :)

  VastaaPoista
 5. Taidamme kokeilla tänä talvella kolmikon/kaksikon kanssa, mutta ihan perinteisellä/luistelutyylillä pitkin joenjäätä. Mutta voin todeta, että varsin hauskaa ollut ja koirat selvästi nauttii!

  VastaaPoista
 6. Paula,
  :D

  Tiia,
  Mut sä voit kiskoa Hugoa! :D Hannin mielestä ainakin kyydissä istuminen on ihan parasta.

  Kati,
  Ai siellä kantaa jää? Mä en täällä oo niin vakuuttunut tosta merestä, että sinne lähtisin. Siellä ei oo ees näkynyt muita, kuin pilkkijöitä :)

  VastaaPoista
 7. Aivan loistavan piristävä postaus! Olisikohan tosta munkin hurjimuksesta vetokoiraksi.. haha :D

  Koirien ilmeet kuvissa on aivan loistavia, hullunkiilto silmissä :D

  VastaaPoista
 8. Hullujahan te ootte!! :o Voin vaan kuvitella ne kuskin ilmeet...

  VastaaPoista
 9. Roosa,
  Muru taitaa olla pikkuinen? mutta eihän se mitään, haalit kaverien koirat apuvoimiksi :DD

  Laura,
  No täytyyhän sitä vähän olla hullu, että noitten vedettäväksi lähtee :D Nyt on muuten kädet kipeinä! Etenkin olkapäiden paikkeilta. Jalat kumma kyllä ei ole (ainakaan vielä) yhtään kipeät!

  VastaaPoista
 10. Juu, kyllä mä luulen että se kantaa. En ole vielä käynyt, mutta esim. Oulunsalon ja Hailuodon kohdalla pystyy ajamaan jäätä pitkin, niin eiköhän sen yhden ihmisen ja pari koiraa kanna :-)

  VastaaPoista
 11. Teillä on nyt välähtäny! :D Ku ette valjakkoa saanu, niin mennään sitte näin, voin vaan uskoa miten hauskaa on ollu! :)

  VastaaPoista
 12. Hienon näköistä menoa! Kyllä mäkin haluaisin nähdä kuskin ilmeet...=)

  VastaaPoista
 13. Ton on täytynyt olla melkoisen pelottavaa ja hauskaa!
  Mun minisuksikokeilut on vähän jääneet, ehkä taas joku yö uskaltautuisin altistamaan itseni tuolle suurelle vaaralle...

  VastaaPoista
 14. Kannattaa käydä kokeilemassa, jos vain löytyy vetointoisia koiria! :) Hauskaa oli kyllä kaikilla ja koirilta sai kerrankin edes vähän sitä ylimääräistä energiaa pois :D Vaikka hyvin ne jaksoi hiihtorupeamankin jälkeen edelleen temuta keskenään..

  Kati,
  no siinä tapauksessa luulisi kyllä :) Pysyttelette vaan virtapaikoilta pois :)

  VastaaPoista
 15. Näyttää kyllä niin hauskalta, että meidän poppoo hankkii myös sukset ja lähtee hurjastelemaan! :D Saas nähdä kuinka pysäytyksen ja kääntymisen kanssa käy! Ollaan ehkä nurin jossain lumikasassa.

  Kivat kuvat kolmikosta, vauhdin hurma välittyy!

  VastaaPoista
 16. Tiina,
  Hyvin todennäköistä, että kaadut ainakin kerran :D Etenkin, jos otat noi hullut minisukset käyttöön :D Niillä jarruttaminen (tyylikkäästi ja kaatumatta) on hiukan hankalaa. Jos oot oikein pro, ni hommaat varmaan sellaiset oikeat sukset, joilla jarruttaminen on jopa mahdollista :DD

  VastaaPoista
 17. Loistavia kuvia (niin kuin sun muutkin kuvat)! Vaikuttaa hauskalta tuo teidän yllytyshullumainen kokeilu :) Oispa ihana kokea tuo vauhdin hurma itsekin. Noista shetlantilaisista ei tosin taida olla tuohon hommaan tai no ehkä Adolf saattais jonkun matkaa vetää, jos joku houkutin ois sen edessä. Mutta kyllä siinä lentäis nokalleen tai pyrstölleen ennen pitkää. Sofi varmaan pitäis laittaa suksien päälle ja mun pitäis vetää sitä :D No onhan mulla tuossa tuo pikku natiainen, josta voi vielä kouluttaa vetokoiran :) Joskus monta vuotta sitten menin potkurilla koirien kanssa, kun meidän duracell-Lempi vielä eli. Se oli sellainen pikkuisen päälle 30 cm sheltti ja veti kuin viimeistä päivää. Se oli niin hauskaa! Lainaiskohan joku mulle vetokoiraa? :)

  VastaaPoista
 18. Ihania kuvia :) Oot sie hyvä kyllä kuvaamaan!

  VastaaPoista
 19. Iina,
  Haha :D Hanni viihtyy myös ihan kaiken vedettävän/työnnettävän/ajettavan kyydissä! :D Pulkka on kiva, mutta paremman puutteessa muistan sen änkeytyneen potkulaudankin kyytiin tasapainoilemaan :D

  Sanni,
  Kiitoksia :)

  VastaaPoista
 20. Huomasin että te ootte kanssa tulossa sunnuntaina Purinalle, mutta oi miiiksi ette kisaa hyppyradalla! Me ku kisataan vaan sillä hypärillä. :D

  VastaaPoista
 21. Meillä on jo hyppäriltä nolla. Siks jätetään se välistä ja yritetään saada se vika nolla kahelta ekalta radalta. Tosin tällä treenimäärällä ja överivireellä ei ole kovin todennäköistä nollan saaminen. :D

  VastaaPoista
 22. Moikkamoi teidän poppoolle!

  Mahdatkohan minua enää muistaa, olen saksanpaimenkoira Aidan omistaja menneiltä vuosilta ;) Nyt ollaan palattu nettimaailmaan, tosin ei kotisivujen vaan blogin muodossa ja vieläpä aivan uuden koirarodun kera; meidän perheeseen muutti joulukuussa espanjanvesikoira Koda. Aida asustelee tällä hetkellä vanhempieni luona maalla.

  Koirarodun vaihto tuli esille, kun kyllästyin koirattomaan elämään kaupungissa ja tuo mieheke on allerginen koirille. Niin löytyi sitten tämmöinen harrastusturjake :) Aivan mahtava otus on ollut, oon kyllä ollut tyytyväinen. Oppii nopeasti kuin mikä ja muutenkin mahtava persoona.

  Teidän elämässä on näköjään vauhtia ja "vaarallisia" tilanteita ;) Aivan huippu hauskan näköistä! Pitääpä pistää muistiin ja kokeilla vaikka Aidan kanssa joskus kun tarpeeksi tylsää on ja laittaa vaikka Koda johtajakoiraksi :D

  Ajattelin vain ilmoitella itsestäni, jos vaikka saisit muistiisi ketä ollaan :) Oikein mukavaa ja vauhdikasta helmikuun jatkoa teidän jengillenne!

  Toivotteleepi, Mari ja Koda

  VastaaPoista
 23. Heippa Mari! Tokihan muistan sinut ja Aidan! Aida etenkin jäi mieleen niin nättinä neitikoirana! :) Täytyy käydä teidän blogi kurkkimassa samantien! Ja joo, itsemurhahiihtoa koirien kanssa suosittelen ihan ehdottomasti! Oli huisin kivaa :)

  VastaaPoista
 24. Ihan huiput kuvat vetokolmikosta!!! :D

  VastaaPoista