lauantai 12. helmikuuta 2011

Kolmas nolla, kakkosiinLauantain viihdykkeeksi ajeltiin taas agilitykisoihin ja vihdoinkin kotiin lähdettiin sen kolmannen nollan ja siis sertiruusukkeen kanssa! Kuva (jonka otti Jukka Pätynen) on harhaanjohtavasti muutaman viikon takaisista kisoista, joissa Aksulla oli omaa kivaa rynnimisen ja huutamisen muodossa. Esteitäkin pompittiin hitusen väärässä järjestyksessä ja taustalla tuomarikin kertoo huomanneensa sen kyllä. Kuva vain oli niin loistava, että halusin sen blogiin lykätä.

Starttasimme ensimmäisten joukossa ja en ehtinyt sen kummemmin ottamaan Aksua kuulolle. Annoin sen purkaa paineita remmiin ja riuhtoa sitä (huomenna on varmaan taas kartturilla hartiat kipeinä), sillä se tuntui viimeksikin auttavan lähdössa pysymisen suhteen. Remmibileet eivät tuottaneet pettymystä tälläkään kertaa ja Aksu lähti suorittamaan rataa vasta kartturin luvalla! Jee! Rata oli muutamaa mutkaa lukuunottamatta ihan kiva! Siitäkin huolimatta siis, että meinasin tärvellä lupaavasti alkaneen radan viiden ensimmäisen esteen jälkeen myöhästymällä ohjauksen kanssa. Keppien jälkeen siis syöksyttiin muurille, jolta oli tarkoitus tehdä täyskäännös kohti keinua. Laskin Aksun liian pitkälle veltolla ohjauksellani ja kun kutsuin sitä takaisin, niin sehän toki näki minut muurin yli. Ponkaisin blokkaamaan paimenen jo mielessään lähes lukkoon lyödyn reitin ja siis syöksyin seisomaan muurin eteen, jolloin Pakkel ei voinutkaan palata luokseni muurin yli (ja aiheuttaa siten siis hyllyä), vaan joutui kiertämään sen. Matka jatkui siis nollan kanssa, mutta sekunteja lensi harakoille turhan monta siinä paniikkimutkassa! Nolla on kuitenkin nolla ja tämä oli meille se maaginen kolmas nolla! Kakkosluokka täältä tullaan!

Palkintojenjaossa (sertiruusuketta noudettaessa siis) tuomari kysyi haluaisinko suorittaa toisen maksiykkösten radan nollakoirakkona Aksun kanssa ja suostuin oitis! Meillä ei ollut aikomustakaan jäädä moneksi tunniksi vartomaan maksikakkosten alkamista, joten oli kivaa päästä juoksemaan toinenkin rata, vaikkakin kisan ulkopuolisena. Tutustuin rataan pikaisesti kävelemällä sen kerran läpi palkintojenjaon jälkeen. Aksu pysyi taas lähdössä (kartturi on superonnellinen!) ja pääsin kokeilemaan kivaa kuviota heti siihen lähtöön. Seisoin siis selkä radalle päin ja otin Aksun kahden ensimmäisen hypyn yli vastaan ja kierrätin sen selkäni takaa kolmannelle hypylle. Olemme treenanneet selän takaa kiertämistä vain omatoimitreeneissä, joten oli hauska päästä kokeilemaan sitä kisaympäristössä! Aksu pinkoi tämän radan ihan hillitöntä kyytiä! Lennätti kyllä yhden muurin palikan (ohjaajan vika, ylläri) ja fuskasi keinun alastulokontaktilla, mutta pysyi lapasessa! Tästä radasta jäi sujuvuutensa puolesta erityisen hyvä mieli, vaikka pientä virhettä siellä sattuikin.

Pitkästä aikaa ratojen jälkeen hyvä fiilis! Tuntui, että oltiin tekemässä töitä yhdessä, eikä erikseen! Näitä lisää, kiitos! Niin ja olen kyllä huipputyytyväinen siihen, että tälläkään kertaa Pakkel ei varastanut lähdöstä! Helpottaa kummasti.

34 kommenttia:

 1. Hiih, onnea onnea vielä tännekin! Koska eka kakkosten rata?
  Mä kattoinkin tota kuvaa ettei taida olla tältä päivältä kun tuomari (Ritva?) näyttää hylkyä siinä..

  VastaaPoista
 2. Jes! Ihan mahtavaa, onnea paljon :D

  VastaaPoista
 3. Hienoa, onneksi olkoon! :) Me nyt näkyilläänkin sitten samoissa skaboissa!

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa, ei voi olla muutakuin onnellinen teidän puolesta! Tsemppitykset kakkosen ratasuorituksiin!

  VastaaPoista
 5. Kiitos onnitteluista :)

  Tiina,
  Todentotta! :D

  Paula,
  Varmaan menee maaliskuun puolelle kakkosten korkkaaminen. Ei kauheesti ollut noita kisoja enää tässä kuussa (yhden radan takia tuskin jaksan ajella minnekään kauas). Ja kuva tosiaan "vanha" (jep, Ritva hyvinkin).

  VastaaPoista
 6. Hei, paljon onnea kakkosluokkalaisille! :-) Ja hauska tuo edellispostauksen viideo. Milloinhan sitä on itse tullut edellisen kerran naksuteltua...

  VastaaPoista
 7. Hattua nostan teille! Ajattele, mistä olette lähteneet. Huikeaa, muista fiilistellä! Toivottavasti nähdään keväällä kisoissa.

  VastaaPoista
 8. Hurjasti onnea teille kakkosiin noususta! :)

  VastaaPoista
 9. Kiitoksia onnitteluista ja kyllä! Muistan fiilistellä! :)) Etenkin, kun yhtään pysähtyy miettimään vuoden takaisia agilityja, niin on tääkin taas yks ihan mieletön saavutus! :)

  Esa,
  Naksutin esille vaan! Yllättävän kivaa :)

  VastaaPoista
 10. Tiia,
  tänk juu veri mats! ;D

  VastaaPoista
 11. Vautsivaaau, tätäkin kautta vielä onnea taitaville!! Ja taitaa muuten olla eka kerta johonkin kuukauteen kun kommentoin tänne, lukenut olen kyllä kaikki postaukset mutta joku valtava kynnys tässä kommentoinnissa on, sorry!

  VastaaPoista
 12. Onnea nollasta! Hyvä te :) Ja hyvä että Aksu pysyi lähdöissä ;)

  VastaaPoista
 13. Kiitos onnitteluista :)

  Inka,
  Mulla on toisinaan samaa vikaa :D Luen, mutten saa itsestäni sitä irti, että kommentoisin. Aina ei vain ajatus kulje riittävästi, että saisi jotain järkevää kommenttia aikaiseksi ;)

  VastaaPoista
 14. Onnittelut taitaville vielä tätäkin kautta! :) Eiks meillä oo treeneissä jotain hyvää tarjolla sitte perjantaina? Vai käydäänkö tiedät kyllä missä? ;)

  VastaaPoista
 15. Haha :D Voinhan mä treeneihin jotain tuoda :D Tiedät-kyllä-mikä pitää jättää välistä. Kävin tiedät-kyllä-missä tänään ja taas vaihteeksi sellainen olo, että ei enää koskaan tiedät-kyllä-mitä :D

  VastaaPoista
 16. Haha! Ens viikolla on taas eri ääni kellossa kuitenkin! :D Mä kävin kanssa tossa toissa päivänä tiedät kyllä missä, ja sain ihan väärän hampurilaisen! Siinä ei ollut kun vain kaksi pihviä, suolakurkku ja ketsuppia! Stella tykkäs siitä, minä en! :D Ja meidän on pakko juhlia näitä teidän juttuja, kun meillä on nyt sitte 1,5kk ilman kisoja.

  VastaaPoista
 17. Tätäkin kautta vielä onnittelut upeasta työstä! Ja noi Pätysen kuvat on kyllä mahtavia. =)

  VastaaPoista
 18. Koskas meille on tarjolla nousubileet? :D

  VastaaPoista
 19. Miimi,
  Pätynen kyllä ottaa hienoja kuvia! On kyllä luksusta, että jaksaa kiertää kisoissa kuvaamassa ja antaa vielä käyttää kuvia, kun kysyy lupaa :)

  Paula,
  Sitten, kun noustaan kolmosiin :D Sit pidän bileet. Siihen asti pidetään tavoitteet hitusen korkeammalla ja yritetään kerätä ne nollat kakkosista, että päästäis kolmosiin räpeltämään niitä kaikkeist kivoimpia nollia!

  VastaaPoista
 20. eli syksyllä sitten..ei muutakun kipin kapin kisaamaan ;)

  VastaaPoista
 21. Onneksi olkoon ! Mukava lukea tällaisia iloisia uutisia :)

  VastaaPoista
 22. Roosa ja Minna,
  Kiitos :)

  Paula,
  Haha :D joo, palataan asiaan joskus silloin. :D Tiimimme ei ota vastuuta aikataulun pettämisestä; oli kyseessä sitten bileiden rankka myöhästyminen tai vahingossa aikaistuminen :D

  VastaaPoista
 23. Wau! Paljon onnea nousunollasta! (:

  VastaaPoista
 24. Kiitos onnitteluista :)

  VastaaPoista
 25. Vau, onnittelut nollasta ja sertilipukkeesta!! :)
  Aikas makeeta!

  Onko videomateriaalia odotettavissa? ;)

  VastaaPoista
 26. Kiitos Lea :)
  Ei tuu videota, kuvaaja oli lomalla ;)

  VastaaPoista
 27. Kiitoksia Fannyllekin onnitteluista :)

  VastaaPoista
 28. Oikein paljon onnea kakkosiin noususta! Kuten muutkin ovat sanoneet niin huima nousu vuoden takaisesta. Muista palkita itseäsi ja Akselia tarpeeksi hyvin tehdystä työstä! :)

  VastaaPoista
 29. Kiitos, Riikka :)
  Onhan tämä melkoinen nousu! Vaikka on sen eteen kyllä tehtykin töitä. Sitä suuremmalla syyllä; hyvältä tuntuu :)

  VastaaPoista