sunnuntai 6. helmikuuta 2011

RähjäViimeinen nolla on osoittautunut varsinaiseksi kitunollaksi. Tänään pompittiin kahden startin verran kisoissa ja eihän se nolla irronnut edelleenkään! Tällä kertaa tosin homma ei ollut ihan toivotonta räpeltämistä ja hyllyt tuli tosi pienistä jutuista. Maltoin rauhoittaa lähdön ja ottaa Aksuun katsekontaktin vielä ennen sen jättämistä ja tällä kertaa säästyttiin lähdöistä varastamisilta! Toisella radalla Aksu jäi kyllä piippaamaan lähtöön ja rynnikin sitten tokan esteen jälkeen hitusen väärään suuntaan, mutta kokonaisuus oli selvästi aiempaa parempi! Etenkin siitä, ettei Aksu varastanut, olen erityisen ylpeä! Voi olla, että Hyvinkään kisoissa käytössä oleva ahdas häkkikehä nostaa Aksun paineita hitusen liikaa. Se itse ei häkissä ollessaan rähjää, mutta epäilemättä nostaa kierroksia kuunnellessaan muiden taukoamatonta räksytystä. Näissä kisoissa ei häkkiä ollut käytössä, joten se taisi vaikuttaa Aksun suoritukseen suotuisasti, kun rauhoittumaan mentiin omaan autoon ja ulos.

Käytös radan laidalla sen sijaan oli taas sitä samaa vanhaa rähisemistä. Kun ei usko hyvällä, eikä pahalla. Hieman stressaavaakin ajoittain, sillä aina kisoista löytyy myös niitä, joiden koirat on melko vapaasti ja löysin remmein kulkuväylillä seisomassa. Eihän siinä mitään, jos oma koirakin olisi kuumanakin käydessään yltiösosiaalinen kaikkien kaveri, mutta kun ei ole, niin ei ole aina ihan niin rentoa luotsia siellä ihmis- ja koirapaljouden keskellä. Aksusta on ylipäätään aikuistumisen myötä kehkeytynyt sellainen koiratyyppi, joka ei enää ihan muitta mutkitta hyväksy jokaista karvakuonoa kaverikseen. Etenkään muita uroksia. Piirre, joka ei ole ollenkaan niin harvinainen aussieurosten keskuudessa. Asia ei minua haittaa pätkääkään, paitsi kisoissa, jos siellä on niitä remmit löysällä kulkuväylillä köllöttäviä koiria. Kun niistäkään ei koskaan voi tietää varmuudella minkälaisen vastaanoton saa, kun kulkee kuumakallensa kanssa ohitse.

Tokopuolelle kun saisi edes osan tuosta draivista, mitä Aksu esittelee agiradoilla, niin olisi kiva! Aika vähälle on jäänyt tokon treenaaminen TK1:n jälkeen, mutta se vähä mitä on tehty, on ollut ihan kivahkoa. Piilopaikkamakuu on sujunut suorastaan yllättävän hyvin ja ongelmattomasti! Sellaista pientä hiottavaa riittää kuitenkin enemmän kuin tarpeeksi, mutta siitä huolimatta olisi ihan pienesti sellainen tokokoehinku. Hyvin pienesti ja ihan vain sen verran, että tekisi mieli käydä kokeissa tsekkaamassa kaukojen taso..

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä viimeisen nollan hankintaan! Kyllä se sieltä vielä tulee! ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos :D Eiköhän se jossain vaiheessa tule edes vahingossa! :D

  VastaaPoista
 3. ^videolle tallentui niin mainiosti Aksun "kivaa!" -ilme :D

  VastaaPoista
 4. Kun pitää yrittää läähättää ja vetää remmiä samanaikaisesti, niin tulee vähän töhinätuhinaa :D

  VastaaPoista