tiistai 19. huhtikuuta 2011

Tuuli puhalla! Puske pois pilvet auringon edestä!

Viime viikonloppuna kisattiin agilityssa kahden radan verran ja Aksun kisakirjaan kirjattiin yksi nousunolla lisää! Laajoista aikaavievistä kaarteista huolimatta sijoituskin oli kolmas ja Aksu on taas yhtä lelua rikkaampi! Pointsit KKK:lle palkinnoista. Kivaa, kun turhat ruusukkeet, pokaalit ja muropussit oli jätetty pois.

Enää yksi nolla lisää ja ollaan Paksun kanssa kolmosissa! Mikään kiire ei kyllä olisi sinne ylimpään luokkaan, sillä siellä pitäisi jo oikeasti tehdä niille laajoille kaarteille jotain! Kolmosissa myös osallistujamäärät ovat huikeat ja taso kova. Palkintosijoja ja niitä kaikkein kivoimpia nollia, AVA-nollia, ei hillittömillä kaarteilla täälläpäin keräillä. Tietää paineita ohjaajalle, kun pitäisi kouluttaakin sitä koiraa!Hanni on taas pieni onnellinen koira, kun aurinko lämmittää ja tiet alkaa olla kuivat! Pappakoira ei tiedä mitään inhottavampaa, kuin märät tiet! Tassuthan niillä kastuu! Kevät on kiva, kun heinikot kuivaa ja aurinko lämmittää vanhoja tassuja ja kylkiä. Niin ja lämpimien kelien myötä mielikin on niin kevyt, että tassu nousee korkealle ja on kivaa vähän juosta ja jallittaa nuorempiaan! Hanni on ikäisekseen (15v 6kk) ihan huippukunnossa ja on ilo katsella hyväkuntoista vanhusta, joka nauttii elämästään täysin rinnoin! Jos joku kuvitteli Hannin olevan sellainen hitaasti eteenpäin köpöttelevä hiljainen vanhuskoira, niin väärässä oli! Tassut kantaa edelleen tarvittaessa lujalla vauhdilla ja ääntä löytyy ja sitä muuten myös käytetään, jos on tarvis!

Kohta on kelit myös sen verran lämpimät myös iltaisin, että voin kyniä Hannin! Harkitsen myös Elviksen trimmaamista sileäkarvaiseksi perhoseksi, mutta sitä on mietittävä vielä tovi. Elviksen karva kasvaa niin huonosti täyteen mittaansa. Toisaalta sen tämän hetkinen karva on ihan kamalassa kunnossa, kuten aina. Aksu sen sijaan ei tarvitse trimmeriä päästäkseen karvoistaan eroon. Ihan vain furminaattori riittää. Jaksan tosin ihmetellä sitä, mistä se karva oikein irtoaa, kun koira ei vielä parin karvakassillisen jälkeenkään näytä kaljuuntuneen juuri ollenkaan. Etenkin kaulus on tuuhea.. Siitä lähti viime vuonnakin vasta ihan viimeisenä ne karvat.

Objektiivikuume nostaa päätään TAAS! Enkä ole edes vielä kunnolla testannut halppiszoomia, jonka isä toi. Nälkä tosiaankin kasvaa syödessä! Petollinen harrastus tämä valokuvaus. Erityisen turhauttavaa on ottaa lenkillä parisataa kuvaa ja kotona niitä katsellessaan olla tyytymätön lähes kaikkiin! Ja siis tietysti vika on pelkästään kamerassa, eikä ollenkaan kuvaajassa, eeeei..

12 kommenttia:

 1. Hyvä kuulla, että Hanni voi pirteästi :) Ja onnittelut Akselillekin - tai teille kummallekin! :D

  Meidän lapinpappa pääsee nyt pääsiäisenä karvoistaan, leikataan se äidin kanssa itse kun ei haluta kiusata vanhusta viemällä sitä enää trimmaajalle. Se kun ei siellä erityisemmin viihdy... :/ Papparainenkin täyttää jo 12 tossa parin viikon päästä, mutta kyllä sitä jo ikä painaakin. Toivottavasti nyt vaan pysyis hyvänä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos onnitteluista!
  Mekin trimmataan kotioloissa tai siis on aina trimmattu ihan ensimmäistä trimmikertaa lukuunottamatta. Toivottavasti teidän lapinpappa pysyisi mahdollisimman pitkään hyväkuntoisena ja iloisena myös! :) Varmaan turkin kevennys nuorentaa ainakin! Hannista tulee aina vilkkaampi ilman paksua turkkia! :D

  VastaaPoista
 3. Äh, koulutus on yliarvostettua! Tai sitten ei... :D Onnea vielä nollasta! Hyvin sujuu tämä työnjako sisaruksilla lajien suhteen, tämä on selkeästi jo pentulaatikossa sovittu diili. "Ota sie agi ni mie otan tokon!"

  Mörkökin voisi kohta vaihtaa bikineihin. Se oikeasti nuorentaa koiraa, vaikka ei heti uskoisi.

  VastaaPoista
 4. Onnea tätäkin kautta aksa-nollasta, huikeaa menoa!

  Kivaa kesän odotusta pikkukoirille. :)

  VastaaPoista
 5. Sirkku,
  Joo, on se! Ja lahjattomat treenaa jne :D Tai sitten tosiaan ei. Susulla ja Aksulla on kyllä hyvin selvä työnjako. Mitä sitä nyt itseään kahdessa lajissa rasittamaan, kun sen toisen voi tyrkätä sisarukselle! :D
  Kiitos onnitteluista!

  Emppu,
  Kiitos tätäkin kautta :)

  VastaaPoista
 6. Onnea kilpailukirjan uudesta rivistä!

  VastaaPoista
 7. Onnea nollasta :) Hyvin te vedätte!

  VastaaPoista
 8. Hitsi, onnittelut nollasta! Äkkiähän te ootte siellä kolmosissa ;-)

  VastaaPoista
 9. Kiitos onnitteluista!
  Kolmonen tosiaan vahingossa häämöttää jo :D

  VastaaPoista
 10. Jee, onnea nollasta! Kesällä treenaatte kaarrokset kuntoon! Eiks je? ;)

  Rapsut vanhuksille, aika kunnioitettava ikä Hannilla. :) Ja onneksi on nyt lämmin, on kivempi ulkoilla ja muuten vaan hengailla pihalla. Viivi pääsi tukastaan joku kuukausi sitten (kröhöm.. oli vähän takkuinen) ja jalat pitäisi kyniä vielä lyhyemmäksi, mettälenkeillä kaikki tarttuu kyytiin. :/ En muuten enään koskaan halua kunnon turkkikoiraa..

  VastaaPoista
 11. Tuttu tunne tuo, kun lähes mikään valokuvista ei kelpaa. Erehdyin vielä kirjautumaan Helsingin kameroiden kamerafoorumille katselemaan ammattilaisten valokuvia ja lukemaan heidän valokuva-arvostelujaan...Sen jälkeen olen voinut lähes sanan poistaa edellisestä lauseesta:)
  Tsemppiä agiliitoon t. Lotte ja Daniel

  VastaaPoista
 12. Lea,
  Ehtiihän niitä katselemaan sitten joskus :D Kesällä tuskin ihan hirveästi treenataan, mutta jos sitten syksyllä? :D
  Meillä tarttuu perhosten perskarvoihin metsästä aina risuja. Tosi ärsyttävää! Onneksi kohta voi jo kyniä ainakin Hannin. Elvistä vielä harkitsen.

  Lotte,
  Haha :D Uskon! Niiden ammattilaisten ja tosiharrastajien kuvia katsellessa vallan masentuu :D Kiitos tsempeistä!

  VastaaPoista