torstai 12. toukokuuta 2011

Lyhytkarvainen perhoskoiraTiistai ja keskiviikko olivat niin lämpimiä päiviä, että kaivelin sitten vihdoinkin sen ikivanhan moserin esille! Ensin turkki lähti Hannilta. Homma oli pakko jakaa kahdelle päivälle, kun ei minun tai Hannin hermot riittäneet kertarykäisyyn. Vähän tuli klommoja sinne sun tänne, kun onhan se hieman hankala lähes kuurolle koiralle antaa ohjeita ("paikka!"). Mahan alle en trimmeriä edes saanut mahdutettua ja Hannille ei tosiaankaan sopinut se, että olisi köllötellyt kyljellään pöydällä. Jahka löydän ohennussakset, niin saadaan siistittyä loputkin karvat lyhyempään kuosiin; häntä ja tassukarvat mukaanlukien. Elviksen moppitukka ja Hannin hippihaivenet saavat kuitenkin jäädä! Suosituksia hyvistä (ja suht edukkaista) ohennussaksista otetaan vastaan! (ihan siltä varalta, että ne vanhat on hävinneet lopullisesti)

Elviksen trimmaamista mietittiin tovi pidempään, kuin Hannin. Hannin karvojen lyhentäminen oli ihan selviö, mutta Elkun kohdalla pohdiskeltiin pidempään, koska Elkun karva kasvaa niin kitukasvuisesti takaisin. Lopulta ainoa toive, jota perheenjäseniltä tuli oli "säästä korvakarvat". Säästin niiden lisäksi myös niskakiharat! Elkku oli niin helppo. Siinä se seistä tapitti hievahtamatta alusta loppuun asti ja kyljellään/selällään makoili mahan ajelun ajan. Lopputuloskin on vähemmän klommoinen, kuin Hannilla. Elviksen karvojen alta ei enää paljastunut sellaista ruipeloa luuviulukroppaa pitkillä koivilla, kuten muutama vuosi takaperin, kun turkki ajeltiin viimeksi, vaan oikein sopusuhtainen ja passeli kokonaisuus!

Yhteensä Pikkukoirista lähti karvaa prisman kassillinen, mikä on ihan hillitön määrä, kun ottaa huomioon koirien koon! Kaulapannat sai laittaa tavallista kireämmälle, sillä ilman paksua karvapehkoa kaulassa ne olivat liian isot ja löysät. Etenkin Hannin karva oli ihan käsittämättömän tiheää! Kastraation jälkeen se kasvatti tuollaisen superturkin, joka on epäilemättä tukalakin kesäisin. Elviksen karva oli ohuempaa, mutta sellaista villavaa. Hattarapilveksi me sitä sen turkkia kutsutaan, sillä Elkun karva on laadullisesti ihan surkea.

Joku saisi jalostaa sileäkarvaisen version perhoskoirasta. Tuo lyhyt karva on niin paljon käytännöllisempi ja helpompi! (kyllä mulle lyhytkarvainen versio aussiestakin kelpaisi, vaikkei Aksun karva niin hankala olekaan, kuin Pikkukoirien)

Kesän punkkitilit on jo avattu ja Aksu otti heti johtoaseman neljällä punkilla. Pikkukoirien saldo on yksi punkki (Hannista). Scalibor-pannat on ostoslistalla. Viime vuonna oli käytössä frontline ja se oli kyllä ihan yhtä tyhjän kanssa. Punkkeja löytyi voimassa olevasta mömmöstä huolimatta läpi koko kesän. Tosin, tiedä sitten kuinka paljon niitä punkkeja olisi löytynyt ilman minkäänlaista punkkilitkua.

6 kommenttia:

 1. Söpöjä perhosia ilman karvoja <3 Mie oon myös miettinyt, että ajelisin noiden karvat. Tosin eka pitäis ostaa ajokone. Ne on sairaan kalliita. Kerran se kyllä vain kirpasis mutta kuitenkin.

  Hauskoja kuvia Aksusta nuo agikuvat. Ilmeet x)

  VastaaPoista
 2. On niitä sellaisia halvempiakin! Meillä trimmeriä ostettaessa oli vain yksi kriteeri: halpa hinta :DD Eihän sillä mitään laatua saa, mutta kun ei tiedä paremmasta, niin on onnellinen tuonkin rakkineen kanssa. Onneksi koiratkin on pieniä (ei mene ajeluun niin kauan).. :D

  VastaaPoista
 3. Mullekin sitten sellanen sileäkarvainen perhoskoira, kiitos!

  Söpöt pikkukoirat, kuulostaa ihan hurjalta tuo lähtenyt karvamäärä!
  Mullakin oli vähän suunnitelmissa leikellä Norrille kesätukka, mutta saa nähdä, raaskinko lopulta... Se näyttää niin hirveltä luikerolta märkänäkin, joten varmasti myös karvattomana :D

  VastaaPoista
 4. Ne näyttää niin kivoilta lyhkäsemmässä turkissa! Elviksellä on niin hieno "tukka"! :) Kiharapilvi.

  Mä en ymmärrä miksei oo jalostettu vielä esim. lyhytkarvasta shelttiä, vois olla aika hieno! Lyhyeksiajeltuja shelttejä on kyllä agikisoissa joskus näkynyt, ihan hienoja! :) Kun on kerran nahkacolliekin niin miksei nahkashelttiä. Mun mielestä kaikki rodut näyttää jotenkin hienommilta lyhyessä karvassa. :D Ja tosiaan ovat helpompiakin. Lyhytkarvanen aussiekin vois olla kyllä makee!

  VastaaPoista
 5. Jenna,
  Haha :D Eikös Norrilla ole kuitenkin ihan elävä turkki? Siis, että on hyväkuntoinen se karva? Ajattelin, että Elkku näyttäisi ihan idiootilta ilman karvoja, mutta se onkin paremman näköinen! Siihen toki vaikuttaa tosi paljon sekin, ettei se hattarapilvi ("turkki") pitkänä näytä todellakaan hyvältä, kun on niin huonokuntoinen :/

  Tiina,
  Samaa mieltä! Lyhyt turkki on hienompi ja niin paljon käytännöllisempi!! Ja siis onhan chihuistakin lyhytkarvaiset versiot ja niille sopii ihan hyvin! :)

  VastaaPoista
 6. mä veikkaan et ne sakset löytyy äitilt ja iskält jostai. mut jos ei löysy ni ne tais olla anttilasta ja ne ei paljoo maksa. voin koittaa tänää ettii niit . ehehehe

  VastaaPoista