sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Puistoagilitya ja sen sellaista

Kesämieli koki kolauksen, kun tajusin, että huomenna on jo elokuu. Markettien mainoslehdet on täynnä koulutarvikemainoksia. Elokuussa tuntuu aina siltä, että peli on kesän osalta menetetty ja syksy tosiaan on ihan nurkan takana. Lämpimiä päiviä on edessä väistämättä vähemmän, kuin niitä on takana. Protestiksi vaihdoin blogin bannerin oikein kesäiseksi. Kumma juttu, mutta en koskaan ole tyytyväinen aikaansaannoksiini. Tälläkin hetkellä olen kahden vaiheilla tuon tekeleen suhteen; vaihtaako vanhaan takaisin vai pysytelläkö uudessa. Vanhassa vara parempi jne? Toisaalta vaihtelu virkistää ja ihan kivaa, että onnistuin kerrankin änkemään kaikki kolme koiraa samaan banneriin.

Hiljalleen ollaan Aksun kanssa aktivoiduttu puistoagilityn merkeissä! Puita kiertämällä ollaan treenattu takaakiertoja, välistävetoja ja sylkkäreitä. Välistävetojen harjoitteleminen puiden avulla tosin on melkoista huijaamista. Mokomat kasvavat niin erillään toisistaan, että niillä on turhan helppoa onnistua välistävedoissa. Annas, kun agilityesteille mennään, niin ei siitä enää mitään tule, jollei sitten hyppyjä sijoitella vähintään viiden metrin etäisyydelle toisistaan! Sylkkäreiden kanssa on tapahtunut läpimurto! Ne on näet jopa onnistuneet puistoagilitytreeneissämme! Vielä, kun saisin ne onnistumiset siirrettyä agiradalle, niin hyvä olisi. Agiradassa vain on se vika, että sillä on Aksun kierroksia överin puolellekin nostattava vaikutus, joten keskittyminen ei aina ole samalla tasolla, kuin puistoaksassa..

Ensi viikolla alkaakin sitten jo ohjattu agikurssi ja myös kisakalenteria olen katsellut sillä silmällä. Joitain suunnitelmia on jo tullut tehtyä, vaikkei liikaa kuitenkaan, koska tässä elo-syyskuun aikana on niin paljon kaikkea muutakin meneillään! Pääsin uuteen opiskelupaikkaan ja sen kunniaksi pidän ihan jopa kesäloman tänä vuonna! Elokuun kaksi viimeistä viikkoa on pyhitetty laiskottelulle. Toistaiseksi kuitenkin on vielä tarkemmat lomasuunnitelmat auki. Ei siis tietoa vielä siitä, vietetäänkö loma kokonaisuudessaan Suomessa vai ollaanko jopa niin villejä, että lähdettäisiin jonnekin hieman kauemmaksi etelään, kuin vain Hankoon. Se jäänee nähtäväksi, sillä mitään isoja suunnitelmia ja aikatauluja ei ole tarkoitus tehdä. Tärkeintähän on kuitenkin rentoutuminen!Kirsikkasato on tänä vuonna runsas, eikä hajuakaan, mitä noista tekisi. Puusta on niitä syöty ja toivotettu myös linnut tervetulleiksi pöyt- ööh, puuhun. Kivoja kuvattavia ne kyllä on, kun ovat niin värikkäitä. Objektiivikuumeeni sai sijaishelpotusta, kun Pasi osti omaan kameraansa uuden objektiivin, jolla sitten nappasin nämäkin kaksi kuvaa, mikäli oikein muistan.

Hannista ja Elviksestä otin posekuvia tällä viikolla ja ei ole niidenkään kuvaaminen enää ihan niin helppoa, kuin ennen! Joskus muinoin vielä Hanni pysyi aloillaan loputtomuuksiin asti ja minun piti ainoastaan Elvistä palauttaa takaisin kuvauspaikalle, kun se lähti haaveilemaan milloin minkäkin perässä. Nykyään sitten minulla on kaksi haaveilijaa, joista kumpikaan ei pysy aloillaan, kuin ihan hetken! Tykkään kyllä kovasti Hannin harmaantuneesta naamasta. Tuntuu, että se on tänä vuonna mennyt entistäkin hopeisemmaksi, mikä tietysti nyt ei olisi mikään ihmekään, kun vuosia on kertynyt jo enemmän, kuin vain muutama. Vaikka pennut onkin ihania, niin kyllä se vain niin on, että vanhuskoirissa on jotain erityistä! <3

9 kommenttia:

 1. On kyllä inhottavaa, kun kesä loppuu. Mutta on syksykin ihan kiva! Kunhan vain ei tulisi talvi, ainakaan ihan heti.

  Minusta tämä banneri on tosi kiva! :)

  VastaaPoista
 2. Syksyssäkin on kyllä puolensa, se on ihan totta! :)
  Alan itsekin hiljalleen tottua tuohon banneriin ja todeta, että ihan kiva se on! :D

  VastaaPoista
 3. Tykkään paljon tuosa bannerista! Ja hei, kesää on vielä jäljellä! Elokuussa on yleensä vielä lämmintä. Ainakin itse niin toivon kun lomia vietän :-D Kieltämättä lehtien mainokset saa tuntumaan, että taas kohta kerhokausi alkaa (ja joku niin odottikin kesällä jo kerhokauden avajaisia!)

  Kovasti on täällä kurkattu tokokalentereita, jos syksyllä nyt vihdoin ja viimein korkkaisi tokokauden Tildan kanssa ;-). Saa ainakin yrittää!

  VastaaPoista
 4. Toi uus banneri on tosi kiva! Sä oot heittäytyny ihan hurjaks! :) Ja joo syksy tekee tuloaan, joka sopii mulle, koira ei oo enää niin nihkee agissa, joten voi alkaa eletällä toiveita niistä joskus napsahtavista nollista! Tosi kiva, että Aksukin pääsee taas pian sikailemaan agikentille! Mä en ole siellä sitten yksin mun austraalianpossun kanssa! :)

  VastaaPoista
 5. Heinäkuu etenkin meni meidän osalta aivan liian nopeasti... Huomenna tosiaan elokuu ja parin viikon päästä palattava takaisin koulun penkille. Missä se kesä oli? Minäkin jo protestoin miehelle että ensi talven painan jatkuvasti töitä, että minulla on vara ensi kesä lomailla :D Kesä meni aivan hujauksessa... Ei sillä, ite tykkään hirmuna syksystä ja talvesta, mutta kesä on lomailun aikaa (siis sen PITÄISI olla - on ilo olla köyhä opiskelija :D )

  Kiva uusi banneri teillä! Anna vaihtelun vuoksi olla - ja ihan jo protestiksi ;)

  VastaaPoista
 6. Sinä päivänä kun automarketissa vaihtavat puutarhatarvikkeiden tilalle koulureput, kaikki keinot ovat sallittuja talven tulon vastustamiseksi. Kiitos. :)

  VastaaPoista
 7. Kati,
  Totta. Onhan elokuukin vielä useimmiten lämmin, onneksi! Mullakin on lomat vasta loppukuusta, että paree ollakin hyvät kelit!
  Niin ja hei rohkeasti kokeisiin vain! :) Tilda on taitava!

  emma,
  Hahaa :D Aksukin tykkää, kun se pääsee merlesikailemaan taas!! :D

  Mari,
  Kesäkuu meni nopeasti, mutta heinäkuu meni vielä nopeammin! Ihan uskomatonta! Vielä äsken oli suurinpiirtein toukokuu ja nyt on jo sitten elokuu -ja siis syksy- ihan pian! :o
  Juu, jätän tuon bannerin. Ihan vain protestiksi! Jos nyt edes blogissa kesä jatkuisi sinne, sanotaanko vaikka lokakuulle! :D

  Eeva,
  Ja sitten, kun urheiluosasto on täynnä talviurheiluvälineitä on peli todellakin menetetty. Sitten ei enää auta yksittäiset protestit! Kurjuus! Vielä on kuitenkin toivoa!

  VastaaPoista