maanantai 4. heinäkuuta 2011

Vesipedoilla on pelastusliivitUintiharjoitukset jatkuu. Talutin Aksun järveen eilen ja totesin, että sen uintityyli on sanalla sanoen surkea. Etupää nousee pinnalle räpiköimään samalla, kun takapää vajoaa. Ymmärrettävästi eräs merlepaimen uskoo tuolloin kuolon korjaavan ja hylkää kaikki uintisuunnitelmansa ja pysyttelee rannalla. Mullan syöminen on niin paljon kivempaa, kuin hukuttautuminen.

Ostettiin siis pelastusliivit. Niiden turvin Aksu uskalsi tänään uida muutaman ihan pikkuisen lenkin kepin luokse rannan myötäisesti. Oli jopa niin rohkea, että hyppäsi laiturilta järveen. Luultavasti tosin vain siksi, että siinä oli niin matalaa, että ihan muutaman uimapotkun jälkeen tassut koski jo pohjaa ja jos teki oikein pitkän loikan rantaa kohden, yletti tassut heti pohjaan. Jostain on kuitenkin aloitettava ja yritys oli kuitenkin hyvä. Yhden kerran lähti itse uimaan rannan kautta, muilla kerroilla (kts. video) pokka petti. Tämä oli kuitenkin vasta ensimmäinen kerta pelastusliivien kanssa ja jo näin huikea edistymä. Aksu siis saattaa jopa oppia uimaan. Melko rohkeaa.

Ja ihan muistinvirkistykseksi: Tältä näytti "uiminen" vuosi sitten.

14 kommenttia:

 1. Reipas Aksu! Siitä se lähtee! Susu on uinut pienestä asti lelujen perässä mutta vasta tänä kesänä veteen meneminen on alkanut onnistua ilman "En mä uskalla! Uskallanko sittenkin? Ehkä... tai. No en sittenkään! Tai no jos sitten iiiihan varovasti..."-piipitystä alussa :D Hyppäsipä aussie juhannuksena laituriltakin. Vepessä kumiveneestä se loikki jo viime kesänä mutta laiturijutskan hokasi vasta nyt.

  VastaaPoista
 2. Edistystä on tapahtunut viime vuoteen nähden! :) Kyllä se Aksu vielä tänä kesänä ui! Ei Stellakaan uinu viime kesänä kun vaan silloin, jos mä olin niin syvällä, että tyypin oli pakko uida, nyt se piippaa mulle rannalla, kun sille pitäis heitellä keppejä tai käpyjä veteen.. :D

  VastaaPoista
 3. Sirkku,
  Aksu on uinut viimeksi pentuna. Siis ihan uinut, eikä vain kahlannut. Ajattelin ostaa sille jonkun vesilelun, jonka perässä se ehkä voisi liivit päällä noutaa uiden. :D niitähän saa ikäänkuin pehmolelun näköisinä ja sellaisista Aksu tykkää ihan kympillä. Niin ja tota "emmä ehkä uskalla" -vikinää meilläkin on! :D

  Emma,
  Joo! Nyt liivien kanssa sillä oli selvästi enempi rohkeutta yrittää uida. Siis kun videostakin näkee, että se ikäänkuin yritti lähteä uimaan. Ilman liivejä se on vain seissyt vedessä ja ehkä lopulta siirtynyt rannalle vikisemään. Ehkä se nyt alkaisi hoksata. :) niin ja mielellään se otti liivit aina uudestaan päälle! Ei voinut ihan kamalaa olla.

  VastaaPoista
 4. Heiheihei, nyt näytti ihan uimiselta tuo meno jo videon lopussa! Pitäisiköhän munkin hankkia tuolle tosivesipedolleni pelastusliivit.. Veikkaan, että pelastusliivit saattaisi tosin vähän kolhaista kaverin egoa. Liikkuminen voisi nolouksissa käydä vähän kankeaksi.. :D Talvisinkin tekee tiukkaa pukeutua villapaitaan (vaikka sekin niin tyylikäs!) ja lähteä se yllä liikenteeseen. Mutta kokeilla voisi!

  VastaaPoista
 5. Argh, miksi me ei saatu liiveistä mitään apua? :D Kirva on innokas mutta surkea uimari, ja liivit paransivat räpiköintiä suunnilleen nolla astetta.
  Toivottavasti Akselista tulee kuitenkin liivien avulla osaava uimari.

  VastaaPoista
 6. Roosa,
  Aksu inhoaa jopa valjaita ja silti pelastusliivit se otti mukisematta ylleen. Ei ne siis ihan kamalat voi päällä olla! Ainahan kannattaa kokeilla, jos ei muuta. Ostat tollaset halpisliivit, niin ei harmitakaan niin kauheasti, jos liivit osoittautuu hyödyttömiksi. :)

  Emilia,
  Ai hitsit! Jos kirva tykkää räpiköintityylistään? :D me naurettiin aksun videolle. Kaikenmaailman kellukkeet päällä uskaltaa rantaveteen loiskimaan. :D

  VastaaPoista
 7. Aksu ui tosi hyvin! :) Siis ajatellen, mitkä lähtökohdat ovat olleet. Kyllä siitä jonkinlainen vesipeto vielä saadaan. Pitäisi minunkin koittaa Rommin kanssa tuota uiskentelua, mutta on jäänyt niin pienelle.

  Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
 8. Oi Akselia, sehän näyttää jo uimiselta! :) Hienot on liivit! Aksun pitää pian tulla tyttöjen kanssa uimaan, ehkä se noiden hullujen vesipetojen perässä uskaltais pidemmälle. ;) Meillä noi on kyllä niin hulluja, Ennakaan osaa enää muulla tyylillä kuin hirveällä pommiloikalla mennä uimaan... :D Vaan on niiden menoa hauska katsella, ne kun niiiiiin tykkää. :) Lunakin pulikoi niin kauan, että sitä alkaa selkeästi jo väsyttämään ja yskittämään kun se haukkailee vedenpinnalta mennessään kaikkia keppejä ja lehtiä jne. mukaansa ja nielee varmaan muutaman litran samalla vettä...

  VastaaPoista
 9. Viivi,
  Kyllä se ainakin innostunut on! yleensä vain on tyytynyt siinä rantavedessä tassupohjaa kahlaamaan :D

  Tiina,
  Ehdottomasti Aksu lähtee tyttöjen kanssa uimaan! Ehkä niiden perässä se uskaltaisi edes vahingossa (liivit päällä tottakai) lähteä uimaan! :D Voi Lunaa :D

  VastaaPoista
 10. Meilläkin on lähdetty samoista lähtökohdista ja saatu lopulta kunnon uimari aikaiseksi. Aksu selvästi yritti olla rohkea! Lyödäänkö vetoa, että loppukesästä ui jo hyvin? ;) Varsinkin jos pääsette veteen lutraamaan useasti.

  ksun kommentit videossa saavat kyllä nauramaan. Kiitos niistä. :D

  VastaaPoista
 11. Eeva,
  Lysti kyllä oppikin hyvin uimaan! Toivottavasti aksukin. Saisivat käydä jotain rohkaisevaa kirjeenvaihtoa keskenään. ;) totta, aksu jo yritti olla rohkea. Vähän jos olisi takajaloillaan uskaltanut potkaista vauhtia, niin johan olisi uinut! :) niin ja olkaapa hyvä! :)

  VastaaPoista
 12. Niin sitä pitää :-)! Rohkaisuja tarvittaisiin Zipyn kohdallakin, se on aina kynnys lähteä uimaan kun seuraavan askeleen jälkeen eivät jalat enää ylläkään pohjaan. Zippy kyllä ui, kun sen kantaa syvemmälle mutta itse uimaan on vielä kovin vaiheessa. Meilläkin piti ostaa pelastuliivit, kun muuten uiminen on aika räpelöintiä.

  VastaaPoista
 13. Rikulle ostettiin viimme vuonna pelastusliivit, et jos se vaikka sitte uskaltaas kahlaamaan syvemmälle ja vaikka ihan uimaanki asti. Vielä tänä kesänä R ei oo mökille päässy (ehkä tänään), mut kyllä se silloon viimme vuonna uskaltautu vähä piremmälle, mut en sitte tierä johtuko se niistä liiveistä. Uimaan asti ei olla siis ainakaan vielä päästy ==D

  VastaaPoista
 14. Kati,
  Ainakin meidän yhden kerran kokeilun perusteella voin suositella pelastusliiveillä uinnin opetusta! Siis jos tekniikka on pielessä, niin kyllä se sitä uintiasentoa tuntuu korjaavan. :)

  Essi,
  Ehkä Rikukin vielä oikein tempaisee ja lähtee uimaan? eikä vain kahlaa :D

  VastaaPoista