maanantai 22. elokuuta 2011

AgilityretkiLauantaina koeteltiin hieman koiran ja ohjaajan turnauskestävyyttä, kun ajeltiin reilu 250 kilsaa agilitykisoihin. Ainoa, johon ajomatka vaikutti, oli ohjaaja.. Koira taasen oli täysin latautunut, kun viimein saavuttiin kisapaikalle. Edellisenä päivänä oli sentään käyty pyöräilemässä, treenaamassa agilitya ja pitkällä lenkillä, joten olisin kuvitellut koiran olevan edes vähän virrattomampi. Ei se ollut.

Kisapaikalla oli paljon pentukoiria, joista miltein jokaisen Aksu olisi adoptoinut. Yhdenkin kerran melkein kompastuin erääseen merleen, kun se yhtäkkiä bongasi ihanan pikkuisen pennun ja teki yllättävän stopin voidakseen piipata pikkuiselle. Häntä vispasi mahdottomasti pentujen kohdalla ja Aksu yritti koko olemuksellaan saada pikkuiset luokseen. Täysikasvuiset koirat sen sijaan sai taas kiroilua osakseen. Eräät pumi ja kelpie siksi, että ne tuijotti. Pari villakoiraa luultavasti siksi, että kulkivat niin ryhdikkäästi ohi hännät ja päät pystyssä (ehkä se leijonaleikkauskin näyttää pörhistetyltä irokeesilta?). Kuten jo todettua, Aksu provosoituu toisinaan aika mitättömistäkin (?) asioista.

Ensimmäiseltä radalta otettiin kasa virhepisteitä. Unohdin radan kesken kaiken. Olin ohjaamassa Aksua jo väärälle hypylle, kun yhtäkkiä näin sen hypyn numeron ja tajusin ei hemmetti, nyt ollaan vähän syrjässä reitiltä. Aksu kääntyi nätisti käskystä (!!!!!!) pois väärältä hypyltä, kun tein paniikkikorjauksen oikean hypyn suuntaan. Rimoja meillä taisi kuitenkin lentää? Tokan radan Eeva videoi meille (kiitos!) ja se sattuikin olemaan sitten meidän ainoa nollarata sille päivälle! Sijoitus oli lopulta 8./33 ja melkein harmitti pari (kiitos myöhästyneen ohjauksen) pitkäksi venähtänyttä kaarretta. Pujottelukaan ei ollut mitään nopeaa, sillä jäin varmistelemaan ja varomaan viimeisiä välejä, koska Aksu on viime aikoina rynninyt muutaman viimeisen välin ohi treeneissä. Vikalta radalta sitten otettiin hylly, kun myöhästyin yhden takaakierron ohjauksesta. En kuitenkaan näyttänyt Aksulle kämmänneeni, vaan jatkettiin maaliin, kuin mitään ei olisi tapahtunut. Koira oli hyvä, vielä kun ohjaajakin ottaisi opikseen!Samalla reissulla tosiaan treffattiin Lykky ja Eeva. Lykky oli niiiin sievä ja reipas ja iloinen! Aksun ja Lykyn leikkiyritykset olivat varsin äänekkäitä. Molemmat olisi tykänneet vähän haukkua louskuttaa! Lykky taisi hitusen ihastua Aksun kevyesti lörpättäviin huuliin, mikä sitten ei ihan ollut Aksun mieleen. Hirmu kärsivällinen ja fiksu Aksu kuitenkin oli pennun kanssa!

8 kommenttia:

 1. Onnea nollasta vielä tätäkin kautta, ei ehkä niin Aksumaista menoa kuin mihin on tottunut, mutta kivoja käännöksiä teillä! :) Ja ai miten ihanat kuvat :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) Etenkin käännökset oli epäaksumaiset :DD Niistä puuttui pari metriä pituutta väärään suuntaan! Olihan siellä tietty nuo muutama ;)

  VastaaPoista
 3. Vielä onnea nollasta :) Olitteko siis Mikkelissä? Ihan hilkulla oli, ettei mekin tultu sinne kisaamaan! Jos siis veikkaukseni paikasta osui oikeaan. Lykky taitaa olla jo aika iso, koska Aksu näyttää pieneltä noissa kuvissa :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynnistäsi! :)

  Nollaonnittelut vielä näinkin! Siitä vikaradasta oli oikeasti vaikea nähdä virheen paikka, hienosti hoideltu.

  VastaaPoista
 5. Sirkku,
  Oltiin juu ja siis Aksuhan ON pieni! ;)

  Eeva,
  Kiitos itsellesi! :) Vieläkin ihmettelen, kuinka se Aksu olikin niin nopea vikan radan hyllykohdassa. Tuntui, että se aivan kiihdytti ennättääkseen esteelle ennen minua :D

  VastaaPoista
 6. Hirmu kivan näköistä agiliitelyä teillä! Olen lueskellut teidän blogia jo jonkun aikaa, tosi mukavia juttuja ja erityisesti kuvat ovat upeita. Minkähänlaista kuvauskalustoa mahdat käyttää?

  Onnittelut nollasta!

  VastaaPoista
 7. Onnea nollasta! :D Kivannäköistä menoa teillä!

  VastaaPoista
 8. Ilona,
  Kiitoksia! Mulla on nykyään käytössä canon 50d. Aiemmin oli sony a100. Molempien tötteröistä tarkemmat tiedot löytyy kuvagallerian puolelta, johon siis linkki tuossa sivupalkin yläreunassa :) Satunnaisesti on käytössä myös yksi sonyn hieman uudempi pikkujärkkäri. Niin ja kiva, kun jätit viestiä! Tulen kurkkimaan teidänkin blogin! :)

  Amy,
  kiitos! :)

  VastaaPoista