lauantai 8. lokakuuta 2011

Harakoilla on vain kaksi jalkaa, eivätkä ne ole takajalatAksu on harakka. Se rakastaa kiiltäviä pintoja ja koruja. Aksusta kultainen kaulakoruni on ihan äärettömän viehättävä ja sen on aivan pakko aina toisinaan lussuttaa sitä. Aksu on aika taitava harakka, koska se osaa silmät kierossa (tottakai, se on Aksun erityistaito) killittäen poimia etuhampaillaan ketjussa roikkuvan riipuksen kielensä päälle maiskuteltavaksi. Korvakorut Aksu yritti aiemmin varastaa etuhampaillaan. Sen kielsin, koska pelkäsin korvieni puolesta. Aika ohraisesti olisi käynyt, jos renkaaseen olisi jäänyt Pakkelin kulmahammas kiinni. Toisaalta sitten pienet nappikorut olisivat saattaneet vahingossa joutua nielaistuiksi. Vaikka osaahan Aksu leikkiä pikkiriikkisillä kivilläkin sievästi ilman, että nielee niitä. Tiedän, outo koira.

Liittyneekö sitten Aksun sisäiseen harakkuuteen sekin, ettei tyypillä ole mitään käsitystä etujalkojaan seuraavista takajaloista. Naksuttelen Aksulle temppua, jossa kosketusalustalle pitääkin laittaa takajalat etukoipien sijasta. Kuulostaa helpolta, mutta jos koira on vähän harakka (ja siis mielestään vain kaksi etujalkaa omistava) ei tehtävä enää olekaan ihan simppeli. Naksautan aina, kun takatassu osuu edes vahingossa alustalle. Eilen saatiin jo pari onnistumista, kunnes älysin vaihtaa meidän sijaintiamme olkkarissa ja niiiiiiin.. Aksuhan oli vain luullut, että naksuttelen sille siitä, että se seisoo juuri tietyssä kohdassa sohvapöydän vieressä. Sillä ei siis ollut haisuakaan siitä, että takakoivet on paikallissanomien (=opiskelijan koiran kosketusalusta) päällä. FAIL! Vaihdoin kosketusalustan sohvatyynyyn ja KAS! Hurtalla taisi ehkä lamppuun jo räpsähtää valot ihan hetkittäin, kun ero takakoipien alustan ja etukoipien alustan välillä oli niin iso. Niin ja siis sen tosi in, hip ja pop vatitempun suhteen olemme umpikujassa. Tarvitsisimme ison vadin sijasta ammeen. Ehkä sinne Aksu uskaltaisi sijoittaa etujalkojensa lisäksi myös ne takajalat.

Agilitytreeneissä oli vieraileva kouluttaja, joka kehaisi Aksun tekevän huisin hyvin minulle töitä. Se oli mukavasti sanottu. Motivoiduin pläräämään kisakalenteria.

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta toi kisakalenterin päivitys! Itsekin sain aikaiseksi, että kummatkin koirat on ilmoitettu yksityiselle agilitykoulutukseen :-) Kovasti haaveissa, että voisin korkata Tildan kanssa jonkun mölliradan vielä tälle vuodelle ja pentujen jälkeen korkata viralliset.

  VastaaPoista
 2. Hetkinen! Tuleeko Tildalle siis pennut? :) Onnea agikoulutuksiin ilmoittautumisista!! Siitä se lähtee! :)

  VastaaPoista
 3. Joo, Tilda on mulla sijoituksessa, pennut tulee tuonne ruottin puolelle. Joo, itsekin kovasti odotan treenejä, tässä ollutkin pitkä pausi ja vihdoin nilkka kestää sen menon!

  VastaaPoista
 4. Kiva, kun kävit vierailulla meidän blogissa ja jätit kommenttia :) Itse olen vieraillut täällä teidän blogissa useinkin, vaan kommentointi on aina jäänyt... Olen vähän laiskanpuoleinen kommentoija ;)

  Todella kauniita valokuvia ja kivannäköisiä koiruuksia :) Tsemppiä treeneihin ja kokeisiin/kisoihin jatkossakin...!

  VastaaPoista
 5. Jee, peukut kisakalenterin tsekkaukselle! :)
  Meillä kesti Kinan kanssa monta kuukautta saada kaikki-tassut-ruokakippoon temppu valmiiksi, se ei myöskään hiffannut takajalkojensa olemassaoloa! Ette siis oo ainoita ;) ;)

  VastaaPoista
 6. Kati,
  Onnea pentuprojektiin! Niin ja kiva, että nilkkasi kestää viimein! :)

  Elina,
  Itsekin olen toisinaan hyvin laiska kommentoimaan. :D Se on vähän sellaista kausittaista ja riippuu pitkälti muista kiireistä :) Kiitoksia vastavierailusta.

  Lea,
  Hahaa! :D Meillä on siis vielä ehkä toivoa tuon kaikki-tassut-VATIIN tempun kanssa :D Ollaan treenattu vasta muutama kuukausi.

  VastaaPoista
 7. Voi että miten mä nauroin ku luin tätä :D Aksu vaikuttaa kyl niiin suurelta persoonalta et ei muista väliä :D

  VastaaPoista
 8. Tiia,
  Aksu ON melkoinen persoona ja erikoinen tyyppi :D Kiva, että saimme tarjota naurua päivääsi :D

  VastaaPoista
 9. Hahahah, toi kuulostaa niin tyypilliseltä että naksuttaa jotain temppua ja on jo ihan silleen että "jes, se osaa tän!" ja sitten kun vaihdat paikkaa niin huomaat että koira onkin oppinut just jotain ihan muuta... :DD Nimimerkillä itsekin sortunut muutaman kerran samaan... ;)

  Ja kiva että tekin pläräätte taas kisakalenteria! ;) Jee!

  VastaaPoista
 10. Henni,
  Tyypillistä se tosiaan on! :D Ei ollut minunkaan naksuttelijan urallani ensimmäinen kerta, kun olen naksutellut jostain ihan muuta, kuin mitä olen kuvitellut. Aina ei hoksaa ajatella kaikkea :D Joskus tosin niistä vahingossa vahvistetuistakin tulee hauskoja! ;D

  VastaaPoista