perjantai 21. lokakuuta 2011

Kuka sanoi, että askel painaa jo, olen kevyt kuin sudenkorento (Hanni 16v)Kaikki kuvat vuodelta 2011. Kuvan minusta ja Hannista otti siskoni.

Olen aloittanut tämän tekstin uudestaan ja uudestaan ja silti en meinaa saada sanotuksi sitä, mitä haluan. Hanni juhlistaa tänään jo kuudettatoista syntymäpäiväänsä ja huomaan jälleen kerran kysäiseväni itseltäni, mihin se aika oikein on rientänyt!? Vasta ihan äsken Hanni oli pentu, nuori koira ja sittemmin hädin tuskin seniori. Täyttä kymppiäkin juhlistettiin ihan vasta äskettäin! Hanni on elämäni koira, ensimmäiseni ja paras ystäväni. Pikkutyyppi täynnä tulta ja tappuraa. Kenties fiksuin koira, jonka olen koskaan saanut tavata ja syy siihen, että minusta tuli koiraharrastaja.

Vanhuskoiran askel nousee vielä reippaasti ja mieli on virkeä, eikä pilke silmäkulmastakaan ole vielä kadonnut mihinkään. Hannista ei edelleenkään vastaantulijat usko sen olevan niin vanha, kuin se on. Suurin muutos karttuneiden vuosien myötä onkin lähinnä ollut se, että Hannin arvostus omaa lämpöistä sohvannurkkaa ja säännöllisiä ruoka-aikoja kohtaan on iän myötä kasvanut. Välipalojahan Hanni voisi mielestänsä tietysti saada paljon useamminkin.

Tänään Hanni (ja tietysti myös Elviks) saa syödä mahan täydeltä maksalaatikkoa ja ihan oikealta lihatiskiltä ostettua kallista maksapasteijaa. 16 vuotta on huikea saavutus, ei sitä joka koira saavuta. Huisin paljon onnea siis omalle niittipantakoiralleni! ♥ ♥

17 kommenttia:

 1. Paljon onnea Hannille ! Tuosta iästä saapi olla jo ylypee. :---)

  VastaaPoista
 2. 16! Hurjasti onnea ikinuorelle Hannille! :)

  VastaaPoista
 3. Vanhoissa koirissa on jotain aivan erityistä taikaa! Hanni on saavuttanut todella upean iän! Oikein paljon onnittelurapsutuksia Hannille! Se on todella ansainnut herkkunsa ja lämpimän sohvannurkan :)

  VastaaPoista
 4. Hurjan paljon onnea kunnioitettavassa iässä olevalle Hannille! :)

  VastaaPoista
 5. Oikein paljon onnea Hannille!

  Kuten olet monet kerrat kirjoittanut, vanhoissa koirissa on sitä jotain. Ehkä ne eivät jaksa tehdä yhtä pitkiä lenkkejä kuin nuoremmat lajitoverinsa, eivätkä jaksa enää kiinnostua jokaisesta talonnurkalla nököttävästä variksesta, mutta ehkä se on se jokin, koiravanhuksen silmistä loistava viisaus?

  VastaaPoista
 6. Lämpimät onnittelut Hannille! :)

  VastaaPoista
 7. Onnittelut kunnioitettavaan ikään päässeelle Hannille!!

  VastaaPoista
 8. Hurjasti onnea Hannille! Todella kunnioitettava ikä :)

  VastaaPoista
 9. 16 vuotta todella on huikeaa, onnittelut!

  VastaaPoista
 10. Hurjan paljon onnea Hannille!!! :) 16-vuotta on ihan huikea ikä!

  VastaaPoista
 11. Paljon onnea Hannille vähän myöhässä!! :)

  VastaaPoista
 12. Tuhannesti onnea Hannille!! Taisin jo viime vuonna kommentoida, että on komea ikä koiralle, mutta niinhän se vain paranee vanhetessaan ;) Siispä vielä kerran, onnea! Toivottavasti pääsen onnittelemaan vielä tulevaisuudessakin :)

  VastaaPoista
 13. Kiitän Hannin puolesta onnitteluista :)

  VastaaPoista