torstai 3. marraskuuta 2011

Mennyttä kesää muistellessa, tulevaa kesää odotellessa

Marraskuu. Kellot on siirretty talviaikaan ja vuoden pimein ajankohta on aivan käden ulottuvilla. Menneestä kesästä on pieni ikuisuus ja vähintäänkin yhtä pitkä ikuisuus on tulevaan kesään, joka siintää jossain kaukana tulevaisuudessa. Mikä olisikaan siis parempi aika kaivaa kesäkuvat esille ja kääntää vähän veistä kesän menetyksen aiheuttamassa haavassa, kun ulkona vallitsee synkeä harmaus ja pimeys. Näihin aikoihin kesän kaipuu on jotain mittaamattoman suurta.
Hannipieni rakastaa kesää ylitse kaiken. Voin aina kuvitella sen aurinkoiselle niitylle, siihen aurinkoisimpaan kohtaan. Nähdä sen ilmeen, joka kertoo kaiken: "MAH-TA-VAA!" Joskus nuorempana talvi oli pop ja kyllähän vanha herra edelleenkin riemastuu ensimmäisistä pakkaspäivistä ja ensilumesta, mutta kaikki sen jälkeen tuleva on liikaa. Oma sohva tai matonkulma takkatulen äärellä on parasta talvisin. Elkulle kelpaa kaikki yhtä hyvin, kunhan lelut ja mamma on tallessa. Elvis on sellainen yksinkertainen ja loputtoman iloinen mieli.

Aksu petturipaimenen mielipidettä ei kysytä. Jos se saisi päättää aina ja ikuisesti vallitsevan vuodenajan, olisi Suomessa ympärivuotisesti lunta ja jäätä. Pakkasta unohtamatta.
Voihan huokaus. Kesäillat järvenrannalla, merenrannalla ja kotipihalla patjalla auringossa maaten. Ihanat intiaanikesät hillittömine helteineen! come to mama! ♥

- Ainahan lämmin kesä nyt talven voittaa?! Vai?Aksun rakkaus lunta, jäätä ja pakkasta kohtaan on jotain, mihin tuskin koskaan voin samaistua..
Muutama (kesä)kuva lisää täällä.

12 kommenttia:

 1. Kiitos piristävästä postauksesta. :)

  VastaaPoista
 2. Ah ihana kesä, saaristo, löhöäminen paahtavassa auringossa ja valokuvat joissa on vähän väriäkin! Miksei aina voi olla kesä?

  Tää pimeys ja harmaus sais jo kieltämättä loppua. Ennemmin sitten ottaisin jo ne lumet ja pakkaset kun tän kurakelin, tosin vähän lämpimämpinä kun viime talven -20' .... Mut tää kurakelivaihe on ehdottomasti kaikkista pahin.

  VastaaPoista
 3. Mikä väriloisto ! :---O *drool* Ihania kuvia jälleen kerran. Täytyy tosin myöntää, että samaistun nyt kyllä talvi-ihmisenä enemmän Aksuun. ;---) Haskit ovat varmaan samaa mieltä.

  VastaaPoista
 4. Emmi,
  Niinpä! Ja kurakelit tosiaankin alkavat kyllästyttää jo! -.- Ärsyttävää pestä tuota rapaa koirasta joka lenkin jälkeen ja toisaalta tuo kurainen maa tuntuu imevän itseensä kaiken valon. On siis hyvin synkeää.. Saisi siis lumi kiiruhtaa jo, kun kerran ainaista kesää ei voi saada! :)

  Noora,
  Kiitos!
  Voisin kuvitella haskien olevan Aksun (ja sinunkin) kanssasi samaa mieltä. Lunta ja jäätä vähän sassiin! :D Aksu muuten makaa tuossa kuvassa tuolla lumihangessa sillätavalla takajalat oikosenaan. Muuten ei ilmeisesti ollut riittävän kylmää (vaikka naamakin on lumihileen peitossa) :D

  VastaaPoista
 5. Vähän ohi aiheen menee, mutta ei se mitään.. Yritän parannella tätä kroonista objektiivikuumettani ja nyt olenkin tullut aikalailla siihen tulokseen, että jonkunmoinen kiinteä polttovälinen linssi on seuraavaksi hankintalistalla (lue: ei ole rahaa muuhun ;)). Sun kuvat on räpsitty näillä linsseillä; Sigma 50mm f/2.8 ja Canon 85mm f/1.8 - kuvat.fi-gallerista vaklattu. Nyt vähän plussia ja miinuksia kehiin, kumpi parempi ja enemmän "hintansa väärti"? Jotenkin olen itse kallistumassa tuon Canonin puoleen.

  Sellaiseen sunnuntaikuvailuun on tuo linssi lähinnä tulossa ja miksei myös ihan työvehkeeksi jos hyvältä vaikuttaa :)

  VastaaPoista
 6. Ihanan kesäisiä kuvia, niin ihanat värit! Kesä on kyllä aika ihana. Ei tarvitse kerrospukeutua vaan ulos voi lähteä samoissa vaatteissa kuin mitkä on päällä sisälläkin.

  Vaan en mä kesää ihan vielä haluaisi! Kyllä ensin saisi tulla vähän lunta. Oikeastaan musta ne ihanan kirpeät pakkasaamut, jolloin aurinko paistaa ja lumi kimaltaa, on aika mahtavia! Kunhan tämä talvi pysyisi lämpötilaltaan ihan kohtuullisena eikä naama jäätyisi irti ihan joka lenkillä. Sellainen sopivan luminen ja sopivan pakkasen omaava talvi on ihan kiva. :) Pääsee taas jäälle rallattelemaan! Ja pääsisi jatkamaan viime talven minisukseilua. :D

  Syksykin on ihana kaikessa väriloistossaa. Kura-aika on tosin ei ole kivaa, saa olla aina pesemässä koiria. Varsinkin Ennaa, joka rrrrrakastaa mutalammikoita...

  Kummasti sitä kuitenkin talven puolivälissä alkaa aina kaipaamaan lämpöä ja kesää! Mä en oikein osaa sanoa kummasta koirat tykkää enemmän. Niille kelpaa kaikki! Tai no, Luna ehkä hitusen enemmän rakastaa löhöilyä auringonpaisteessa. Vaikka tulis kuuma! Se tosin rakastaa myös pyöriä kesäisellä nurmella ihan yhtä paljon kuin kylmässä hangessa. Tiedä sitten!

  VastaaPoista
 7. Henna,
  Mä olen vähän huono kehumaan noita objektiivejani, koska niissä molemmissa on isoja minua häiritseviä puutteita. En siis varsinaisesti pysty kumpaakaan suosittelemaan :D

  Sigma on makrolinssi eli älä ainakaan potrettikuvia varten sitä hanki, se piirtää rumasti. Tietysti nätti piirto ja ruma piirto on maku/mielipideasioita, mutta itse käytän tuota kuvia vain ja ainoastaan silloin, jos haluan kuvata jotain pikkuista. Eli en melkein ikinä :D Toinen ärsyttävä puoli sigmassa on sen sahaava tarkennus. Sitä tarkennuksen "iiiiiiii-yyyyyh-i-yyyh" -ääntä oppii vihaamaan. Trust me :D Canon taasen. No, se on äänetön tarkentaja, mutta tuuritarkenteinen. Samaa olen kuullut muiltakin linssin omistavilta. Tarkennus ei osu kohdilleen mitenkään huippuvarmasti. Sen kanssa voisin vielä ehkä elää, mutta CA on rrrrraivostuttava ominaisuus!!!!!! En olisi itse tuohon linssiin satsannut rahaa, jos olisin tiennyt, kuinka ärsyttävä ominaisuus se tarkalleen on!! Blogiin toki valikoin aina ne lilattomat (tai vähiten lilaiset) kuvat, mutta ei ole kerta eikä kaksi, kun CA on pilannut kuvan. Harkitse siis tarkoin.

  Itselläni on krooninen objektiivikuume, jota ei ainakaan helpota se fakta, että ärsyynnyn noiden nykyisten puutteista :D Toivottavasti antaa jotain näkökulmaa pohdintoihin. Linssien valinnat on vaikeita! Jos raha ei olisi este, niin silloin ostaminen olisi tietysti heti paljon helpompaa, kun voisi siirtyä katselemaan tötteröä sieltä lippulaivasarjasta! :D

  Tiina,
  Sellainen kohtuullinen talvi on ihan ok. Etenkin, kun jouluna KUULUU olla lunta. Mutta kuten sanoit, niin ne pahimmat pakkaset saisivat jäädä tulematta! :O Minisukseilua minäkin odottelen! Se oli hauskaa. Pitäisi vain ostaa Aksulle uudet huskyvaljaat, kun vanhat on ahtaat.

  Ja totta, talven puolivälissä (viimeistään) alkaa aina kaivata kesää ja lämpöä! Ehkä Luna tykkää vähän molemmista vuodenajoista? :)

  VastaaPoista
 8. Mäkin liityn obiskakeskusteluun, mä voin vähän "listan ulkopuolelta" suositella Canonin 50mm/1.8! Edullinen, luotettava, kevyt (ts. muovinen, mikä sitte taas ei oo kauheen hyvä jos ei pidä kuin kukkaa kämmenellä)... ja piirtää imho tosi nätisti!

  Mut joo, ei mun oo ikävä vielä kesää, mä haluan talven! Haluan pakkasta ja lunta ja kirkkaat tähdet ja lumen narskunnan kenkien alla ja ihanan raikkaalta pakkasilmalta tuoksuvan koiran turkin ja vaikka mitä :D

  VastaaPoista
 9. Tiia,
  Totta tosiaan. 50 millinen. Sitä olen itsekin katsellut joskus laukkuun :) Se on edullinen tapa tutustua näihin kiinteisiin! Eikä kuulemani mukaan hullumpi.

  VastaaPoista
 10. Olipas kivoja kesäkuvia! Miksi talvi tulee taas... Nyyh. :(

  On toi 50mm canonin tötterö ihan jees, tarkki ei oo kovin nopea mutta on kyllä hintansa väärti. Nyt jo kolmatta (vai peräti neljättä?) vuotta menee toi tötterö, nykyään tulee käytettyä harvemmin kun toi "paparazzilinssi" on yleensä rungossa kiinni. Potretteihin oikein mainio mutta sisäkuvaukseen pienissä tiloissa aika onneton..

  VastaaPoista
 11. Lea,
  Oon kuullutkin, ettei tuo 50mm ole se kaikkeista nopein, mutta hinta-laatu-suhteeltaan kuitenkin ihan passeli :)

  VastaaPoista