sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Victoria Stilwell, silmät kiinni

Löysin arkistojen kätköistä videon Aksun onnistuneesta kerjuureissusta ruokapöydän äärelle. Mokomakin. Victoria Stilwell olisi epäilemättä kauhuissaan.
Eilen kävin Aksun kanssa lenkillä ensimmäistä kertaa kokonaiseen viikkoon (tauti olikin aika sitkeää sorttia)! Yhtenä iltana, kun minua paleli ihan järkyttävästi parista peitosta huolimatta, könysi Aksu päälleni makaamaan ja alkoi nuolla käsiäni ja kaulaani. Ei paleltanut enää. Harmi, että piti melko pian käskeä Aksu pois, koska 26 kiloa koiraa mahan päällä alkaa käydä jossain vaiheessa liian tukalaksi hengittämisen kannalta. Aksu ei pistänyt pahaksi tylsää viikkoa. Onhan sillä vähän enempi energiaa lenkillä ollut nyt loppuviikosta, mutta ei se aktivointia ole kaipaillut. Se on sellainen sohvakoira-aussie.

Vierailen ilmatieteenlaitoksen sivuilla lähes päivittäin. Vaikken olekaan varsinaisesti talvi-ihmisiä, niin vielä vähemmän olen syksyihminen. Inhoan kuraisten tassujen pesemistä ja sitä, että kaikki koiranlenkitysvaatteet ovat pesun jälkeen heti ensimmäisen käyttökerran päätteeksi sentin rapakerroksella kuorrutetut. Saappaanikin vuotavat (vaikka ovatkin lähes tuliterät, tänä syksynä ostetut). Odotin tälle päivälle edes räntäsadetta (koska sehän on jo melkein lunta), mutta ei. Vettä sataa ihan saavista kaatamalla ties kuinka monennen kerran tällä viikolla. Aksun mielestä vesisade on kiva, Elkun mielestä ihan sama ja Hanni lienee tehnyt jo periaatepäätöksen lenkkeillä seuraavan kerran vasta sitten, kun maa on kuiva. Siihen asti tekisi tarpeensa mieluiten katetulle terassille..

Säiden perusteella hankalaa uskoa, että ihan parin päivän päästä on joulukuu. Niin ja ensi viikonloppuna on messari! Kehäkelpoisia koiria ei meillä ole yhtään, mutta turistiksihan sinne on lähdettävä rahansa menettämään! Elkku tarvitsee ainakin kaulapannan, Aksu ihan pian uuden remmin (vanha on aika pureksittu) ja Hanni tarvitsee vanhuskoirien lellimisjuttuja eli paljon nameja!

15 kommenttia:

 1. Haha, voi Pakkeli! :D Miten se ottakaan niin nätisti tosta haarukasta, meillä olis varmaan koko haarukka kurkussa, jos tolle antaisin! :D On sulla kyllä luksusta, kun koira on tollanen sohva-aussie, meillä näkyy jo yhden päivän lenkittömyys..
  Ja kyllä mielummin lunta, kuin tota vettä!

  VastaaPoista
 2. Mitä se saa tuosta haarukasta? Makaronia? :D Hukka meinaa aina syödä koko haarukan. Olen monta vuotta yrittänyt opettaa sitä ottamaan nätisti, mutta aina se syöksyy kita ammollaan ja meinaa nielaista koko kahvelin.

  VastaaPoista
 3. emma,
  Musta olis kiva, jos tuo osoittaisi enemmän intohimoa aktivointiin! Tasan ei käy onnenlahjat :D
  Tää vesisade on varsin kyllästyttävää..

  Sara,
  Makaronia! Aksu on nirso koira, joten varovaisuudella se myös ottaa haarukasta tarjotut namit. Ties vaikka olisi pahaa ruokaa tarjolla! :D

  VastaaPoista
 4. No onhan tuo nyt kauheaa katottavaa muillekin kuin Stilwellille! :D

  P.S. Lysti pelkää haarukan metallista kalahdusta ja Lykky rouskuttaisi hampaansa katki, en ole sille kokeillut.

  VastaaPoista
 5. Eeva,
  Ihme kyllä Aksu ei pelkää haarukkaa, mutta luulen, että se kuitenkin inhoaa sitä metallia ja siksi ottaa ruoat siitä niin varoen. :)

  VastaaPoista
 6. Eikä, ihana Aksu! Siis onko multa nyt mennyt jotain ohitse, kun en voi jakaa omakohtaisia (tai murukohtaisia?) kokemuksia haarukalla syöttämisestä, kun ei ole moista tullut kokeiltua... :D

  VastaaPoista
 7. Roosa,
  Mitäh!? Eikö teillä muka koiraa ruokita pöydästä omalla haarukalla?? :'DD Joo, ei meilläkään oikeasti (kovin usein ainakaan).

  VastaaPoista
 8. Hehhee, meilläkin Antero osaa syödä sivistyneesti haarukasta - ei sekään kyllä NOIN hienovarainen oo! Aksu on niin ihana :D
  Mutta Anteropa tulee päivällisseuraksi ihan penkille asti, pitää takatassut maassa mutta röhnöttää yläruumiillaan penkillä ja leputtaa leukaa ruokapöydällä.

  Me ollaan ja tulossa messariin turisteiksi näillä näkymin lauantaina, kerkiättekö kahvikupposen äärelle? ...tai vaikka jonkun perhoskehän xD

  VastaaPoista
 9. Tiia,
  Aksu siis mitä ilmeisimmin vie tämän sivistyneesti haarukalla ruokailun uudelle tasolle :DD Outo koira. Tosin, Anteron päivällisseurakäytös ihan penkillä asti nojaillen on kyllä hankala päihittää! :D

  Heei! Eiköhän me ennätettäisi törmäillä ihan livenäkin messarissa! :) Aikatauluihin en ole yhtään vielä tutustunut, joten sen puolesta ei tietoa, mihin aikaan ollaan liikenteessä. :)

  VastaaPoista
 10. ps. messariin kattoo tokokisaa lauantaina? alkaa 16.30

  VastaaPoista
 11. ..ja näin opetetaan koira kerjäämään ;) Hahah, hyvä Aksu! :D
  Mutta joo, vesisade sais loppua niikö NYT ja tilalle lunta & pakkasta, kiitos!

  VastaaPoista
 12. Aksu on kyllä hauska, ihana video :-)

  Joo, meilläkin lenkit jääneet lyhyeen, tosin nyt lenkittely toistaiseksi täytyy hoittaa yhden käden varassa, ensin toisen kanssa ja sitten toisen, toisen onneksi voi päästää vapaaksi kun nätisti kulkee lähellä.

  VastaaPoista
 13. Paula,
  Aksu osaa kerjätä opettamattakin :D Tosin, se osaa myös painua muualle kerjäämästä käskyllä :) Ei siis haittaa.

  Kati,
  Aih hitsit sulla oli kyllä huonoa tuuria käden kanssa! Toivottavasti paranee pian! :)

  VastaaPoista
 14. Pitäis käydä täällä tiuhempaan tahtiin, nuo videot on aina yhtä muikeita! Haha hirisin itsekseni koko ajan tämän postauksen videota katsellessa <3 (Stillwell olisi epäilemättä kajauttanut ensimmäisen neljän sekunnin jälkeen "Ä-ÄÄÄÄ!" :D)

  VastaaPoista