torstai 15. joulukuuta 2011

Helmineiti kyläilee

Alleviivatakseni kurjaa kohtaloamme kuratalven suhteen, tein pienen videon: Lunta etsimässä. Tarkimmat saattavat bongata videon loppupuoliskolta muutaman valkoisen pläntin. Soittelin tällä viikolla koulutöiden puolesta vähän sinne sun tänne ympäri Suomenmaata ja totesin eräällekin vastanneelle puhelun kovasti pätkivän. Teki mieli huokaista syvään, kun linjan toisesta päästä kuului "Joo, täällä tuli viime yönä tosi paljon lunta, josko linjoilla olisi vähän turhan paljon lumikuormaa!" Ainakaan meillä ei lumikuorman takia pätki mikään. Vesi tai räntäkään ei linjoja kuormita painollansa! Lällällää. (Huokaus)

Videon kuvaaminen sateenvarjon kanssa oli vaikeaa. Kuvatkin kohisevat, kun on kaiken aikaa niin hämärää, että pitää ISO laittaa turhan isoksi (ehehehhhe), että kuvissa olisi vähän muutakin kuin mustaharmaavalkoista suttua. Vähän valoa, kiitos?

Videolla Aksu kallistelee päätään tipahteleville vesipisaroille.. Luulen, että niitä se yrittää saada kiinni lätäköstäkin. Toisaalta se kyllä tykkää jäästäkin, että saattaahan se sitäkin hamuta suuhunsa. Mustavalkoisessa kuvassa Aksu näyttää pienemmältä, kuin Helmi, vaikka se on ihan päinvastoin!

Otsikosta sen verran, että Helmi on meillä muutaman päivän hoidossa. Helmi on helppo hoidokki. Sisällä täydellisen huomaamaton, koska toisin kuin eräs, Helmi ei ole mikään perskärpänen, joka olisi tunkemassa mukaan jopa vessaan, pihavarastosta nyt puhumattakaan. Helmillä ei myöskään ole sellaista joka paikkaan (myös maalipönttöön) tunkevaa uteliasta kuonoa, kuten eräällä. Vahtihaukkuun nuo ovat toisensa kertaalleen yllyttäneet, mutta muuten on Helmikin hoksannut nopsasti, minkä äänien haukkuminen on energian tarpeetonta haaskausta.

Meidän kisakausi on pistetty tämän vuoden osalta jo pakettiin ja piakkoin voisi vähän listailla tavoitteita ensi vuoden varalle ja käydä läpi tälle vuodelle asetettuja tavoitteita ja niiden toteutumisia. Tänään en kuitenkaan kykene mihinkään niin syvälliseen: Takana on aivan liian monta tenttiä, projektisuunnitelmien palauttamisia ja ruotsin aineita. Onneksi tänään kl 17 (palautettuani ruotsin aineen) alkoi LOMA! Jipii! Ensitöikseni aion nukkua pitkät yöunet, sillä viime aikoina on tullut harrastettua aivan liikaa läpi yön tenttiin lukemisia.

8 kommenttia:

 1. Ihana video!

  Paskat kelit tosiaan jatkuvat. Eilen iltalenkillä hätkähdimme koirien kanssa kovaa jyrinää ja satunnaista salamointia! ._. Hienot joulukelit tulossa, näemmä...

  VastaaPoista
 2. Kiitos!

  Meillä ei sentään jyrissyt, mutta vettä tuli kyllä kaatamalla eilen(kin). Joulu näyttää tosiaan olevan tänä vuonna kaikkea muuta, kuin valkoinen.. Tietää sitä, että tässä saa kuratassujakin pestä kyllästymiseen asti.

  VastaaPoista
 3. Ihana video (taas) mun lisäksi sen katsoi hyvin tarkasti eräs Aksun tyttöystäväehdokas! :) Noi tavotteet on hyvin ahdistavia, niinkuin koulutyötkin! Nauti lomastasi! Täällä päin ei sellaista tunnetakkaan, töissä menee tämä viikonloppu.. Ehkä olen hetken onnellinen palkkapäivänä?

  VastaaPoista
 4. Kiitti emma! Aksu lähettää ykköstyttöystäväehdokkaalleen paljon pusuja! Mä oon aika varma, että palkkapäivänä olet onnellinen! Ainakin sen hetken, kun rahat on vielä tilillä ja olo on rikas ;)

  VastaaPoista
 5. No nyt meidänkin valkoinen joulu näyttää epäilyttävältä. Vettä on sulanut niin, että lumimassat on sulanut silmissä, kivan liukasta ja märkää.. totesin vaan eilen että pitäisi välieteinen olla kaakeloitu lattiasta kattoon.. kiva pyyhkiä valkoisia seiniä.

  VastaaPoista
 6. Höh. Ei teilläkään lumi sitten pysynyt! :( Me saatiin räntää eilen. Tälle päivälle on luvattu vettä.

  VastaaPoista
 7. Kiva video! Oli teillä sentään jäätä vähän siellä. :) Täälläkin enää muutama pieni lumikasa. Nyyh.

  VastaaPoista
 8. Tällee vähän randomina pitää tulla huutelemaan, että sulla on ihan älyttömän ihana blogi! Ulkka tosi kiva, kuvat upeita ja teksti luontevaa ja sitä on tosi kiva lukea. Mahtava kokonaisuus! :--)

  VastaaPoista