lauantai 10. joulukuuta 2011

Lumimyrskyn jälkeen

Perjantaiaamuna koululle ajaessani kuuntelin, kun radiossa juontajat meuhkasivat lähestyvästä lumimyrskystä. Siitä, kuinka tuuli tulisi yltymään ja lunta voisi kinostua ajoteillekin.

Iltapäivällä meri oli levoton ja vaahtopäät velloivat korkeina. Rannalla puiden latvat taipuivat tuulessa. Näytti tosiaan siltä, että myrsky oli lähestymässä mereltä. Sitten alkoi pyry. Lunta tuli sakeasti muutaman tunnin ajan. Illalla treeneihin ajaessani lumipyry oli muuttunut raivostuttavaksi räntämyrskyksi. Meinasin jättää treenit välistä, sillä ajattelin hallin kattopeltien mahdollisten paukahdusten olevan Aksulle liikaa. Eivät ne sitten paukuneet ollenkaan, onneksi. Veden sekainen räntä ropisi hallin kattoon ja sitä Aksu kuunteli hieman allapäin. Unohti kuitenkin jännittää, kun pääsi esteille.

Oli se myrsky. Tuuli oli kova ja on vielä tänäänkin.
-Ja nyt on hanget korkeat, nietokset ja tuimat Pohjolan tuuloset, kuten kuvasta näkyy.Mittari näyttää +3 ja ulkona sataa vettä ja tuulee ja on kohtuuttoman pimeää. Pidin enemmän siitä itsenäisyyspäivänä vallinneesta kelistä.

9 kommenttia:

 1. :D Aksun ilme.. kertoo kaiken oleellisen.
  Meillä on hanget korkeat nietokset jne, ulkona nyt sininen hetki.

  Millä sie muokkaat kuvat?

  VastaaPoista
 2. Olen kade. Ei muuten, mutta kyllästyttää tuo koiran ja lattian kuuraaminen. Aina on rapaa, kuraa ja hiekkaa koirassa lenkin jälkeen ja sitähän sitten kulkeutuu sisällekin luvattoman paljon. -.-

  Mulla on photoshop. Ilmeisesti joku aika vanha, koska tuo sama on ollut käytössä useamman vuoden.

  VastaaPoista
 3. Täällä on lunta ja näyttää sää lupauksien mukaan, että lumitöitä saa tehdä koko viikon ajan! Hyvältä näyttää, jospa kestäisi jouluun saakka. Ihanan valoisaa, kyllä tuntuu joululta <3

  Hieno otsikko, tykkään tosi paljon!
  Ja niin muuttohommat on tosiaan työläitä, mutta ihan innolla odotan muuttamista, vielä kuukauden kun jaksan kulkea 40km suuntaansa töihin (bussilla), sitten helpottaa.

  VastaaPoista
 4. Pöh. Meille on luvattu lisää vesisadetta ja lämpötila pyörii siinä +3 asteen molemmin puolin :( Valkoinen joulu olisi kiva saada.
  Niin ja kiitos :)

  VastaaPoista
 5. Mäkin haluan lunta. Täällä on "vähän" maassa, enempi kyllä on jäätä kuin lunta, eli on pirun liukastakin vielä kaiken lisäksi... Avokki luisteli eilen kotimatkalla persliukua, anopilla on mojova kuhmu takaraivossa ja isäkin oli kyntäny pihamaata. Mä olen sentään säilyny tolpillani, vaikka tiukkaa tekee.

  Millä kameralla muuten kuvailet niitä videoita? Mä olen nyt jonkun verran pelleilly äitin 600D:llä 50mm/1.8 nokalla, käsitarkennuksella ja jalusta tarttis ehdottomasti jaksaa aina virittää, ei siitä muuten tuu oikein mitään...

  VastaaPoista
 6. tänne tuli taas lisää lunta ja jopa pakkasta on! mielellään lähettäsin sinnepäin pari paketillista lunta, mut ei siitä taitais olla hirveesti apua. D:

  VastaaPoista
 7. Tiia,
  Äh tuo jäätikkökään ei kyllä ole kiva! Täällä on parina iltana ollut sellaista mustaa jäätä ja se on kyllä petollista. Olen meinannut kaatua minäkin. Onneksi teille ei kaatuillessa kuitenkaan mitään peruuttamatonta vahinkoa ole tapahtunut! Kuhmut ja mustelmat paranevat onneksi ajan kanssa.

  Nuo viimeisimmät videot on Pasin sonylla kuvattuja ja joo! Jalustan tarttisi ihan ehdottomasti! Ainakin tuo Pasin kamera on niin kevyt, että minulla meinaa koko ajan käsien tärinä näkyä videoilla! :D

  Sarita,
  Joo ei taitaisi pari pakettia riittää (vaikka Aksu kyllä ilahtuisi niistäkin :D). Meillä on niin vesisateista TAAS. Alkaa jo hiljalleen riepoa. Pidän sateesta kyllä, mutta rajansa kaikella! Ja on muuten ihan tajuttoman PIMEÄÄ! Märkä maa tuntuu imevän kaiken valon itseensä.

  VastaaPoista
 8. Löysinpäs linkin, mistä pääsen kommentoimaan :)
  Todella hienoja kuvia koko blogi täynnä :)

  VastaaPoista
 9. Kiitoksia, Katri :)

  VastaaPoista