maanantai 5. joulukuuta 2011

Messarin shoppailureissu

Messari. Mikä onni, että veronpalautukset tulivat juuri perjantaina, sillä eiköhän messarin monista myyntikojuista taas vähän sitä sun tätä tarttunut mukaan. Pysyttelin tarpeellisessa (enimmäkseen) ja en köyhtynyt siis liian suuresti. Itse näyttelykehien seuraaminen jäi vähemmälle (perhosia en seurannut ollenkaan, aussieita hetken), mutta tokokoetta oli kiva katsella!

Enimmäkseen kassit täyttyivät tuliaisista Pikkukoirille: Ruokaa ja kaulapannat! Ruokapussukoita löytyi sieltä sun täältä halvalla. Isoin oli 2,5 kilon säkki ja pienimmät oli sellaisia kilon nyssäköitä. Juuri sopivia ja riittäviä Pikkukoirille, jotka arvostavat vaihtelua ja saavat murojen lisäksi kippoon lihoja. Hannille ja Elvikselle on aina niin kiva ostaa ruokaa, sillä ne haluavat syödä melkein mitävain ja ennenkaikkea; ne pystyvät syömään mitä vain. Aksuhan ei nappuloita pysty syömään. Aksulle tuliaisiksi tarttui kuitenkin pari märkäruokatetraa, kun niin halpoja olivat. Pikkukoiratkin saivat pari tetrallista lihamössöä.
Pikkukoirille ostetussa ruokapussukassa oli juoksevan aussien kuva. Vieressä kuva kirmaavasta Aksusta. Yhdennäköisyys on melkein selvä, jos oikein käyttää mielikuvitusta (Aksulla on ehkä vähän pidempi häntä ).

Niin ja kuten Pikkukoirien kuvasta näkyy, niin en jälleen kerran voinut hillitä itseäni, kun löysin pantarekit. Puolustaudun sillä, että Elviksellä ei ollut kivaa pantaa (paitsi tuossa bannerikuvassa oleva burberrypanta, jonka tämän hetkisestä olinpaikasta ei ole tietoa). Timantit ovat tytön koiran parhaat ystävät? Sitäpaitsi tuo panta oli halpa.Vaikka Aksu tykkäsikin märkäruokatetroista, niin luultavasti omituisen näköinen vinkupehmo oli mieluisampi tuliainen. Kerrankin lelu, jolla on ilme kohdillaan. Aksun leluilla ei ole syytä hymyillä, sillä ne kokevat usein ennemmin tai myöhemmin karun tai karumman kohtalon. Aksu harvemmin tahallaan suolestaa pehmoleluja, mutta jos reikä nyt puolivahingossa sattuu tulemaan, niin tokihan sieltä on pumpulit kiskottava pihalle. Niin ja vingut on hiljennettävä, mikä tietysti onnistuu ahkeralla päivittäisellä vinguttamisella. Elkulle unohdin lelun ostaa ihan kokonaan messarista. Onneksi meillä oli asiaa ikeaan ja siis Elkulle ostettiin uusi ikearotta! Edelliset kahdeksan kappaletta löytynevät äidin kukkapenkeistä tai pihapensaiden välistä. Elkulla on tapana toisinaan ottaa leluja mukaan ulos ja happy-go-lucky koira kun on, niin se usein myös unohtaa niitä pihalle säiden armoille. Pari viikkoa pihalla sateessa maannut pehmolelu on vähemmän mukava sisälelu.

Viikonloppuna meille satoi ensiräntä! Hetken mietimme, voisiko sitä nimittää ensilumeksi, mutta kyllä se pikemminkin räntää oli. Aiemmin loppuviikolle luvattiin lunta, mutta sekin on jo vaihtunut lupauksiin räntäsateista. Jatkossakin on siis blogiin luvassa lähinnä synkkiä ja värittömiä kuvia. Voihan huokaus.

14 kommenttia:

 1. Elviksen uusi panta on hieno ja sopii sille mainiosti! Olipas hassua kerrankin vaan kierrellä ja katsella messarissa, yleensä ollaan Ennan ja kaverin kanssa istuttu kerhon ständillä 8h/päivä + rakennettu ja purettu... Olipas kivaa! Mä seurailin ekaa kertaa kunnolla jopa kehiä. Vinttikoiria ja saksanseisojia. Labbiskehät jäivät jostain syystä kokonaan näkemättä. :P

  Aksun uusi lelu on aika hauska, vähän mielipuolisen näköinen. :D Ennakin sai messarituliaisiksi uuden hienon lintupehmon, mutta siltä oli ekana yönä syöty nokka!? Enna harvemmin enää suolestaa lelujaan ja tuo lintu olikin ensimmäinen aikoihin... Kumma juttu. Nokka tietysti oli aika houkutteleva uloke. Parhaita pehmoja on kyllä ne lötköt täytteettömät. Niitä meiltä löytyykin kasa. Niitä kun ei oikestaan voi edes saada kovinkaan pahasti rikki. ;)

  VastaaPoista
 2. Muistelinkin, että aioit tänä vuonna jättää Ennan kotiin! :) Kuin sä vinttikoiria ja saksanseisojia katselit? Rodunvaihto mielessä?

  Ehkä se nokka oli liian houkutteleva uloke :D Meilläkin nuo ulokkeet lähtevät yleensä ensimmäisenä, jos jotain on lähteäkseen! Meilläkin on pari sellaista täytteetöntä lötköä. Niissä ne vingut ei olleet mitään järin kestäviä. Sitten on noita vinguttomia Aksun itse tekemiä (suolestamia) täytteettömiä lötköjä :D

  VastaaPoista
 3. Ei sentään rodunvaihtoa. Kepon sisko on kovasti ihastunut whippetteihin/cirnecoihin, joten käytiin tutustumassa rodun ihmisiin ja koiriin. :) Kaverin kanssa käytiin katselemassa myös slougheja, kaveri taas on kiinnostunut niistä. Kyllä ne vinttikoirat on nättejä (erityisesti greyt!), mutta ei kuitenkaan ihan mun juttu. Voin ihailla muiden vinttejä!

  Saksanseisoja taas on mun mielestä ihan mielettömän nätti rotu ja kepolla on sellainen joskus muinoin ollutkin. Jäi harmittavasti auton alle parivuotiaana, joten en sitä koskaan ehtinyt näkemään. Olisipa hauska, jos laumassa olisi nyt sellainen saksanseisojavanhus. :) Mutta sellainen tulevaisuuden haave se on! Joskus sitten labradorien kaveriksi, seisomaan kanalintuja. ;) Vielä kun näin niiiiin kauniin ja hienon saksanseisojauroksen tuolla messarissa, oi. Se kyllä kolahti. Harrastipa vielä agiakin!

  VastaaPoista
 4. Niin aivan, teillä seisoja pääsisi ihan oikeisiin (rodunomaisiin) töihin. Eikös niiden seisojien kanssa tehdä vetohommia myös? Lienevät siis kohtuullisen monipuolisia. :) Niin ja sympaattisen näköisiä! :)

  VastaaPoista
 5. Ooi, messarishoppailut <3 En edes tajunnut koko Messaria ennenkuin kaikki alkoivat siitä pikkuhiljaa ennen viikonloppua hehkuttaa. Kyllä harmittaa kovasti, kun jäi tänä vuonna messaritunnelmat – ja ennen kaikkea ne shoppailut(!) välistä.. Jospa jo ensi vuonna taas!

  VastaaPoista
 6. Joo tuokin uros oli nimenomaan vetohommissa. :) Ei itseasiassa edes käy metsällä, vaan harrastaa muuta. Ja ymmärsin, että heillä nuo vetotouhut on ykkösenä. Nopeita ja voimakkaitakin koiria!

  Messarin voittajanäyttelyssä käynti on kyllä sellainen jokavuotinen perinne. :) Pakko päästä vähän katselemaan ja shoppaamaan. ;)

  VastaaPoista
 7. Noora,
  Ensi vuonna ennättää! Ja onneksi on aina nuo nettiputiikit, joista tilailla sitä sun tätä, vaikka eihän se tietysti ole ihan sama, kuin hypistellä niitä ihan itse omissa käsissään :)

  Tiina,
  Aa! No sehän on sitten ihan kelpo harrastuskoirakin! :)

  VastaaPoista
 8. Messariin ei ikinä voi mennä ostamatta sieltä mitään!

  Ihanat nuo pikkuisten pannat ja tuo vinkupehmo kirvoitti kyllä kivan aamunaurun, loistava tapa aloittaa päivä. :D Meidän mukaan tarttui yllättävän vähän tavaraa, joista hyödyllisin on varmaan Spiderman-panta.

  Lunta ehti tänne Vihtiin tulla jo eilen ja nyt odotellaan iltalehtien lööppejä kuinka lumi yllätti autoilijat ja VR yllättyi talvesta...

  VastaaPoista
 9. Totta! Sinne ei tosiaankaan voi lähteä "vain katselemaan" :D Mukana olleelle kaverille totesinkin, että ainoastaan messarissa sitä villiintyy näin.. Ei tavallisessa eläinkaupassa hypistelisi jokaista pantaa ja lelua niin suurella mielenkiinnolla ostoaikeet mielessä. :D

  Lunta tuli meillekin etelärannikolle ja tosiaan; eiköhän autoilijat ja vr viimeistään huomenna ylläty, että tänäKIN talvena tuli, hyvänen aika sentään, LUNTA! :O

  VastaaPoista
 10. Oi vitsit oon kateellinen noista pannoista, varsinkin tosta vasemman puoleisesta! :) Ite löysin aika samanlaisen mutta toi pantaosa oli PINKKI, olisin niin halunnut ostaa sen mutta arvaa vaan valmistetaanko noita hienoja pantoja ollenkaan isoille koirille... :(

  VastaaPoista
 11. Älä viitti, meki käytiin Ikeassa paluumatkalla... :D (ja meil ois sentään tossa Raisiossa "oma" Ikeakin xD)

  VastaaPoista
 12. Henni,
  Arvoin pitkään, ostanko Elkulle pinkin timankipannan vai tuon :D Jätin sitten pinkin välistä. Sun pitää teettää timankipannat belgeille!

  Tiia,
  Kait Hugo sai oman rotan myös? :D

  VastaaPoista
 13. Ikean råtat! Olen aivan varma, että niitä ostetaan enemmän koirille kuin ihmislapsille. Koirien kohdalla ainakin kulutus on kovempaa :D. P.S. Sun blogissa on aivan mahdottoman kauniita kuvia.

  VastaaPoista
 14. Haha :D Totta! Ne rotat on kyllä ihan huippusuosittuja koiranleluja. Viimeksi ikeassa käydessäni en enää löytänyt sellaista marsua! Elvis tykkäsi sellaisesta paljon. Kiitokset kuvakehuista :)

  VastaaPoista