torstai 1. joulukuuta 2011

Vain koira

Liitin kuvien alle tekstin, joka levinnee pian kulovalkean lailla, koska on niin harvinaisen totta. Itselleni ainakin kolahti ja siksi nappasin talteen facebookista. Kukapa koiranomistaja ei olisi joskus kuullut hieman vähättelevään sävyyn lausuttua "se on vain koira" -lausahdusta? Tietyissä tilanteissa (piireissä?) on vain helpompi sanoa harrastavansa vain valokuvausta ja pianon soittoa, jos harrastuksia kysellään. Päivääkään en silti "vain koirieni" kanssa vaihtaisi pois.

Kuvat ovat tänä syksynä otettuja (ainakin kerran olen näemmä onnistunut tallentamaan Elkun nappisilmät valokuvaan!). Tällä hetkellä maa on musta ja keli harmaa; ei kamalasti houkuttele kuvaamaan (enimmäkseen) mustavalkeita koiria, sillä kuvat ovat suorastaan masentavan värittömiä. Niin ja vallan villiinnyin ja tein pieniä muutoksia blogiin. Melkein riepoi katsella sitä aurinkoista kesäbanneria (vai mikä sen nimi nyt on), kun ulkona on kaikkea muuta, kuin aurinkoista.
Seuraava teksti facebookista napattu (alkup. teksti Richard Biby):

Aina silloin tällöin minulle sanotaan "piristyisit, sehän on vain koira" tai "tuo on aika paljon rahaa vain koiraan." He eivät ymmärrä kuljettua matkaa, kulutettua aikaa eivätkä kuluja jotka liittyvät "vain koiraan".

Jotkut ylpeimmistä hetkistäni liittyvät "vain koiraan". Monia tunteja on kulunut ja ainoa kumppanini on ollut "vain koira", mutta kertaakaan en tuntenut itseäni vähäisemmäksi.

Jotkin surullisimmista hetkistäni ovat johtuneet "vain koirasta" ja noina pimeyden päivinä "vain koiran" lempeä kosketus antoi minulle lohtua ja syyn voittaa tuo päivä.

Jos sinäkin ajattelet, että sehän on "vain koira", ymmärrät varmasti myös sanonnat kuten "vain ystävä", "vain auringonnousu" tai "vain lupaus".

"Vain koira" tuo elämääni sen aidoimman ystävyyden, luottamuksen ja puhtaan pidättelemättömän riemun.

"Vain koira" tuo esiin myötäelämisen ja kärsivällisyyden jotka tekevät minusta paremman ihmisen.

"Vain koiran" vuoksi nousen aikaisin aamulla, teen pitkiä kävelylenkkejä ja katson odotuksella tulevaisuuteen. Joten minulle ja kaltaisilleni ihmisille se ei ole "vain koira", vaan tulevaisuuden toiveiden ja unelmien ruumiillistuma, menneisyyden rakkaimmat muistot ja puhdas riemu tässä hetkessä.

"Vain koira" tuo minusta esiin sen mikä on hyvää ja ohjaa ajatukseni pois itsestäni ja päivän huolista.

Toivon, että jonakin päivänä he voivat ymmärtää, ettei se ole "vain koira", vaan se asia, joka antaa minulle inhimmillisyyden ja erottaa minut "vain miehestä tai naisesta".

Seuraavan kerran kun kuulet sanonnan "vain koira", hymyile -- koska he "eivät vain ymmärrä".

12 kommenttia:

 1. Se leviää jo: näkyny viime aikoina useammassakin koirablogissa ja ite myös linkkasin saman naamikseen jo pari kuukautta sitten. :D Mutta minkäs teet, tottahan se on. "Vain koira" on jotain ihan muuta kuin "vain koira". Sitä ne "vain koiran" sanojat tulevat tuskin koskaan ymmärtämään.

  VastaaPoista
 2. On kyllä niin osuva teksti, ettei mikään ihme, että moni on sen talteen ottanut! :) Ja totta, ne "vain koiran" sanojat tuskin tulevat koskaan ymmärtämään sitä suhdetta, mikä koiran ja ihmisen välille parhaimmillaan voi muodostua.

  VastaaPoista
 3. Heh, mullakin tosi monet koiratutut facebookissa ovat jo lisänneet tuon seinälleen, mutta miksikäs ei, toi on mun mielestä ihan mielettömän hieno kirjoitus ja niin tottakin! :)

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää uusi ulkoasu! Kannatti villiintyä. :---)

  VastaaPoista
 5. Noora,
  Kiitos! Tuo yläreunan kuva tuotti päänvaivaa eniten. Niinkuin aina.

  Henni,
  Tuntuu leviävän ihan hetkessä! Monella minunkin tutullani on se jo seinällään :D Kirjoitus on kyllä hyvin totta :)

  VastaaPoista
 6. Heh, meidän plokista tämä "sama" postaus löytyi jo reilu vuosi sitten :) Alkuperäisen tekstin "Musings" on kirjoittanut Richard Biby ja tämä kyseinen suomennos on tod.näk alunperin lähtenyt liikkeelle Kennel Bedlingtonin sivuilta :)

  Mutta hieno on kirjoitus ja joka sana on niin totta!

  VastaaPoista
 7. Noniin, loistavaa! Löytyi alkuperäisen kirjoittajan tekstin nimi! :)

  VastaaPoista
 8. Osuva teksti tosiaan. Ja superhieno uusi ulkoasu! :)

  VastaaPoista
 9. Tulin minäkin kehaisemaan uutta ulkoasua! "Vain koira" -ihmiset käyvät sääliksi, he ovat jääneet liian paljosta paitsi.

  VastaaPoista
 10. Roosalle ja Eevalle kiitokset ulkoasun kehaisemisesta. Kiva kuulla, että ilmeisesti onnistui muidenkin, kuin vain minun mielestäni ;)

  Ja Eeva, totta! Ne ihmiset käy kyllä ihan vähän sääliksi.

  VastaaPoista
 11. Eihän sitä sellaista voi tietääkään, mitä ei ole koskaan kokenut. Käskepä syntymästään asti sokean kuvailla nyt vaikka punaista väriä. Se on olemassa, mutta koska sitä ei ole itse kokenut, sitä ei tiedä.

  Me ollaan huomenissa nyt sitten tulossa turisteiksi Messariin, tarkoitus olis hengailla ainakin perhoskehän laidalla, ja keritä katsastamaan porokoiria, buhundeja, appenzelleja ja mastiffeja... :D

  VastaaPoista
 12. Tiia,
  Hyvin sanottu: "Se on olemassa, mutta koska sitä ei ole itse kokenut, sitä ei tiedä" :)

  VastaaPoista