tiistai 31. tammikuuta 2012

Aurinko armas

Tänään aamupäivällä nähtiin meidänkin nurkillamme auringonpaistetta. Tempaisin koirat ja kameran ja syöksyin ovesta ulos valoakin nopeammin. Se kannatti, sillä ennätimme kiertämään koko lenkin auringonpaisteessa! Jipii!
Sinistä taivasta ei ole näkynyt viikkokausiin, joten piti sekin ihme ikuistaa kuvaan. Koivujen oksat on ihan jään peitossa, näyttävät kivoilta. Jäynääkin huvitti poseerata kameralle nätisti. Juoksukuvat Jäynästä eivät sen sijaan onnistuneet, sillä pikkusintti uppoaa hankeen niin huolella, ettei siitä juuri mitään näy.

Hukkasin lenkillä linssisuojuksen ja huomasin, että objektiivi käy hieman hitaalla. Liekö ottanut itseensä siitä, kun Aksu huitaisi sitä taannoin käpälällään (luuli kameraani leluksi!!!). Tällä kertaa olen varma, ettei linssi ollut ainakaan jään peitossa. Kerran on nimittäin käynyt niinkin, että tarkennusrengas on lakannut pyörimästä jäädyttyään kiinni. Olihan sekin kokemus, rapsutella jäätä objektiivista irti ja toivoa, ettei se mennyt kaltoinkohtelustaan huolimatta ihan rikki (hyvin toimii edelleen). Tosin kamerani ei koskaan sentään ole ollut näin jäässä tai näin huurteessa, eikä sille toisaalta ole koskaan myöskään näin käynyt (pitäisi varmaan koputtaa puuta).Kuvista voikin ehkä päätellä Aksun tykkäävän lumessa juoksemisesta. Aksun mielestä kelit alkavat hiljalleen olla juuri sopivat: Pakkasta ja pöllyävää pakkaslunta! Aksulla on tapana työntää päänsä lumihankeen aina välillä (mukavan viileä tunne??) ja Jäynä menee joskus vähän halpaan. Se ilmeisesti luulee Aksun löytäneen hangesta jotain kivaa, koska työntää itsekin välillä päänsä hankeen, nostaa kuonon lumesta hämmästyneen näköisenä ja yrittää uudestaan tajuta mitä kummaa siellä lumen alla oikein on. Koko tämän ajan Aksu makaa onnellisena pää hankeen haudattuna.

Aksu ja Jäynä tulevat koko ajan vain paremmin toimeen. Eilen kaverukset leikkivät pari tuntea putkeen! Välillä hammastelivat ja välillä kiskoivat Rouva Roadkilliä kilpaa. Mukavaa katsoa, kun tyypit leikkivät ja pitävät hauskaa ja jahka Jäynä hieman vielä kasvaa, alkaa siitä olla Aksulle juoksuvastustakin! Tällä hetkellä juoksuleikeissä Jäynällä ei ole mitään jakoa Aksun pitkiä koipia vastaan, joilla pinkoo etenkin hangessa Jäynän lyhkäisiin kinttuihin verrattuna ihan tosi lujaa.

6 kommenttia:

 1. jäynä on niin ällötys! siis mä en voi tälle australianpaimenkuumelleni enään mitään... mut älä huoli akselipakseli olet sinäkin varsinainen sydämmensulattaja!

  voih....

  VastaaPoista
 2. Voi aurinko! Täällä on ollut lähes hämmentävän aurinkoista :D Joka päivä miltei on ollut sellainen valo, että tekee mieli napata kamera mukaan. Näpit ovat vain asiasta eri mieltä, koska pakkasta on se kirpeät -25 astetta, mutta onneksi alan olla jo aika harjaantunut painelemaan kameran nappuloita paksut nahkarukkaset kädessä... Poseerauskuvia vaan ei juurikaan auta ottaa, koska koirien tassut jäätyvät heti, kun pysähdytään pitkäksi aikaa. Liikkeessä pakkanen ei onneksi häiritse.

  VastaaPoista
 3. Joo, tänäänkin oli niin upeaa, mutta en tiedä mihin pakkasin kamerani.. ja en olisi muutenkaan ehtinyt. Upeita säitä näin pakkasella, mutta näyttää ennusteen mukaan, että ensi viikolla olevan lumisadetta... aurinkoisia vapaita päiviä odotelessa!

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! Ja pään painaminen lumihankeen kuulostaa hyvin tutulta! Muru työntää päänsä niskaa ja korvia myöten hankeen, pitää päätään muutaman sekunnin aloillaan ja puhahtaa niin, että lumi pöllyää pitkin korvia. Sitten se nostaa nopeasti päänsä ja loikkaa lunta pakoon. Koirien juttuja, ota nyt niistä selvää. :D

  VastaaPoista
 5. Viivi,
  En tiennytkään, että sulla on aussiekuume! :D
  Aksu ja Jäynä kiittää kehuista! :)

  Sirkku,
  Meillä on ollut enemmän pilvistä, kuin aurinkoista. Tänään oli ensimmäinen ihan oikeasti kunnolla aurinkoinen päivä ja aurinko on paistanut ihan pilvettömältä taivaalta. Tosin pakkasta sitten onkin ollut vähän turhan paljon, jos minulta kysytään. Jäynänkin pentukarva on vielä niin onnetonta ja maha on melkein paljas. Sekin palelee näillä kovemmilla pakkasilla ja iltalenkeille on puettu punainen nuttu päälle :) Aksua sen sijaan ei palella yhtään, oltiin sitten paikoillaan tai liikkeessä. Jäynänkin palelu alkaa vasta pidemmän ulkoilun jälkeen, mutta sen tosiaan välttää pukemalla nutun :)

  Kati,
  Meillekin on lunta lupailtu! Aurinkoiset viikonloput olisivat ihan unelmaa!

  Roosa,
  Kiitos. Jos Muru kuuntelee siellä hangen alla jotain? :D Myyrien liikehdintää? Tai sitten se vain tykkää siitä tunteesta. Luulen, että Aksu vain nautiskelee siitä kylmästä :D

  VastaaPoista
 6. Oon tässä jonkin aikaa seuraillut blogianne ja ihastellut upeita kuvia. Kuvien takia onkin pakko kysäistä, että millasilla välineillä kuvailet?

  Mukavaa kevättä toivotellen Laura :)

  VastaaPoista