maanantai 9. tammikuuta 2012

Ensimmäisiä päiviä

Selvitin, montako kuvaa kamerallani on otettu. Luku on tällä hetkellä 30 544. Odotin suurempaa lukemaa, mutta ilmeisesti Pasin kameran kotiutuminen viime keväänä on vähentänyt omani runkoni rasitusta (toisaalta minulla kuvaaminen on kausittaista. Välillä en kuvaa juuri ollenkaan). Pyöristettynä olen siis ottanut 1131 kuvaa joka kuukausi sen reilun parin vuoden aikana, mitä minulla on tuo canoni ollut. Pikaisesti kuukkeloituna löysin, että valmistaja lupailee tämän nimenomaisen mallin sulkimen kestoksi 100 000 kuvaa. Ei siis vielä mikään hillitön pakkokiire alkaa säästämään uutta runkoa varten. Toki ainahan se uusi runko (ja pari objektiivia) kelpaisi!

Postauksessa pari kuvaa eiliseltä Jäynästä ja Aksusta. Meille tuli talvi ihan kunnolla ja pakkasta oli siis -13 astetta. Puin Jäynälle Hannilta perityn lihapullapuvun (nimi tulee siitä, että Hanni näytti pieneltä punaiselta lihapullalta tuossa puvussa), koska tarkoituksena oli olla ulkona vähän pidempään hienon sään takia. Hyvin tarkeni pentu punaisessa nutussaan! Aksu haisteli nutun tosi tarkasti. Siinä oli varmaan vielä Hannin hajut..Aksu on ottanut pennun vastaan paremmin, kuin mihin alunperin varauduin. Sisällä Aksu haluaa pysytellä enimmäkseen rauhassa, vaikka käykin haistelemassa pentua välillä uteliaasti. Hoksasi aika pian, että pentu ei osaa kiivetä portaita yläkertaan ja pakenee siis sinne aina välillä nukkumaan omiin oloihinsa. Sisällä olemme kehuneet Aksua aina, kun se tervehtii pentua. Aksu on vähän sellainen tyyppi, joka kaipaa rohkaisevaa palautetta vähän kaikessa. Muutaman kerran pennun haistelusta Aksua kehuttuani, on Aksu kääntynyt katsomaan minua vähän sellaisella "Enkös vaan ollutkin pätevä?" -ilmeellä häntä heiluen. Jäynäkään ei ole mikään tyhmeliini, vaan on jo oppinut, milloin Aksu haluaa olla mielummin rauhassa ja pitää silloin pienen kohteliaan etäisyyden Akseliin.

Ulkona Aksu on kutsunut Jäynää leikkimään alusta asti ja mielellään juoksuttaisi pentua ympäri peltoja perässään. Eilen Aksu hoksasi sopeuttaa leikkinsä pennulle sopivaksi ja laukkaili sellaista rauhallisempaa vauhtia leikkiessään hippaa pennun kanssa. Välillä kumartelee leikkiinkutsuasentoon ja pomppaa karkuun, kun Jäynä lähtee loikkimaan kohti.Jäynä on osoittanut olevansa nimensä veroinen jo moninkertaisesti pureksimalla ihan kaikkea. Kyläpaikassa roikkui pöytäliinassa, repi matonkulmia ja kaatoi melkein pienen joulukuusen päälleen. Täällä kotosalla jouduttiin laittamaan pistorasioihin lapsisuojat, sillä Jäynä tykästyi heti ekana iltana pistorasioiden nuolemiseen. Niin ja kovin pitkäksi hetkeksi pentua ei parane jättää ilman valvontaa, sillä se on haka löytämään kaikkea kiellettyä pureksittavaa. Portaiden alin askelmakin kelpaa jännittävämpien asioiden puutteessa.


Hih, huomatkaa kuinka hyvin Aksu sulautuu talviseen maisemaan!

Jäynä on ihan erilainen pentu, kuin mitä Aksu oli. Siinä, missä Aksu näki katastrofinpoikasia siellä sun täällä, Jäynä näkee upeita mahdollisuuksia pitää vähän hauskaa! Munakellon pirinäkin kuulosti kivalta ja pentu oikein lähti etsimään sitä jännittävää pirisevää juttua, jonka ääni kuului keittiöstä olohuoneeseen asti ihan helposti. Niin ja kuusen kaatuminen melkein Jäynän päälle ei haitannut sitä itseään yhtään, pikemminin päinvastoin. Villiintyi mokoma.

Jäynän kanssa on harjoiteltu ahkerasti luoksetuloa, joka sujuukin enimmäkseen tosi hyvin jo! Nimeensä pentu reagoi usein myös. Käskystä istumisen pentu oppi heti parin toiston jälkeen (malttia pitää se takapuoli maassa pidemmän aikaa ei sen sijaan vielä ole)! Fiksu penska!

24 kommenttia:

 1. Fiksu ja aivan äärettömän söpö! Voi kääpiö sentään. :---) Siinä, missä Aksu näki katastrofinpoikasia siellä sun täällä, Jäynä näkee upeita mahdollisuuksia pitää vähän hauskaa! <--- Tämä lause sopisi hyvin meidänkin kaksikkoon. Luna on meidän porukan pelkuri, kun taas Naos on rento ja rempseä hauskanpitäjä.

  VastaaPoista
 2. Voi mikä ihana vauva, ja Aksukin on toki suloinen ja hellyttävä! :) Ja tosi hienoa, että Aksu on ottanut pennun hyvin vastaan! :)

  VastaaPoista
 3. Miten tuon saa selvitettyä kuinka paljon sillä rungolla on tullut räpsittyä kuvia? Itseäni kun on moinen kiinnostanut vaikka kuinka kauan, mutta en ole keinoa vielä löytänyt? Suhteellisen aktiivisella käytöllä se on kuitenkin ollut pian neljä vuotta, ja viimeiset pari vuotta todella aktiivisella käytöllä.

  Jäynä kuulostaa ihan mahtipennulta! Hienoa, että Aksu on ottanut uuden tulokkaan niin hienosti vastaan, se kun ei aina ole niin itsestäänselvyys, kuten huomasin aikoinaan Aatoksen kanssa.. :D Täällä odotellaan paljon pentupostauksia, sillä on niitä aina niin ihana lukea. Toivottavasti ajan myötä Aksukin pystyisi ottamaan mallia Jäynän käyttäytymisesta, sillä jos pentu ei siitäkään välitä, että puu kaatuu melkein niskaan niin se on aika paljon jo! :)

  VastaaPoista
 4. Onnea uudesta perheenjäsenestä! =) Ihana tyttö ja kovin suloinen<3

  VastaaPoista
 5. Noora,
  Jäynä vaikuttaa kyllä aika huipputyypiltä!
  Hassua, että olen aina ajatellut Lunan olevan sellainen reipas ja "cool" tyyppi. Se vaikuttaa kuvissa olevan aina niin sellainen tyyni! :D

  emma,
  Aksu on ehkä vähän kuitenkin pettynyt, että meille muutti tuollainen kääpiö, eikä STELLA! Meidän pitää joku päivä ennättää lenkille! Aksu haluaisi varmasti spesiaaliaikaa tyttöystävänsä kanssa ilman tuota häntää hamuavaa pentua :D

  Riikka,
  Eos infolla sai ainakin oman mallini kuvausmäärän selvitettyä. Löytyy googlella! :) Sulla alkaakin runko olla aika iäkäs! Mulla on etenkin syksyt sellaista aikaa, että kuvia ei juurikaan tule otettua. Kamera siis lojuu lähinnä laukussaan aina muutamien kuukausien ajan. Alkusyksyt on kivoja, kun on ruska ja valoisaa, mutta sen jälkeen kamera pysyy laukussa melkeinpä sinne lumien tuloon asti. Nyt tosin ollut sellainen talvi, että eipä ole paljoa kuvattu, kun on satanut vain vettä! Toivottavasti nyt nuo lumet pysyisivät.

  Minä muuten toivon juuri tuota, että Aksu ottaisi sitten myöhemmin mallia Jäynän reippaudesta! Voi olla, että Jäynä on ihan tervettä seuraa Aksulle! :) Tänään tiputin kaksi mukia työpöydältäni lattialle. Pentu vain seisoi ja tuijotti "MIKÄ LELU SIELLÄ LENTÄÄ!?" :D

  Henni,
  Kiitoksia! :)

  VastaaPoista
 6. Joo, itse asiassa mä kanssa mietin, että pitäis varmaan treffata joku päivä ihan Aksunkin kanssa keskenään, saattaa tän kaksikon leikit olla vielä pienelle lihapullalle liikaa! :) Paljon onnea pennelistä, mahti mamma sillä ainakin on! :) Ja paras omistaja tietysti!

  VastaaPoista
 7. Joo, totta. Pentu ei vauhdissa vielä pysy ja Aksu arvostaisi kyllä retkeä metsälenkille Stellan kanssa ihan ilman pentua! Pitää mennä lähiaikoina, edellisestä kerrasta on ikuisuus.

  Niin ja kiitoksia! :)

  VastaaPoista
 8. Voi onnea, tämä penneli tuli ihan puun takaa! Mutta voi miten söpöläinen se on <3
  Ei kestä kauaa, kun blogin nimi täytyy olla pari isoa ja pieni :)

  VastaaPoista
 9. Voi ku kiva et Aksel on ottanu Jäynän hyvin vastaan! Ja on se kyl oikeasti suloinen pallero... :D

  VastaaPoista
 10. Ihania kuvia ja ihana lukea iloisia uutisia teidän pesueesta! Olin niin murheissani pikkukoiran poismenouutisesta. Hienoa, että elämä voittaa taas :).

  VastaaPoista
 11. Vai että munakello.. Yola totutettiin heti ensimmäisenä palovaroittimen huutoon (huusi mokoma vielä suoraan pennun yläpuolella) :D

  Tsemppiä pentuloisen kanssa! Täytyy suunnitella lenkkeilyjä jahka mä nyt ensin kotiudun ja pelastan Lindan Yolalta..

  -Paula (from Ivalo :))

  VastaaPoista
 12. Laura,
  Kiitoksia! Ja totta, jossain vaiheessa joutaa blogin nimi vaihtoon. Onneksi ei vielä, sillä en raaskisi muuttaa sitä. Hannin poismenosta on vielä niin pieni hetki.

  Tiia,
  Pari kertaa Aksu on jopa tervehtinyt Jäynää ilahtuneen oloisesti lyhyen eron jälkeen, kun esimerkiksi vain toinen (yleensä Aksu) on ollut lenkillä :)

  Riikkis,
  Mikään ei lohduta niin hyvin, kuin koiranpentu. Pitää ajatukset toisaalla. Hannia on edelleen kamala ikävä, mutta pentu onneksi pitää kiireisenä! :)

  Paula,
  Me pysytellään näissä arjen äänissä, joihin palovaroitin ei toivottavasti tule kuulumaan! :O

  Täytyy katsella lenkkiä! Aksu ainakin tykkäisi juosta!

  VastaaPoista
 13. Oho olinpas ilmaissut itseni epäselvästi :D siis oma runko on yhteensä neljä vuotta vanha, josta nämä pari viimeistä vuotta on ollut todella aktiivisella käytöllä. Eli ei sentis 6 vuotta vanha se ole :D

  Netistäkö ihan tuon eos info -ohjelman latailit?

  VastaaPoista
 14. Moikka!

  Miten tuon kuvamäärän voi selvittää? Musta tuntuu, että että olen alustanut muistikortin ja kameran niin tavallisen monta kertaa, että sieltä on pyyhkiytynyt pois nuo tiedot!

  Joona

  VastaaPoista
 15. Riikka,
  Netistä hyvinkin :)

  Joona,
  googlaa eos info. Sillä selviää, jos se soveltuu rungollesi. Kaikilla malleilla ei toimi :)

  VastaaPoista
 16. Saisko tota ekaa kuvaa vähän isompana, aiheutti nimittäin semmoiset nauruterapiat että olisi kiva koneelle taustakuvaksi :D

  Aivan valloittava Jäynä ja tietysti Aksukin on ihana!

  VastaaPoista
 17. Hehei, tollaseen kaveriin sitten päädyit! Toivotaan että Jäynästä tulee yhtä loistava kuin miltä se nyt vaikuttaa, niin ja yhtä syötävän suloinen :) Onnea tälle taipaleelle, muista kirjoitella paljon pentukuulumisia blogiin!

  VastaaPoista
 18. Hmph netistä löysin tuollaisen eos info -ohjelman ja latailin sen koneelle, tunnistaa kyllä kameran mutta räpsittyjä kuvia on sen mukaan 0. Että en sitten tiedä, olis ollu kiva selvittää :D

  Toivottavasti Jäynän luonne säilyy kasvaessakin yhtä avoimena ja rohkeana. :) Uskon kyllä, että Jäynän reippaus varmasti auttaa tulevaisuudessa Aksua kohtaamaan vaikeita tilanteita paljon paremmin. Varsinkin jos Aksu ja Jäynä alkavat muodostamaan lauman. Itsellä ja omilla perheenjäsenillä koirat ainakin peilaavat todella paljon muiden käytöstä niin hyvässä kuin valitettavasti pahassakin. Kun taas kämppiksen koirat eivät välitä toisistaan yhtään, eivätkä pahemmin sitten peilaa toistensa luonteita. Lauman voima on aika uskomaton, eikä sitä edes tajua ennenkuin omat koirat sen muodostavat :)

  VastaaPoista
 19. Oho, enkös mie vielä kommentoinutkaan, jäin vaan ihailemaan pikkupikkupentua! :D Aivan mahtavaa ja suuret onnittelut teille! Mukava päästä seuraamaan pennun touhuja sun mainiossa blogissa :) Miten musta tuntuu, että oon jo yli vuoden ollu silleen, että "Miks KAIKILLA muilla on pentu paitsi mulla?!" Ja siis taas yksi pentu lisää. Epistä :D

  Hitsi, pitäis varmaan itsekin yrittää selvittää tuo otettujen kuvien määrä. Tai ehkei sittenkään, voin uskotella itselleni, että rungolla on otettu ihan tsiljoona kuvaa ja sitä myötä toki tarvin uuden rungon. Joo-o. Tai sitten vaan haluan :D

  VastaaPoista
 20. Hei, palovaroitin ON arjen ääniä...etenkin kun menee samalla ihan tosi nopeesti vaan tekemään jotain muuta sillä välin kun se pannu lämpiää ja voi sulaa ;)

  VastaaPoista
 21. Jemina,
  Laittele meiliä! Eiköhän tuosta isompi löydy :)

  Inka,
  Joo! Tälläinen tuli :) Oon aikas tyytyväinen pikkutyyppiin! On jo osoittanut olevansa reipas ja rohkea. :)

  Riikka,
  Se ei kaikilla rungoilla toimi :/
  Totta, lauman voima on aika uskomaton -niin hyvässä, kuin pahassakin. Elvis tukeutui Hanniin tosi vahvasti ja selvästi haki siltä tukea joihinkin tilanteisiin. Rauhoittui nuorempana aina, kun näki, että Hanni on ihan tyyni :) Toivon mukaan Jäynä ja Aksukin laumaantuvat ajan kanssa.

  Noppe,
  Hahah :D Sun pitää pistää pentuprojekti käyntiin!
  En suosittele selvittämään rungolla otettujen kuvien määrää, koska sitten et ainakaan voi antaa itsesi elää siinä uskossa, että rungolla on kuvattu PALJON ja että uusi runko on suorastaan välttämätön :D Itse ainakin hieman petyin nyt :D

  Paula,
  Höh. Ei saa jättää hellaa vahtimatta!

  VastaaPoista
 22. Kivasti kuulostaa Aksu ottaneen pennun vastaan :)

  Munkin pitäisi taas vaihteeksi ulkoiluttaa kameraa. Mutku koko ajan sataa jotain, niin en halua kokeilla miten paljon lunta/räntää/vettä mun kamera kestää. Plus mun koiria ei ihan missä tahansa vapaaksi päästetä ja hihnakuvat on erittäin tylsiä, joten se siitä :D

  VastaaPoista
 23. Voiko olla söpömpää <3______<3 Aivan ihanan herttainen pentuliini ja kuulostaakin oikein reippaalta :) Onnea pennusta!

  VastaaPoista
 24. Amy,
  Nyt on kyllä kelit olleet oikein epäsuosiolliset kuvaamista ajatellen. Lumipyryissäkin on se huono puoli, että ne eivät ole mitään järin valoisia hetkiä. Sitä kesää odotellessa..

  Riitta,
  Kiitoksia! :)

  VastaaPoista