maanantai 30. tammikuuta 2012

Kun sinä vain kujeiletValokuvista sen huomaa; Aksun kaulakarvat on mystisesti harventuneet, kun kaulapantakin näkyy. Ei varmaan ole Jäynällä mitään tekemistä asian kanssa. Huomatkaa taustalla "paistava" aurinko (hetkellinen valoilmiö, kun pilvipeitteessä oli hieman harvempi kohta). Viime aikoina on tuntunut siltä, että kaikkialla muualla kyllä on paistanut aurinko ihan oikeasti, paitsi meillä. Viikonloppuna oli melkein jo aurinkoista, mutta sekin ilo kesti vain ihan hetken. Kurjuus. Tälle viikolle on luvattu ihan hulluja pakkaslukemia ja lumisadetta. On siellä parin päivän kohdalla aurinkokin kurkkimassa pilven takaa, mutta uskon vasta, kun näen. Siihen asti toivon pikaista kevääntuloa.Mietin tänään, että Jäynän kanssa ei ole opeteltu mitään ihmeellisiä juttuja, vaan onpa sittenkin! Päivittäin harjoitellaan alas -käskyä (pentu yrittää pöydille), älä änge -käskyä (helpompi pukea kengät pienessä eteisessä jalkaan, kun ei ole kahta koiraa jaloissa pyörimässä) ja jätä -käskyä (Jäynä tykkää ulkona(kin) poimia kaiken suuhunsa). Ohituksetkin on työn alla. Jäynän mielestä olisi kiva tervehtiä kaikkia, vaan kun minäpä en halua tervehtiä kaikkia, eikä Aksukaan välittäisi moikata jokaista vastaantulijaa. Istu -käsky on Jäynän bravuuri, sillä sen se osaa parhaiten. Yhteiskuvatkin onnistuvat jo paremmin, kun pystyn käskemään molemmat koirat aloilleen.

Eilen mitattiin Jäynä. Sillä on nyt korkeutta (noin) 32cm ja painoa 6,2kg eli Jäynä on nyt melko tarkalleen Elviksen kanssa samaa kokoa. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Aksu painoi suurinpiirtein saman ikäisenä 8,3 kiloa ja oli peräti 37cm korkea! Toki iso osa erosta selittyy jo sillä, että toinen on uros ja toinen narttu.

11 kommenttia:

 1. Moro,

  en tiedä huomasitko vastaustani tuohon kickspark-kysymykseeni, kun postaus jäi niin alas. Pastean sen siis myös tähän:

  Kickspark kääntyy aika huonosti, varsinkin jyrkissä kulmissa. Loivemmissa menee ihan ok, vauhdissakin. On siinä lyhyemmät jalakset kuin tavan potkukelkassa, joten sinänsä ketterämpi kuin istuimellinen kelkka.

  Kaarteissa voi vähän loikkia ja avustaa, jos vauhti ei ole kummoinen. Tekniikan oppii nopeasti. Vauhdissa sitä pitää vain antaa mennä ja toivoa, ettei lennä naamalleen.:D kertaakaan en itse ole tuon kanssa rypenyt, vaikka tuhatta ja sataa ollaan välillä liidettykin..

  VastaaPoista
 2. Ihana Aksu ilmeisään ja Jäynä.. tää blogi joutu pieneen "boikottiin", kun tää pentukuume jyllää ja silti olen itseäni täällä kiusaamassa ;-)!

  VastaaPoista
 3. Nanankin kaulus on vähäisemmällä karvalla nykyään. Rilla hyökkäilee Nanan kaulaan suoraan ja metsälenkkien jälkeen Nanan kaulus on ihan jäisessä kuolassa. :D

  Meille on luvattu aurinkoa ja hieman alle -30 astetta lähes koko viikolle. Huhu, en varmaan liiku ulos muuten kuin valokuvaamaan. ;) Ei sen puoleen talvi näyttää kauneimman puolensa nyt, kun valkoinen peitä maan ja aurinko säteilee, ei voi kuin ihailla. Talvi on semmoisina päivinä melkeimpä kaunein vuodenaika!

  Ja upeita kuvia!

  VastaaPoista
 4. Mio,
  Kiitos vastauksesta! :) Olenkin tosiaan lukenut vähän moitteita sen kääntymisestä. Muutenhan se on ihan näppärän näköinen vehje!

  Kati,
  Haha :D Pentukuume on salakavala. Ohjaa katsomaan pentukuviakin, vaikkei kannattaisi :D

  Milena,
  Meillä se on Jäynän kaula ja päälaki, kun on eniten jäässä. Aksu näet kuolaa tosi paljon :D
  Meille ei aurinkoa ole juurikaan luvattu. Sellaista puolipilvistä parille päivälle ja siinä se. Ei paljoa huvita kameraa ulkoiluttaa, kun ulkona on kestohämärä. :( Aurinkoisina päivinä olisikin kiva kuvata, vaikka pakkanen tietysti hieman hillitsee sitä kuvausintoa :D

  VastaaPoista
 5. Ompa ihania kuvia ja erityisesti tuo alimmainen, voi ihanuudet ♥ Eipä tee hyvää sille koirakuumeelle tai pentukuumeelle tai aussiekuumeelle, mikälie.

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Jenny. :)
  Pentukuume on salakavala tauti. Kannattaa varoa :D

  VastaaPoista
 7. Sun kuvat on aina niin kovin kauniita :) Pakko muuten kysäistä, kun oon tuota Akselin pantaa katsellut, että mistä se oikein on? Se on niin hieno!

  Peräänkuulutan myös tuota aurinkoa!

  VastaaPoista
 8. Kiitos :)
  Aksun panta on tilattu sellaisesta paikasta, kuin kaulapannat.net :)

  VastaaPoista
 9. Chili on aika kuikelo verrattuna Jäynään. Sunnuntaina mittailin korkeudeksi 32,5cm ja painoa oli 5,4kg. Vähän enemmänkin se sais kyllä painaa.

  Kuulostaa siltä, että teillä opetellaan aika lailla samoja käskyjä kuin meillä :) Ohitukset on meilläkin työn alla. Chili on aina ihan tyrmistynyt kun kaikki vastaantulijat ei haluakaan pysähtyä moikkaamaan sitä :D

  VastaaPoista
 10. Voi, Jäynäneitikin poseeraa siellä jo niin nätisti! :) Mä pääsin nauttimaan hienosta auringonpaisteesta ajaessa Kuopiosta eilen aamulla takas kotiin! -28astetta ja maisemat näytti ihan mielettömän nätiltä! Olis vaan kiva ollu olla koirien kanssa lenkillä eikä istuskella autossa reilu 10h vuorokauden sisällä ja ihailla nättiä säätä sieltä käsin... :D

  VastaaPoista
 11. Kaisa,
  Chili oli jo pentulaatikossakin siroin! :) Saa nähdä, minkä kokoisia näistä lopulta tulee!

  Jäynä yrittää suurinpiirtein jokaisen vastaantulijan luokse myös. Ihan sama, kiinnostaako niitä vastaantulijoita. Ärsyttäviä onkin sitten ne tilanteet, joissa myös vastaantulevia (etenkin) koiranulkoiluttajia huvittaisi tulla tervehtimään pentua sessensä kanssa, mutta minä en halua niitä moikata. Etenkään, kun a) harjoitellaan niitä ohituksia ja b) Aksun kanssa rasittavaa moikata ketään remmissä :D

  Tiina,
  Haha :D No toi on jo vähän kurjaa istua autossa, kun on nätti päivä!

  VastaaPoista