torstai 12. tammikuuta 2012

Sen hampaat on niin terävät

Lomat on lusittu ja sitä myöden loppui sellainen luksus, kuin päivittäiset lenkit valoisaan aikaan. Inhoan talven pimeyttä. Kaiken tämän kestäisi paremmin, jos olisi valoisaa (t. kesäihminen)! Tällä viikolla on pyryttänyt lunta ja räntää sekä hieman tihkunut sitä tuttua vettäkin. Tänään on satanut lähinnä sitä mitälieräntää ja vettä, mutta huomenna tipahtavat ilmatieteenlaitoksen sivujen mukaan lämpöasteet taas vankasti pakkasen puolelle. Ulkoilutin kameraa, mutta eihän siitä taas mitään tullut, kun vettä satoi turhan ronskisti.

Näin lumipyryinen keli meillä oli maanantaina:

Pakko oli ikuistaa ihan valokuvaan, kun tämä talvi on ollut niin epätalvi tänä vuonna. Näitä kelejä on sitten kiva muistella kesän helteillä! Eikun hetkinen; EIPÄS OLEKAAN! Helteillä allekirjoittanut nauttii lämmöstä! ♥

Alkuun sitten Elviksen kuulumiset.
Viime viikolla soitin eläinlääkärille Elviksestä. Juteltiin tovi puhelimessa ja tultiin siihen tulokseen, että koska Elkku on mennyt paremmaksi ja särkylääkkeitä on voinut jättää pois (joinakin päivinä se ei ollut tarvinnut niitä ollenkaan), niin seuraillaan vielä tähän viikkoon. Seurailua jatkettiin sillä varauksella, että jos yhtään menee huonommaksi, niin heti yhteys eläinlääkäriin. Nyt tilanne on se, että Elkku ei ole moneen päivään saanut kipukohtauksia ja alkaa kaikinpuolin olla normaali oma itsensä! Hierojalle olisin sen halunnut viedä myöhemmin, mutta sydänvaivaisia ei ilmeisesti saa hieroa, joten se siitä. :/

Pääasia kuitenkin, että Elkku on toipunut ja alkaa olla oma iloinen itsensä. Jäynäkin kävi moikkaamassa jo Elkkua ja aivan, kuten odotinkin, otti Elkku pennun hyvin vastaan. Vähän oli Elvis lepsu (niinkuin aina), eikä siis pistänyt naamansa edessä räkyttävää pentua ojennukseen. Tuijotti vain, että tuollainen sitten. Asia selvä (mutta miettikää nyt vielä).


Syksy-Elkku. Niin että on sitä aurinkoakin joskus näkynyt.

Jäynä on onnistunut pehmittämään Aksua lisää ja siis suostutellut Aksun leikkiin myös sisällä. Pari kertaa ovat jo nujunneet sisätiloissa Jäynän ahkeran yrittämisen jälkeen. Eilen viimeksi juoksivat olkkarin kahvipöytää ympäri. Jäynä oikaisi välillä pöydän ali ja syöksyi Aksun persvilloihin kiinni. Ulkona leikit jatkuvat edelleen kivasti. Aksu juoksuttaa pentua ympäri peltoa ja metsiä. Jäynä yrittää pysytellä perässä, mutta eihän se pärjää mitenkään lumihangessa Aksun pitkille koiville. Tänään lumi oli ilmeisesti sopivan märkää, koska Aksu heittäytyi aina leikin lomassa piehtaroimaan hankeen. Jäynä käytti tilaisuudet hyväksi ja yritti aina yllättää Aksun!Jäynän kanssa ollaan edelleen harjoiteltu istumista ja uutena juttuna "hissinä" maahanmenoa. Penska on aika nokkela ja tarjoaa molempia jo hienosti! Istuminen onnistuu jo liikkeestäkin ja Jäynä kestää minun pienen loittomiseni siinä! Jäynä on ehdollistettu naksuttimeen jo kasvattajan luona, joten sen käyttäminen on sujunut helposti. Eilen neiti alkoi pompahdella jo pelkästään siitä hyvästä, että näki minun ottavan naksun käteen! Vissiin alkoi namut maistua suussa jo pelkän naksuttimen näkemisestäkin. Yksinoloharjoituksetkin on jo aloitettu ja Jäynä on ollut kiltisti ainakin siinä mielessä, että tuhojansa ei ole tehnyt. Tosin, tuhoamiselle ei kamalasti ole annettu mahdollisuuksiaan, sillä Jäynä viettää yksinolohetkensä pentuvarmaksi laitetussa työhuoneessa portin takana.

Tilasin uuden agilisenssin ja ilmoitin Aksun kisoihin. Mennään reilun viikon päästä testaamaan Ojankoon noussut upouusi Vuokkoset (tsihihihi) areena. Voi olla aika holtitonta menoa, sillä meillä oli joulun ja uudenvuoden takia treenitaukoa ja ainakin viime viikolla Aksu oli aivan liian täynnä intoa kuunnellakseen kartturin ohjeistuksia, vaan hauskaahan meillä oli silti. Ainakin Akselilla oli TOSI hauskaa. Nollilla ei tietysti päästä juhlimaan, jos hallinta pysyy kisoissakin tuolla tasolla..

14 kommenttia:

 1. Eikä, aivan ihana toi kuva, jossa Aksu ilmeisesti piehtaroi hangessa taustalla! Ihan kuin pieni olisi selättänyt sen. Siinä missä Jäynä vaikuttaa varsin pätevältä pikkuiselta, näyttää Aksu varsin vakuuttavasti olevansa erinomainen roolimalli pennulle!

  En voinut myöskään olla hymyilemättä luonnehdinnallesi Elkusta ja sen mielipiteestä uudesta tulokkaasta. Mutta tsempit kisoihin, ja raportoihan kokemukset uudesta areenasta!

  VastaaPoista
 2. Aksu tosiaan piehtaroi siinä ja ilme on kerrassaan kummallinen! :D
  Raportoin kyllä uudet kokemukset! Siellä hallissa on kuulema pariakin erilaista nurmea, että saas nähdä kummalle joudutaan ja minkälainen pohja ylipäätään on. Toivottavasti olisi hyvä! :)

  VastaaPoista
 3. Voi että tuo Jäynä on aivan ihana! :) Kauhea pentukuume on mullekin iskenyt :D

  VastaaPoista
 4. Pentukuume on aika kamala. Sen kourissa ei tule ajateltua edes sitä, kuinka se pentu tuhoaa kaiken, pissii joka nurkkaan ja puree vielä pirun kovaa niillä naskaleillaan! Niin ja on tietysti muutenkin riiviö. :D

  VastaaPoista
 5. Nyt vasta ehdin kommentoimaan: onnea pennusta! Söpö on kuin mikä, ja mahtavaa että Aksu suhtautuu pikkaraiseen hienosti. Toivottavasti pikkusiskosta on sille yhtä paljon iloa kuin siskolleen on ollut :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Sirkku. Aksu on ottanut Jäynän vastaan paremmin, kuin odotin! Vielä on pentu kovin pieni kunnon riehuseuraksi Aksulle, mutta äkkiähän se kasvaa! :)

  VastaaPoista
 7. Joo, Ojangossa on ilmeisesti kahta eri mittaista nurmea, toinen tietty raskaampi juosta ja toinen kevyempä. Liukkaudesta ei mitään hajua, mutta ainakin mahtuu 2 rataa pyörimään yhtä aikaa joten siinä mielessä luksusta :) Harkinnassa on jotta ilmoittautuisiko töihin sinne vaiko eikö jaksais..jos tulisi vaan turisteilemaan?

  VastaaPoista
 8. Mä oon vähän kuullutkin, että siellä olisi kahdenlaista nurmea! Toivottavasti pidossa ei ole valittamista.. Harmi, ettei tällä kertaa kisoja ilmeisesti käydä kahdella radalla.

  VastaaPoista
 9. Mäkin oon niin kesäihminen, talvi on ihan plää. Tykkään kyllä lumesta, mutta heti jos on enemmän kuin -2 pakkasta niin tekisi mieli vaan linnouttautua sohvalle kolmen peiton alle lämpimän mehumukin kanssa. Kesä tule jo<3

  Ihan kiva, että Jäynä osaa kohta enemmän kuin Tidi 1,5v. :D Pitäisköhän mun ryhdistäytyä... Kerro hei sitten millainen tuo Vuokkoset-areena (toi nimi :DD) oli kisata, oon itsekin suunnitellut ilmoittavani Kiiun sinne kisoihin. Ainakin sen pitäisi olla suht lämmin?!

  VastaaPoista
 10. Samoin o/ Talvi ja pakkaset on ihan ok niin kauan, kuin sitä pakkasta ei ole kamalasti yli -5 astetta. Valokuvauksen kannalta olisi kiva nähdä sitä aurinkoakin useammin. Jos nämä täyttyisi (lämpötilaehto ja aurinkoisuus), olisi talvi peräti ihan kiva.

  Joo, kerron kyllä varmasti, millainen areenan pohja on! Ja niiden nettisivujen mukaan siellä pitäisi olla joku +10 astetta, jollen ihan väärin ymmärtänyt. :)

  VastaaPoista
 11. En nyt ole ammattilainen, mutta täältähän löytyy myös sydänvikainen ja sitä on kyllä hierottu; PALJON! Suositushan on ettei sydänvikaisia hierottaisi kun se kiihdyttää tietenkin verenkiertoa jne mutta mitä olen itse ihan ammatikseen koiria hierovien kanssa jutellut, niin sitä sydänvikaa tärkeämpää on saada koiran kroppa kuntoon ja eihän se ole koiralle oikein että sen kroppa on 24/7 ihan jumeja täynnä sen takia ettei sitä kannattaisi hieroa. Ja olen käsittänyt, ettei Elviksellä ole kropan kanssa ollut muuten pahemmin ongelmia? Eli luultavasti kropan saisi kuntoon parilla hierontakerralla. :)

  Vs. Aatos jolla kroppa pysyy oikeasti kunnossa max pari päivää hieronnan jälkeen, ja esim viimeisen kuukauden aikana poika on hierottu 4 kertaa. Kerran ammattilaisen toimesta, kolme kertaa omin käsin. Ja normaalisti itse hieron Aatoksen kuukauden aikana 1-3 kertaan riippuen miltä kroppa tuntuu. Ja läppävikahan meillä on vakavuudeltaan 3/6 :) Eli suosittelen kyllä ainakin miettimään hierontaa. :)

  VastaaPoista
 12. Ahaa! Siis se ei olisikaan välttämättä tuhoon tuomittu idea :) Kannattanee varmaan laitella toisin sanoen jollekin hierojalle viestiä ja kysellä tarkemmin. Elviksellä ei tosiaan mitään ongelmia ole aiemmin ollut -tai ainakaan se ei ole ikinä oireillut mitään.

  Kiitos tiedosta! :)

  VastaaPoista
 13. Suosittelen kyllä laittamaan jollekkin hierojalle viestiä, ja kertomaan Elviksen sydänviasta ja kysymään mitä mieltä hän on sydänvikaisen hieronnasta. Aatosta on itseni lisäksi hieronut 4 eri koirahierojaa, joista kaksi tekee sitä ihan työkseen ja 2 muuta on ollut koirahieroja opiskelijoita. Jokainen heistä on ollut sitä mieltä, että ehdottomasti pitää hieroa varsinkin kun Aatoksella on niin paljon vikaa tuossa kropassa että hieronta on pakollista mikäli haluaa pojan elämän pysyvän edes jotenkin hyvän laatuisena. :) Ja itse en ole ainakaan huomannut mitään sydämen kannalta haitallisia vaikutuksia, vaikka Aatosta on viimeisen parin vuoden aika hierottu, no paljon. :D

  Toivottavasti Elviksen kroppa pysyisi sitten kunnossa eikä tulisi enempää kipukohtauksia!

  VastaaPoista
 14. Aatoksen kohdalla varmasti hierominen on pienempi paha, kuin hieromatta jättäminen. Elviksestä en tiedä, mutta laitan varulta viestiä koirahierojalle. Sillähän se selviää :)

  Tällä hetkellä Elkku on oma itsensä! Ei ole saanut yhtään kipukohtaustakaan muutamiin päiviin :)

  VastaaPoista