tiistai 24. tammikuuta 2012

Vetohiihtoa, agilitya ja lumipyryjä

Lauantaina käytiin ottamassa ensimmäiset vedot tälle talvelle ja olipa hauskaa! Sitä potkukelkkaa kun ei vieläkään ole, niin piti tyytyä taas minisuksiin. Aksu ei kärjessä halunnut juosta, kuten ei viime vuonnakaan, mutta muiden perässä veti hyvin! Aksu selvästi tykkää vetämisestä, vaikkei siitä kärkikoiraksi olekaan. Ainoa harmitus onkin se, että yksin emme pysty vetoja ottamaan, koska Aksu tosiaankin tarvitsee sen toisen koiran vierelleen tai edelleen juoksemaan. Toivonkin, että Jäynästä kasvaa aikanaan innokas vetokoira Aksun pariksi!Sunnuntaina juostiinkin sitten ensimmäiset kaksi starttia tälle vuodelle. Eka rata oli agirata, josta ei ole videota muistoksi. Harmi sinänsä, koska Aksu teki ehkä koko kisauransa täsmällisimmät kontaktit! Se on alkanut tarjota aalle pysähtymistä ja olen siitäkin palkkaillut, vaikka useimmiten vedätänkin Aksun varsinkin aan läpi. Muuten Aksu olikin ensimmäisellä radalla jokseenkin aloitekyvyttömällä tuulella. Se ei oikein irronnut ja juoksi parin helpon esteen ohi. En tiedä jäikö se ihmettelemään uuden hallin ääniä tai yleisöä tai jotain ratahenkilöä. Kaikki on mahdollista (myös se, että ohjasin huolimattomasti, en ihan ollut skarppina niin aikaisin aamusta (herätys kisoihin oli ennen kuutta)).

Toinen rata on hyppäri ja siitä onkin jo sitten video. Sorruin taas varmistelemaan sellaisissa kohdissa, joissa olisi pitänyt varmistelun sijasta juosta. Puolustaudun sillä, että luulin meillä olevan nollan alla -aina siihen asti, että tultiin kakkoshypylle uudestaan ja huomasin maassa lojuvan riman. Keppien aloitus oli vähän tönkkö, koska Aksu ei meinannut taipua kakkosväliin. Sillä oli veikeä ilme, kun se hoksasi tämän! Sai kuitenkin käännettyä itsensä ja pujotteluvirheiltä vältyttiin.

Kisat käytiin siis Ojangossa uudella Vuokkoset areenalla ja voin sanoa, että mennään kyllä uudestaankin! Aksulla ei tuntunut olevan minkäänlaisia ongelmia pohjan kanssa, enkä nähnyt muidenkaan koirien mitenkään liukastelevan. Hallissa tosin on kahta erilaista nurmea ja sitä en osaa arvioida, minkälainen se toisen päädyn nurmi on. Kivaa oli, että halli oli niin iso! Sisällä mahtui tosi hyvin lämmittelemään ennen omaa vuoroaan ilman, että olisi koko ajan jonkun "iholla" (Aksun kanssa mukavaa pystyä olemaan hieman väljemmin, kun se käy kisoissa niin kierroksilla). Plussaa vielä siitäkin, että halli oli kohtuullisen lämmin!Ihan tyhjin käsin ei kisoista kotiin lähdetty, sillä pomppakojulta löytyi Aksulle uusi pomppa! Vanha oli jäänyt jo pieneksi, eikä suojannut takajalkoja kunnolla. Hieman hetken mielijohteesta päätin sovittaa isompaa kokoa Aksulle ja kun se sitten oli paaaaaaljon peittävämpi, kuin vanha, niin pakkohan se oli ostaa! Jäynä perii aikanaan Aksun vanhan pompan, mikäli vain kasvaa riittävän isoksi täyttämään sen. Aksun vanha pomppa on kokoa 60 eli ei mikään ihan pieni (uusi pomppa onkin jo kokoa 65!).Ja loppuun pari kuvaa eiliseltä. Hieman on kuvat hämäriä, mutta niin on kelikin ollut! Lunta on tullut ihan hirvittävän paljon ja sitä alkaa metsikön puolella olla ihan tosi paljon! Useana aamuna on saanut tehdä lumitöitä. Tänäänkin taivas on taas paksun pilven peitossa ja aamusella pyrytti lunta. Kyllähän tämä lumimäärä alkaisi jo hiljalleen riittää!

6 kommenttia:

 1. Näitä sinun blogikirjoituksia on kyllä aina yhtä mukava lukea, vaikkei aina kommentoimista keksisikään. :---)

  Tuo viimeinen kuva on kyllä paras ikinä! Pikkuisen jalat sojottavat joka suuntaan. :---D

  VastaaPoista
 2. Voi, mäkin olisin niin halunnut päästä testaamaan uuden hallin! Oltiin Ennan kanssa kyllä ilmottauduttu lauantaille, mutta juoksujen alus sotki ne suunnitelmat. No, osasin siihen varautua, mutta piti silti yrittää ehtiä vielä kisaamaan. :)

  Pitääpäs katsastaa halli joku toinen kerta! Epa tosin mahdollisesti lomailee kevään, mutta ehkäpä Luna pääsee sillä välin kisailemaan ja yrittämään nousua sinne kolmosiin. :)

  Aksun uusi Pomppa on oikein hieno ja näyttää peittävän oikeinkin hyvin takapään!

  Nauroin myös tuolle vikalle kuvalle, jollain vähän jalat harottaa joka suuntaan. :D

  VastaaPoista
 3. En valehdellut kun sanoin meidän hallin olevan iso, ja että pohja on kiva! :) Ja teidän meno näytti hyvältä, vähän tosissaan himmailit, mutta toi alku oli oikeesti jo tosi kivaa, teidän käännöksetkin oli käännöksiä, eikä Aksu valunut missään samalla tavalla kun ennen! TE OOTTE TREENANNU ja kehittyny! :)
  Ja Jäynä on niin kovin suloinen!
  Stellan mielestä Aksu on kyllä kaikista sulosin! :)

  VastaaPoista
 4. Noora,
  Kiitos! Katselin tuota viimeisintä kuvaa itsekin vähän naureskellen. Jäynän koivet on ihan kummallisesti! :D

  Tiina,
  Harmi, että teiltä jäi kisat välistä. Toisaalta tuleehan noita vielä :) Tuo pohja oli mukava ja halli tosiaan kivan iso, joten voin ainakin suositella.

  Tuo uusi pomppa suojaa Aksun takapään paljon paremmin, kuin vanha! Tai siis, kyllähän se vanhakin silloin aluksi oli suojaava, mutta on koira näemmä hieman kasvanut sen oston jälkeen. ;)

  emma,
  Totta muuten. Ei noi käännökset niin holtittomia olleet, kuin aiemmin! Jotain edistystä siis! Jipii! :D Vielähän noista tietysti voisi ottaa pois, mutta on tuokin jo tosiaan parempi, kuin ennen. Tolle mun omalle himmaamiselle pitäisi tehdä jotain.. Aksu lähettää Stellalle terkkuja! Lenkille, jahka juoksut loppuu!

  VastaaPoista
 5. Hitsi kun agi näyttää ihan sairaan siistiltä, ja niin se onkin, niiden parin kokeilun perusteella mitä itse olen koiriani hyppyyttänyt. Hitto kun ei pääse ryhmään :| Jos rikastuisi, palkkaisin itselleni yksityisopen ja -tunnit :D Noh, onneksi sentään Ojangossa (ulkona) saa käydä vapaasti jäsenmaksulla.

  Pentu on kyllä söpö, tuo vika kuva on mainio :D

  VastaaPoista
 6. Pk-seudulla on kyllä tosi vaikeaa päästä ryhmiin, mikä on kyllä tosi kurjaa. Meilläkin kaikki treeni tulee omatoimitreenailuista. Pitää muuten pistää muistiin toikin vaihtoehto (yksityisopettaja ja yksityistunnit) siltä varalta, että ne lottomiljoonat joskus tulee :D

  VastaaPoista