keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Tee jotakin, mikä on Hyvä Tehdä miettimättä sen tarkemmin

Sanoin eilen äidilleni, että Jäynä on jo tuhonnut tavaraa isomman rahasumman edestä, kuin Elvis ja Aksu yhteensä. Peruin sitten hieman puheitani muistettuani, että Elvishän tosiaan söi kahdet rintsikat. Ei vain yksiä. Rintsikat on melko kalliita. Eikä se Aksun pentuna syömä kenkäkään nyt niin halpa ollut.

Jäynä on jatkanut tuoliprojektiaan. Se irroittaa kangasta työtuolistani, eikä penskan projektia tietenkään yhtään hidasta se seikka, että satun juuri istumaan sillä samaisella työtuolilla. Työtuolini on vanha ja raihnainen, joten sen riekaloituminen ei ole niin nuukaa. Toissapäivänä kuitenkin Jäynä oli syönyt yhden 16 gigaisen muistikortin. Se pisti kieltämättä harmittamaan ihan toisella tavalla, eikä ihan tarkkaan viitsitty muistella, mitä kuvia siinä kortilla mahtoi olla vielä siirtämättä koneelle. Muistikortin (ja pari muuta asiaa) Jäynä oli onnistunut varastamaan pöydältä. Luulin kyllä työntäneeni tavarat niin kauas reunasta, ettei pentu niihin yllä, mutta unohdin aussiepentujen mystisen lentokyvyn ja maagisen katseen, joiden avulla tavaroiden varastaminen tasolta kuin tasolta onnistuu tuossa tuokiossa.
Aksun ämpärikomennus päättyi alkuviikosta ja Aksu on ollut asian johdosta erittäin onnellinen. Tyyppi on leikkinyt ulkonakin ihan tosi paljon Jäynän kanssa. Paljon enemmän, kuin ennen leikkausta. Luulen, että Aksu on vielä niin onnea täynnä päästyään eroon ämpäristä (joka ahdisti) ja paitaviritelmästä (joka päällä se ei oikein uskaltanut liikkua), että on siksi niin vallaton. Nähtäväksi jää väheekö merkkailu ja narttujen perään kiljuminen. Toivottavasti.

Siistin eilen Elviksen tassukarvat ja osittain mahakarvatkin. Ihan uskomatonta, miten nopeasti ne kasvavat. Tuntuu, että vasta ihan äsken siistin Elkun tassukarvat ja nyt ne oli jo sen näköiset, kuin niitä ei olisi ikinä siistittykään. Elkku on joutunut pienelle laihdutuskuurille, kun on tuo ruoka maistunut vähän liiankin hyvin (itse kullekin). Liikuntaa on lisätty ja ruoan laatu tarkistettu ja eilen jo sisareni väitti Elviksen tuntuvan kevyemmältä. Elkkukin on nyt taas raakaruoalla, kun ei nappulat ole viime aikoina sille oikein sopineet. Ollaanpahan ainakin muoti-ilmiöissä mukana Elviksenkin osalta.

Aina plokia päivittäessäni muistan, että Elkusta ei ole tullut otettua kuvia aikoihin. Toivottavasti osuisi aurinkoiset kelit joku kerta viikonlopulle. Voisi Pelkustakin ottaa pari uutta kuvaa.

19 kommenttia:

 1. Meitsi tuolle barffauksen "uutuudelle" hirnui eilen oikein urakalla. Siellä on taas melkoiset asiantuntijat artikkeleita kirjottelemassa. :p

  VastaaPoista
 2. Voihan muistikortit! Täällä on ollut samantyyppinen episodi, TOSIN muistikortti oli pienempi, joutui lapsen käsiin (lue: suuhun) ja näkyviä jälkiä ei jäänyt. Muistikortti lakkasi toimimatta ja tottakai se sisälsi tärkeät ristiäiskuvat erään pikkuisen pojan ristiäisistä, eikä kuvia tietenkään oltu ehditty siirtään.

  Tuo Jäynän kuva on ihan mahtava, teksti sopii mainiosti ilmeeseen :')

  VastaaPoista
 3. Voih, jotenkin nuo meidän tuhot ei enää vaikuta niin kovin pahoilta, vaikka eipä nuo hampaan jäljet meikäläisen puhelimen reunassa eikä nuo syödyt seinät ja jalkalistatkaan kauheasti naurattaneet... mutta valokuvien menetys, se kyllä pistäisi meikäläisen itkemään! Eli joo, ei ajatella sitä.

  Loistava tuo kuva Jäynästä, käy yks yhteen tuon tekstin kanssa. "EN SE MÄÄ OLLU JA SITÄ PAITTI TOI TEKI EKA JA SE OLI VAHINKOKI."

  VastaaPoista
 4. Bemary,
  Sanos muuta. :D

  Jenny,
  Voi ei!! Tuo on jo harmittanut ihan toisella tapaa! Sen, mitä olen nyt itse uskaltanut muistella, niin vaikuttaa, että suurin osa kuvista oli jo koneella tallessa PAITSI pari sellaista tärkeää, joita ei nyt sitten tietenkään löydy mistään. :/

  iinustii,
  Valokuvien menetys saisi kyllä itkemään! Onneksi Jäyskä ei ollut saanut hampaisiinsa yhtä toista muistikorttia, jossa sitten onkin kultaakin kalliimpia kuvia; Hannista nimittäin. Tällä syödyllä kortilla ei (ehkä!?) tainnut olla mitenkään hirveästi mitään kallisarvoista. Vahingosta viisastuneena siivosin pöydiltä kaiken arvokkaaksi lukeutuvan kaappeihin ovien taakse.

  VastaaPoista
 5. Heh, älä koskaan aliarvioi aussiepennun kykyä saada haluamansa. ;) Kida on esimerkiksi saanut auki raskaan vetolaatikon, repinyt sieltä muovipussirullan, repinyt muovipussit irti toisistaan ja levittänyt ympäri kämppää, sitten vielä saanut laatikon kiinni.

  VastaaPoista
 6. Aksu onnistui pentuna raahaamaan salaa koiraportin taakse (luultavasti aamulla ennenkuin jäi yksin) aussieuutiset ja renniepaketin. Edelleenkin täydellinen mysteeri kuinka se siinä onnistui, koska lehti ja renniet olivat korkean tason päällä ja mielestäni tarkistin huoneen vielä ennen lähtöäni, enkä nähnyt siellä mitään luvatonta. Silti kotiintullessa oli huone täynnä pientä silppua ja renniet (folioineen) syöty. :O :D

  Niin ja Aksuhan himoitsisi edelleen rennieitä, että oli vissiin hyviä sitten.

  VastaaPoista
 7. Jäynä tekee nimelleen kunniaa! :D

  Meillä Lysti pentuna kurkotti lapsen repun työpöydän takareunalta, avasi vetoketjun ja otti suuhunsa xylitol-purkkapussin. Oli kiva herätä klo 3, kun ei ollut aavistustakaan paljonko xylitolia oli vedetty. Heräsi siinä eläinlääkärikin. Lopulta Lysti oli vain natustanut pussia ja jättänyt purkat rauhaan. Tuo oli ainut minkä se piilosta löysi. Kaikki muu silputtu materiaali oli näkösällä (imuri, listat, seinät, alusvaatteet, hame, kengät, matot, torkkupeitto jne.). Lykyn kanssa on oltu varovaisempia.

  VastaaPoista
 8. En kestä tuota alempaa kuvaa! Niin hieno!

  Pennut ovat ihania, mutta tuo tuhohomma jarruttaa niiden hankkimista. Muistan vieläkin ne räjähtäneet untuvatyynyt, silputut peitot, ympäri mattoja roiskutetun ruokaöljyn, olohuoneeseen levitetyt ruohonsiemenet ja lukuisat muut Punaisen paholaisen aikanaan keksimät kepposet...

  VastaaPoista
 9. Hihii, voi Jäynää :')

  Toi kuva on niiin viattoman näkönen! :D Älyttömän ihana <3

  VastaaPoista
 10. Sehän on ihan jäynä :D

  Meillä Sara on ollut halpa pentu, mutta Rinnan tuhoille on tullut aika hyvin jo hintaa (mm. sänky meni)...

  VastaaPoista
 11. Ja mä jaksan yhä ihmetellä sitä, miten vähällä me ollaan päästy. Kaikki kolme on syöny vähemmän yhteensä ku moni muu pentu kuukauden aikana...

  VastaaPoista
 12. Eeva,
  No tekee! Toivottavasti ei aio oikein viimesen päälle hommaa viedä. :D Lystikin ollut ihan huolellinen säikäytyksessään. :o

  Riikkis,
  Totta. Tuo tuhovimma kieltämättä vaientaa pentukuumetta kätevästi. Paitsi, jos pari edellistä pentua on sattuneet olemaan yhtä kilttejä, kuin Elkku ja Aksu. :D

  KenguRuu,
  Jäynä on aina haka esittämään viatonta! :D

  Veera,
  Voi ei :o sängyt on vieläpä niin turkasen kalliita!

  Tiia,
  Nauti siitä! Ennemmin tai myöhemmin sunkin kohdalle osuu kunnon täystuho! :D

  VastaaPoista
 13. ...Mutta parasta siinä on, etten mä edes pitänyt koko sängystä ;)

  VastaaPoista
 14. Haha :D No mutta sittenhän se joutikin mennä :D

  VastaaPoista
 15. Jäynän ilme, aivan mahtava :D!
  Aijai tuo muistikortti.

  VastaaPoista
 16. Oota vaan kun se alkaa noita seiniä ja oven karmeja maistelemaan. Yola on keksinyt nyt ruveta silppuamaan päivisin makkarin mattoa! Tietty se on nyt aivan vastustamaton, kun on saanut siitä reunan rikki. Haluaisin semmoisen 'karvamaton' tms makkariin, mutta taidan harkita vielä pari kertaa :P

  Idan tuholistalta löytyy puolestaan mm. 2 silmälasit ja ihan kuukauden-parin sisään tuhottuna. Tää on kanssa näitä houdinin sukulaisia, kirjahyllystä korkealta hyllyn takareunasta bongattu rillit..

  Pennut <3

  VastaaPoista
 17. Jäynän kuva on ihan hervoton. Ilme on niin täydellinen "mitä? MINÄkö?" :´DD

  Eipä nuo kommentoijatkaan tuossa barffiartikkelissa kovin fiksuilta vaikuta. Ainakaan nuo kaksi alinta. No jaa. Kukin tyylillään.

  VastaaPoista
 18. Paula,
  Karmeja se on maistellut jo ja sai siitä huutia, kun jäi itseteosta kiinni useamman kerran. Seuraavaksi siirtyi akvaariokaappiin, josta kiellettiin. Nyt puree sitten metallista koiraporttia.. Pönttö. Matoista Jäynäkin tykkää ja repii niitä HETI, kun silmä välttää. Kenkiä myös.

  Amy,
  Joo ei tosiaan mitään fiksuja kommentteja.

  VastaaPoista
 19. Kiitos! Oon tykännyt tosi paljon ja hintakaan ei ollenkaan kohtuuton! Upean näkönen blogi, laitan heti seurantaan! :)

  VastaaPoista