lauantai 31. maaliskuuta 2012

Hei ruipelo, muistatko jo?

Huomasin tällä viikolla, että meidän laumalla on oma tunnari! Atlético Kumpulan Me kuulutaan yhteen. Ruipelo ja Läskipää taipuvat meillä tosin kotoisammin Puikeloksi ja Paksupääksi. Ei liene vaikeaa arvata kumpi on kumpi.


Hei ruipelo, muistatko jo? Me kuulutaan yhteen. Hei läskipää, mikset sä nää? Me kuulutaan yhteen.

Älä luovuta, me ollaan voitolla. Me kuulutaan yhteen.
Hei ruipelo, se on kohtalo. Me kuulutaan yhteen.


Perjantaina päättyi meidän talvitreenikausi halliolosuhteissa ja koska huomenna on myös huhtikuu, saanen julistaa kevään virallisesti alkaneeksi. Huhtikuu näyttää agilityn suhteen hiljaiselta, sillä meillä ei nyt ole (ainakaan ennen ulkokenttien käyttöönvihkimistä) mitään viikoittaista treenipaikkaa. Näillä näkymin palaamme asiaan vasta toukokuun puolella, jolloin alkaa agilitykurssi niin Aksulla, kuin Jäynälläkin!

Sain eilen värvättyä kuvaajankin mukaan hallille, joten sain molempien koirien treeneistä elävää kuvaa muistoksi. Jäynän kohdalla tosin loppui akku, joten Jäynän treeneistä tallentui vain peruuttamista ja pieni pätkä seuruuta. Aksun agilitya en edes kehtaa julkaista. Ei koirassa mitään vikaa, mutta se koiran rinnalla "juokseva" kaksijalkainen sen sijaan saisi hävetä löysyyttään. Tarvitsisimme ihan ehdottomasti ohjattuja treenejä ympärivuotisesti, että homma etenisi. Olen aivan liian laiska suunnittelemaan treenejä, sillä tällä hetkellä se on tuntunut niin turhalta, kun ei ole ollut ketään vieressä katsomassa ja sanomassa, mikä menee pieleen ja mitä minun pitäisi tehdä toisin. Yksin treenaillessa tulee helposti myös tehtyä vain ja ainoastaan niitä kivoja juttuja eli niitä, mitkä on hallussa jo ja jotka eivät varsinaisesti vaatisi lisätreeniä..Jäynän seuruu on edennyt nyt tosiaan sen verran, että laakeat kaarrokset oikealle ovat muuttuneet lähestulkoon ihan oikeiksi täyskäännöksiksi oikeaan. Vauhti on edelleen verkkainen ja askeleita ei oteta, kuin ihan muutama kerrallaan, mutta olen varsin tyytyväinen pennun edistymiseen!

18 kommenttia:

 1. Jäynä on erittäin pätevä...ja pelkkää jalkaa! :---D Tuo vaihe on kyllä aina yhtä hassu, melkein koiralla kuin koiralla.

  VastaaPoista
 2. Pennut on kyllä tietyssä vaiheessa hauskan näköisiä! Pelkkää koipea! :D

  VastaaPoista
 3. Kyllä on hienon näköstä tuo seuruu, meillä ollaan vasta niin alku taipaleella. Samoin peruuttaminen vaatii vielä mun omaa liikettä.

  VastaaPoista
 4. Tuo Jäynän peruttaminen oli kyllä hauskan näköistä! Ihan tohkeissaan näytti yrittävän :)

  VastaaPoista
 5. Katriina,
  Meilläkin ollaan vielä tosi alussa. Askeleita otetaan vain muutama vasta, mutta tästä on hyvä jatkaa! :) Eiköhän se teilläkin etene loppujen lopuksi sutjakkaasti!

  Minna,
  Joo, Jäynä on aika tohkeissaan tuosta peruuttamisesta. Mieluusti tarjoaa sitä vähän joka väliin. Naureskelin tuolle "tasajalkaa takaperin koikkelehtimiselle"! :D

  VastaaPoista
 6. Rillalla ei ollut ikinä tuota koikkeliini vaihetta (siis jalat yli pitkät muuhun kroppaan verrattuna). Harmi, se olisi ollut hauskaa aikaa ottaa kuvia. Jäynä on sentään tosi söpö! :)

  Jäynä seuraa ihanasti. Meillä seuraaminen on tehnyt takapakkia, kun paikka ei tunnu pysyvän siinä vierellä vaan Rilla lähtee haahuilemaan. Miten olet Jäynälle opettanut tuon tiiviin paikan vierellä? Ihan vain imuttamalla?

  VastaaPoista
 7. Jäynän kanssa ei ole imutettu oikeastaan yhtään. Kerran tai kaksi sitä kokeilin ja totesin, että ei vain kertakaikkiaan ole meidän (tai minun) juttuni! :) Jäynälle on siis seuruuta opetettu perusasennon kautta. Sille on siis opetettu mitä perusasento tarkoittaa ja että siihen tulee pyrkiä, kun sanon "sivu". Jäynä siis pyrkii pitämään sen opetetun paikan, vaikka astelisin eteenpäin (sen voinee huomata tuosta laskuvalmiudessa olevasta takapäästäkin :D joka nousee kyllä, kun otan reippaat askeleet eteenpäin).


  Miten Rillalle on seuruu opetettu?

  VastaaPoista
 8. Ah, Jäynä on niin hieno pikkuaikuinen jo! :D

  VastaaPoista
 9. Ihana tuo kuva, missä Aksel on niskassa ja Jäynä irvistää. :D Kivalla mallilla on seuruu. :)

  VastaaPoista
 10. Ompa Jäynälle kasvanut jalkoja! :D Tulee melkein ikävä Vilpin ruipelo aikoja.

  VastaaPoista
 11. Tiia,
  Niin on! :)

  Eeva,
  Aksun ja Jäynän leikit on välillä aika hurjan näköisiä. Normaalisti Aksukin on hampaat irvessä. Voisi luulla kuvien perusteella, että ne tekevät jotain ihan muuta, kuin leikkivät! :o

  Saara,
  Jalat on kasvaneet, älli sen sijaan ei :D

  VastaaPoista
 12. Ihana, ihana, IHANA Jäynä! :D Oikeesti, miten noin pieni voi olla NOIN symppis?!

  VastaaPoista
 13. No siis ensin imutus -> namikäsi -> kontakti seuraamisessa. Jos siis ymmärsit. Eli viimeisessa vaiheessa naksuttelin kontaktin ottamista. Alun Rilla on hyvin tiiviisti, mutta pidemmillä matkoilla helposti välimatka pitenee.

  Kokeilin jo tuota tapaa miten Jäynälle olet opettanut ja sillä tavalla varmaan rupean myös treenaamaan. Tosin minulle on suositeltu palkkaamista ennen kuin koira istuu, tai siis ei pysähdyksestä, kun muuten palkka ei tule seuraamisesta vaan siitä istumisesta (en osaa selittää :D). Oletko Jäynän kanssa tehnyt käännöksiä vasemmalle tai oikealle? Käännökset, kun ovat meidän suurin ongelma..

  VastaaPoista
 14. Marja,
  Sen on pakko olla, että se saa anteeksi kaiken aiheuttamansa tuhon! :D

  Milena,
  Kuinka pieni Rilla on? Siis kun pienemmillä koirillahan käy helposti niin, että saadakseen pidettyä katsekontaktin, ne ottavat hieman etäisyyttä ohjaajaansa. Jotkut opettavatkin pienemmät koirat pitämään katsekontaktia tyyliin ohjaajan polvessa tms.

  Mä palkkaan Jäynää (ja palkkasin Aksuakin) tosi vaihtelevasti. Välillä saa palkan liikkeellelähdöstä (jos siis pysyy mukana, kuten kuuluukin), välillä kesken seuruun ja välillä vasta perusasennossa. Käännöksissäkin palkkaan välillä heti käännöksen jälkeen ja välillä käännöksen aikana. Naksuttimella saa hyvin merkattua niitä. Videolla olikin jo täyskäännös oikeaan, mutta myös ihan pelkkää oikealle kääntymistä on tehty. Nyt työstetään vasemmalle kääntymistäkin. Se vaatii selvästi enemmän aivotyötä, koska siinä pitäisi hoksata sitä takapäätä käyttää. Pari hyvää toistoa on jo alla (tosin käännös vasempaan ei ole mikään jyrkkä vielä).

  VastaaPoista
 15. Päynä kiittää kehuista! :)

  VastaaPoista
 16. Tulin vain ilmoittamaan, että kiitos tän postauksen niin toi kappale on soinut varmaan viikon verran mun päässä. Mikä taitaa olla ennätys, koska mulla ei melkein koskaan jää mikään kappale soimaan päähän. Ei siinä, hauska ja kiva kipale. :)

  Jäynä on kyllä ihan jalkaa, mutta tosi nätti se silti mun mielestä on. Ja siisti peruuttaminen ! :)

  VastaaPoista
 17. Se biisi on tarttuvaa sorttia! Arvaa vain soiko se minulla monta päivää päässä kuultuani sen radiosta! :D

  VastaaPoista