perjantai 2. maaliskuuta 2012

Kevättä kohden

Ensinnäkin viikon harmistuksen aihe. Google poisti käyttäjäraadin käyttömahdollisuuden kaikilta ei-blogger-sivustoilta. Minusta sitä oli kiva seurailla.

Olen monesti aiemminkin miettinyt, että siirtäisin blogini bloggeriin ja siis irtisanoisin kotisivutilani. Tuntuu hullulta maksaa webhotellista pieni omaisuus (näin opiskelijabudjetin taholta katsottuna), kun pidän sivuilla kuitenkin vain blogia, jota voisi pitää ilmaiseksikin. Kuvatkin olen siirtänyt kotisivutiloista kokonaan kuvat.fi-palveluun. Mielelläni ottaisin vastaan käyttäjäkokemuksia bloggerista: Jumiiko usein? Onko näppärä muokata ulkoasua? Saisin hieman jotain faktaakin pohdintojeni tueksi ja tietäisin sitten maksanko ihan suosiolla vain sen webhotellin laskun, kun se seuraavan kerran kolahtaa postilaatikosta vai pakkaanko plokin sisällön ja muutan sen toisaalle.Toissapäivänä oli huisin aurinkoista (niitä päiviä lisää, kiitos!), joten aamulenkillekin lähti taas canon mukaan. Kotona ihmettelin, kun miltein jokaisessa kuvassa oli jotain vaaleaa, eikä kuvat mitään järin teräviäkään olleet. Ihan, kuin olisin sumupilven läpi kuvannut. Kurkkaus linssiin paljasti syyn: Lasissa oli paksu kerros kuolaa. Nii-in.. Kannattaisi varmaan toisinaan putsata niitä linssejäkin!?

Keväiset päivät ovat petollisia. Heti herää se hitsin objektiivikuume, joka uhkaa tyhjentää lompakon kokonaan, jos erehdyn verkkokauppaan. Kevättä pahempi on tietysti kesä, jolloin se perinteinen zoomikuume iskee ihan täydellä teholla.Eilen sitten kävin Jäynän kanssa Stockmannilla. Stocka on mitä mainioin paikka maleksia pennun kanssa: ihmisvilinää riittää ihmeteltäväksi ja silittelijöiksikin liikenee yleensä käsipari jos toinenkin.

Jäynä ei ole toistaiseksi vaikuttanut ollenkaan sellaiselta jokaisen syliin pusuttelemaan kiipeävältä penskalta. Eilenkin se otti rapsutukset tyynesti vastaan ja katseli lähinnä maisemia, kun silittelijät ihailivat pentusta. Jäyskä saikin paljon kehuja siitä, ettei hyppinyt vasten. Muutama pikkulapsikin uskaltautui tervehtimään pentua. Herttaisin ihailija oli kuitenkin vanha rollaattoriin nojaileva mummu, joka hymyillen pysähtyi katselemaan Jäynää ja totesi sitten hetken kuluttua "Sillä on niin älykäs katse. Siitä tulee aivan ihana perheenjäsen, ihana!"

Stockan lemmikkiosastolta ostin koirille kong wubban. Jäynä on pieni tuholainen ja on teurastanut arviolta puolet Akselin kattavasta pehmolelukokoelmasta. Meille ei siis toistaiseksi pehmoleluja ostella, vaikka Aksu niistä kovasti tykkääkin. Ei vain maksa vaivaa ostaa kallista pehmoa, jonka Jäynä kuitenkin suikaloi. Saa nähdä, kuinka kauan tuo wubbakaan pysyy ehjänä.

15 kommenttia:

 1. "Heti herää se hitsin objektiivikuume, joka uhkaa tyhjentää lompakon kokonaan, jos erehdyn verkkokauppaan."
  Haha, tulinkin tänne kysymään mielipidettäsi obiskoita, kunnes tämä sattui silmiin. Mulla on ihan järjetön obiskakuume. Ääk, kamppailen macrojen ja ties minkälaisten objektiivien välillä, vaikka rahaakaan ei ole vielä edes tarpeeksi.
  Mutta asiaan, onko tuo sigman makro ollut hyvä? Itselläni on Canonin 85mm, mutta makroa tai pienempää obiskaa olen kaipaillut. Mietin tässä jo Canonin 60mm 2.8, mutta se on turhan kallis.. Ja sitten on tullut katseltua noita Canonin 50mm, muttamutta. Hmm..

  Blogger on miusta oikein kätevä. Ikinä ei ole mulla jumittanut ja youtubetilin ja sähköpostin saa samalla kun luo blogin. Ulkoasun muokkaaminen on helppoa ja jos koodauksia osaa käyttää niin persoonallisen näköisen blogin saa helposti luotua. Itsehän en siis osaa. :D Voithan tehdä ihan kokeilun. Rekisteröidyt vain, eihän se tarvitse olla heti julkinen blogi ja voit kokeilla muokkauksia ja muuta sellaista.

  Tuli tuosta mummusta mieleen, kun ihan ensimmäisiä päiviä Rilla oli meillä niin käytiin ihan vain meidän omalla kadulla kävelemässä. Vastaan tuli sitten omaishoitaja, joka työnsi kehitysvammaista nuorta naista pyörätuolissa. Niin ihana tunne oli, kun nostin Rillan syliin ja tämä nuori nainen ilostui niin kovasti kun sai kosketta Rillan pehmeää turkkia. Tekisi joskus mieli käyttää Nanaa vanhainkodissa tai jossain, kun kummasti nämä koirat piristävät ihmisten päivää. :)

  VastaaPoista
 2. Blogger on omasta mielestä ihan ok. Wordpressiä harjoiteltiin koulussa ja itse koin Wordpressin paremmaksi. Välillä Blogger bugittaa ihan ankaralla kädellä, eikä silloin esimerkiksi ulkoasun muokkaus tai uusien tekstien luominen onnistu.

  Bloggerinhan lisäksi olisi myös LiveJournal, Tumblr ja Wordpressin omilla sivuilla voi pitää myös maksutta blogia.

  VastaaPoista
 3. Itse olen ainakin tykännyt bloggerista. Pari kertaa on ollut päivittelyn kanssa ongelmia (jotain serverivikoja), mutta suurimman osan ajasta on toiminut erinomaisesti.

  VastaaPoista
 4. Liputan bloggerin puolesta. En tosin ole muita käyttänytkään, mutta hyvin on ainakin tähän asti toiminut. Ja tosiaan jos on CSS sun muut koodihärpäkkeet on hallussa, voi ulkoasulle tehdä vaikka mitä taikoja ;)

  VastaaPoista
 5. Tähän astisten kommenttien perusteella blogger ei vaikuta ollenkaan hullummalta. Täytyy sitä testailla vaikka itse ja katsoa, kuinka pelaa.

  Wordpress on varmaan toisaalta monipuolisempi, mutta minulla on vähän sellainen tunne, etten tarvitse puoliakaan sen ominaisuuksista, niin ei senkään puolesta ole mikään tarve maksella kotisivutilaa ja pysytellä wordpressissä. Sen olen kyllä huomioinut, että ilmeisesti bloggeriinkin pystyy ulkoasua aika paljon muokkailemaan. Ne on niin toisistaan eroavia tätä nykyä! :)

  Milena,
  On se makrokäytössä ihan ok ollut -sinänsä. En kyllä itse enää juuri tuota ostaisi. Ainakin minun yksilöni tarkennus sahaa tosi paljon. Monesti olen käsitarkennuksella lopulta tarkentanut, kun ei muuten ole tuntunut homma sujuvan :/ Toisaalta olen sitten kuullut, että sigmat olisivat aika yksilöitä ja siinä, missä joku sahaa/on muuten ongelmainen, joku toinen voi pelittää oikein hyvin!

  VastaaPoista
 6. Tän lyhyen ajan mitä blogger on käytössä ehtinyt olla, niin olen erittäin tyytyväinen siihen! Mitään muuta vikaa ei ole, kuin että kuvien lisääminen menee säädön kautta. Voi tosin se vika löytyä minusta, eikä bloggerista.. Mutta ei se säätäminen ylivoimaista ole, muutama lisämutka vain. Suosittelen!

  VastaaPoista
 7. mä suosittelen wordpressiä, justiin sen bloggerketutuksen takia siirsin blogini sinne :'D

  blogger on välillä aika sekava ja esim. kommenttijutut voivat olla melkoisen mutkikkaita & niissä tulee propleemia (yhtäkkiä voi joiltain ihmisiltä mennä kommentointioikeudet ihan kokonaan ja sitten pitää muutella niitä asetuksia öhh...) :O

  tosi nättejä kuvia (kuten aina) :3 niin hienoja värejä onnistut saamaan niihin

  Jäynäpä on kohtelias nuori neiti. ihana<3

  VastaaPoista
 8. Ah, ihana kong wubba... toivottavasti kestää teillä paremmin kuin meillä -- Rymppä sai nimittäin senkin rikki vaikka ostettiin se juuri sen takia kun pehmot hajoaa aina sekunneissa.

  Itse tykkään kanssa bloggerista suhteellisen paljon, ainoastaan toi kuvien lisääminen ja niiden kanssa pelleily meinaa välillä ottaa pattiin, eikä aina toimi se editointikaan ihan niinkuin itse haluaisi, mutta vika voi tosiaan olla enemmän käyttäjässä, mene ja tiedä.

  VastaaPoista
 9. Elsa,
  Noiden kuvien lisäilystä olen joskus kuullut pari moitteen sanaa. Itse käytän wordpressissäkin html-vaihtoehtoa ja sillä kirjoittelen kuvat paikoilleen. Luulisi sillä toimivan bloggerissakin ihan hyvin? Muuten kiva kuulla, että uskallat suositella! :)

  Sarita,
  Mulla wordpressissä on omien sähellysten myötä mennyt joskus kaikilta kommentointi mahdollisuus :D :D Se olikin mutkikas juttu ratkoa. Blogipohjan itsenäinen kenkkuilu ilman käyttäjän avustusta sitten onkin vähemmän kivaa :/

  Kiitos kuvakehuista! Jäynäkin kiittää kehuista, kohteliaasti tietysti.

  iinustii,
  Toivottavasti tosiaan! Jäynäjänis jo tänään yritti oikein pureksia sen rikki. Sai jo yhden reiänkin. :<

  Toinen jo, joka moittii kuvia. Hmmh. Pitää tosiaan itse loggautua bloggeriin ja kokeilla leikkiä sillä. Jos siitä saisi jonkinlaisen kuvan tilanteesta.

  VastaaPoista
 10. Mä en ole bloggeria koskaan käyttänyt, joten en tiedä sen toimivuudesta, MUTTA itse koen ainakin kätevämmäksi sen, että blogi on omalla kotisivutilalla "turvassa". :D Tila tulee täyteen vasta sitten kun itse sanon niin, ja pystyn säilyttämään blogia ikuisesti vaikka joskus päättäisin sen kirjoittamisen lopettaa (vaikka kyllähän noilla bloggerilla yms. se säilyy varmaan aika kauan myös). Ainoa huono puoli tosiaan on hinta... Varsinkin kun mullakin on ulkoistettu galleria tuolla kuvat.fi -paikassa (joka sekin maksaa :D), niin tuntuu että eihän toi sivutila tuu ikinä täyteen ja maksan ihan hirveesti turhasta. Mutta kyllä mä koen että blogin vaihto vuodatuksesta omalle domainille on kannattanut kaikin puolin, vaikka onkin tullut paljon kalliimmaksi näin. :) Lisäksi jos joskus haluan taas rakentaa kotisivut, niin sitten mulla löytyy ne ja blogi samasta osoitteesta, mikä on ihan kivaa. Jotenkin ärsyttävä ajatus jos blogi on yhdessä osoitteessa, kotisivut toisessa ja kuvat kolmannessa... :DD

  VastaaPoista
 11. Mähän muutin blogin just pois Bloggerin alta, kypsyin iiihan täysin. Ja toki mua vähän ahdisti sekin, että mun melkein koko nettielämä alkoi pyöriä Googlen palvelujen ympärillä :p

  Mulla muuten ainakin näkyy yhä tuo Googlen käyttäjäraati-palvelu blogissa? Tosin, itekään en enää seuraa blogeja sen kautta vaan erillisen syötteenkerääjän kautta.
  Se oli yksi suuri syy minkä takia halusin irti Bloggerista - feedipuoli bugasi ihan laittoman paljon, eikä useista huomautuksista huolimatta ylemmillä tahoilla ollut näköjään mitään kiirettä korjata asioita. Ja siis niitä samoja ongelmia on ollut maailmanlaajuisesti useilla muillakin, ei pelkästään mulla :D

  Muuten kyllä, jos Blogger vaan toimisi luotettavammin, se on mielestäni ehkä paras ilmainen blogipohja. Helppo ja simppeli.

  VastaaPoista
 12. Mulla on Blogger käytössä ja periaatteessa siitä pidän, mutta välillä **tuttaa yllättävät ongelmat, viimeksi kommenttien kanssa. Ongelmat ovat maailmanlaajuisia, joskus löytyy googlaamalla jopa parannuskonstikin. Blogit.fi:ssä oli parempi korjauspalvelu, suomenkielinen sivusto, josta sai myös henk.koht. palvelua.

  Vähän ärsyttää myös olla maailmanlaajuisen vakoojaorganisaation kynsissä.

  Varmuuden vuoksi otan kirjoittamani tekstit talteen itselleni, etteivät sitten häviä, jos bloggerille tapahtuu jotakin ihmeellistä.

  Eeva

  VastaaPoista
 13. Lyhyen kokeilun perusteella pakko myöntää, että tuo bloggerin kuvien lataus on ihan idiootti systeemi. Koodinpätkät kirjoittamalla menee kerralla oikein (jos siis kirjoittaa koodit oikein :D), mutta sillä pikalinkillä lisäämällä menee ihan päin honkia ainakin minulla :D

  Henni,
  Aika tilaviltahan nuo bloggerit vaikuttaa. :) Tuosta "ikuisesti säilyttämisestä" olin itsekin alkuun tosi tyytyväinen. Tosin tosiasia lienee se, että sen jälkeen, kun lopettaa blogaamisen (joskus? ehkä?) ei tule enää maksettua mitään useita kymppejä siitä, että saa sen säilöttyä vaan muistona. Etenkin, kun sen blogin sisällön voi tallettaa koneelle talteen.

  Hinta on tosiaankin isoin huono puoli.. :/ Ja mulla on myös vuosikausia ollut liian iso kotisivutila eli olen maksanut turhasta myöskin. Tämä oma tila on ollut jo aika pitkään ja minulla ei edeltänyt tätä mikään blogger/vuodatus tms vaihe, joten ehkä senkään takia en oikein osaa vertailla ja pitää toista suoraan parempana tai huonompana. :D

  Tiia,
  Mä en niin noista feedeistä tiedä, en ole perehtynyt ja en siis ole osannut niitä kaivata :D Tuo käyttäjäraati on kätsy ja vähän harmittaa, ettei se wordpressissä toimi noin muutenkaan. Joudun aina kirjautumaan bloggeriin, jos haluan sen kautta nopsasti vilkaista onko jotain lukemaani blogia päivitetty. Seuraan niin montaa blogia, että se on jopa kätsy systeemi! :D

  Mikä siellä siis jumi? Kun ei kerran toiminut luotettavammin? Oliko se toi feedipuoli nimenomaan vai joku muukin?

  Ja siis joo, tällä hetkellä tuntuu siltä, ettei huvita maksaa sitä järkkyä summaa tästä kotisivutilasta. T: pihi opiskelija, joka upotti omaisuuden TAAS kameraan :D (jostakin olisi karsittava siis!)

  Eeva,
  Jostain syystä wordpress oli yhtäkkiä luokitellut kommenttisi (kaikki kolme yritystä) roskapostiksi. Että osaa se wordpresskin kenkkuilla ;) Minua ei sinänsä edes periaatteen tasolla haittaisi toimia googlen alaisuudessa. Nuo varmuuskopiot on kyllä fiksua olla. Minunkin pitäisi niitä koneella säilöä, koska kyllä tämä omakin kotisivutila voi keikahtaa.

  VastaaPoista
 14. Mä en saanut lopulta enää edes lisättyjä uusia blogeja lukulistalle, kaikista ei tullut kaikista posteista ilmoituksia ja osasta tuli tuplat, mä en saanut välillä poistettuja blogeja lukulistalta ja siellä oli jotain "kummitusblogeja" jne jne jne.
  Yksinkertaisesti eräs päivä vain kyllästyin siihen :D

  VastaaPoista
 15. Ihmettelinkin, että missäs on tää ploki. Tää on niin hyvä :) Mäkin toivon lisää aurinkokelejä, koiraan kanssa on paaljon kivempi käyskennellä keväisessä säässä..

  VastaaPoista