maanantai 5. maaliskuuta 2012

Uusi ystävä ja seuruutreenejäKuvasin tänään Jäynän seuruutreenejä. Videolta hoksasin, että hieman valahti vinoon pari kertaa, mutta muuten kiva etenkin siinä mielessä, että treenikertoja on edelleenkin takana vain muutama.

Tänään otin työn alle myös maahanmenon. Ihan silloin alkuun tehtiin Jäynän kanssa sitäkin pariin otteeseen, mutta jätettiin homma sikseen, sillä Jäynä ei ollut oikein valmis mihinkään niin suurta keskittymistä ja malttia vaativaan tehtävään. Toisin sanoen kyllästyin itse ja treenattiin ruokakipolla vain sitä helppoa istumista. Tänään maahanmenoa harjoitellessamme pentu tarjosi aluksi vaikka mitä katsekontaktia, steppailua ja istumista. Yritettyään vähän kaikkea saamatta siitä palkkaa, kyllästyi penne lopulta ja valahti makaamaan. Naksautin ja Jäynällä syttyi lamppu. Tarjosi maahanmenoa aika tiuhaan tahtiin sen jälkeen.
Uusi ystävä sitten? Päivitin rungon ja nyt kameran virkaa toimittaa 7D. Sinne meni taas uutta objektiivia varten säilötyt rahat. Zoomikuume vain pahenee ja aikaa on vietetty googlaillen enemmän, kuin tarpeeksi. Nykyiset kiinteäni ovat liian lyhyitä ulos ja liian pitkiä sisälle. Vähän sellaisia väliinputoajia.

Täytyy myöntää, että kelit ovat suosineet kuvausta vähän liiankin kanssa: Talvisin kuvausinto on miltein nollissa ja sitä myöden ei tee mieli hankkiakaan mitään. Aurinko todella käy siis lompakon päälle, vaikka onhan se silti kivaa, että kevät ja sitä myöden myös kesä lähestyy huikeaa vauhtia! Aksukin on jo kevätfiiliksissä karvanlähdön määrästä päätellen.

17 kommenttia:

 1. Jäynä on niin söpö ja fiksu. :) Onnea uudelle kameralle. T. Kateudesta vihreä

  VastaaPoista
 2. Jäynä on söpis!

  Minä olen itse taas ajatellut niin, että en osta uutta runkoa, ennen kuin tuo vanha lopettaa kokonaan toimimasta. :---D Saa nähdä kuinka hyvin pitäydyn ko. periaatteessa...

  VastaaPoista
 3. Eeva,
  Kiitos! :)

  Noora,
  Juu minäkin olin ajatellut, että en tarvitsisi uutta runkoa vielä toviin. Enkä olisi tarvinnutkaan. "Mutkumähaluun" on oiva tekosyy lähes kaikelle.

  VastaaPoista
 4. Jäynähän seuraa melkein paremmin kun Rilla. :DD Oikein hienosti teille siis menee!

  No niin sinne nuo objektiivirahat siis meni. ;D Onnittelut! Täällä ilmotautuu toinen kateudesta vihreä. Helpostusta saa vähän pääsiäisienä kun saan lainaan 60D, vaikka eihän se paljon eroa omasta 550D. Mulla olisi mahdollisuus valita uuden rungon tai zoomin väliltä kesällä. Taidan kuitenkin kääntyä zoomin puoleen, koska Canonilla ei ole tarjota mitään muuta järkevää vaihtoehtoa 550Dn jälkeen kuin tuo 7D, mikä saattaa vielä tämmöiselle aloittelijalle olla hieman liian haastava. ;)

  VastaaPoista
 5. Haha :D Jäynällä menee hetkittäin hienosti. Välillä ei maltti meinaa riittää.

  Kannattaa kyllä satsata objektiiveihin! Jos olisin pitänyt jäitä hatussa, enkä siis olisi törsännyt uuteen runkoon, olisi minullakin pian zoomi -.- Uusi runko ei tosiaankaan poistanut zoomin tarvetta. Pahensi vain sitäkin kuumetta! :D Mitä zoomia oot kattellu? :)

  VastaaPoista
 6. No ainut mitä olen tähän mennessä katsonut on Canon EF 70-200mm f/2.8L. Valovoima on ehdoton vaatimus ja no kovin montaa muuta telezoomia ei ole Canonilla tarjota, missä tuo valovoima olisi edes kohtuullinen Suomen pimeyteen. Saa nähdä, kallishan tuo on! Liian kallis.. :/

  VastaaPoista
 7. Vai 7D! Ja valokuvaus todella on erikoinen harrastus, sillä vaikka kuinka rahojaan tuhlaisi, aina löytyy hankintalistalle jotain uutta mikä on pakko saada. :D Sinänsä siis epälohdullista, ettei lista koskaan lyhene, vaikka lompakko kevenisi.. Mutta onnea uudesta rungosta ja iloista yhteiseloa!

  Psst. Jäynä on söpis. Siitä on tullut ihan jalkaeläin, kasvanut kauheasti!

  VastaaPoista
 8. Milena,
  Samaa mäkin oon vilaissut, mutta se on ihan tosi kallis. Menee jo ihan yli opiskelijabudjetin. :/ Noissa zoomeissa ei mitenkään hirveästi vaihtoehtoja ole.

  Roosa,
  Totta! Valokuvausharrastukseen saa kyllä syytää rahaa niin paljon, kuin ikinä haluaa ja voi. Silti tuntuu, että aina puuttuu jotain! :D Ei ole reilua.

  Jäynästä on tosiaan tullut pitkäsäärinen. :) Pitäisikin mitata taas korkeus.

  VastaaPoista
 9. Tää pentukuume (tai miksei kamerakuume ;-) vaivaa edelleen, Jäynä näyttää niin reipaalta! Ehkä pari vuoden päästä mullakin olisi mahdollisuus ottaa, ainakin kesälle kun lomailla saa melkein pari kuukauden verran.

  VastaaPoista
 10. Pentu- ja kamerakuumeet on petollista sorttia! Kannattaa olla varuillaan! :D

  VastaaPoista
 11. Jäynä on ihana pieniotus! <3 :) Pentukuume kasvaa kun tollasia kattelee! Ja sitte vielä toi 7D! Mäki oon kateellinen, vaikka oma kamera pölyyntyy tällä hetkellä hyllyllä, kuvausintoa odotellessa. :D

  VastaaPoista
 12. Haha :D No mullakin on kamera enimmäkseen maannut hyllyssä talven aikana. Nyt alkaa noita aurinkoisiakin päiviä jopa olla, että ehkä tulee kuvattuakin enempi :)

  VastaaPoista
 13. Jäynä on sulattanut mun sydämen niin satasella! Kunpa pääsisi jo ite hakemaan tollasen kotiin :(

  VastaaPoista
 14. Hyvää kannattaa odottaa! :)

  VastaaPoista
 15. Haa Jäynä on jo kunnon pitkäsääri!

  Itselläkin kamerakuume on vaivannut jo pitkän aikaa, miltä 7D tuntuu omaan käteen? Täällä ollaan myöskin aika kateudesta vihreitä ;) Itsellä olisi tarkoitus hommata kesällä uus runko, ja tällä hetkellä näyttäisi vahvasti, että 7D löytää tiensä tähän talouteen. :) Vaikka toki noita objektiivejakin pitäisi päivitellä.. mutta rungon päivittäminen taitaa tällä hetkellä olla tarpeellisempaa. Mikä runko sulla oli aikaisemmin käytössä ja mitkä objektiivit? :)

  VastaaPoista
 16. Mun kamerakuume nousi just potenssiin satamiljoonaa tai jotain, mäkihaluuuuun! :D Mulla on vieläpä ihan antiikin aikainen runkokin (ja objektiivit)...

  Mitä oot tykännyt tosta 7D:stä? :) Mä oon miettinyt vaihtoa Canonista Nikoniin, mutta toisaalta tuttu ja turvallinen Canon kyllä houkuttelisi...

  VastaaPoista
 17. Riikka,
  Nappulat on vähän väärillä paikoilla tässä 7D:ssä. Olen tottunut toisenlaiseen asetteluun :D Mulla oli 50D. Pääasiallisesti käytän 85/1.8:a, koska en tällä hetkellä omista parempaakaan. Osa blogin kuvista ja videoista tosin onkin kuvattu sitten sonylla, jossa linssinä 50/1.4 (yleensä). Tuossa 7D:ssä kannattaa kyllä sitten huomioida PAINO! Etenkin, jos on aiemmin tottunut käyttämään jotain kevyttä satasarjan runkoa.

  Henni,
  Nikonit tuntuvat sylkevän nätin värisiä kuvia! Ainakin minun silmääni ne ovat näyttäneet canonin kuvia huomattavasti värikkäämmiltä. 7D vaatii hieman totuttelua vielä, mutta eiköhän tämä tästä lähde luistamaan :) Mähän kyllä vaihdoin kameramerkkiä muutama vuosi sitten! Otin sonyn tilalle canonin. Tosin, nyt taas on talossa myös sony! :D

  VastaaPoista