maanantai 16. huhtikuuta 2012

Kolme rataa kolmosissa ja pentukurssin ensimmäinen kerta

Lauantaina startattiin Aksun kanssa agilitykisoissa kolmen radan verran. Ensimmäiset pari rataa olivat helpohkoja (muutamaa ansapaikkaa lukuunottamatta) vauhtipätkiä, mutta viimeinen rata olikin sitten huomattavasti kiemuraisempi.Kotiinviemisinä meillä oli kymppi, nolla ja HYL. Nollarata (josta siis videokin) jäi hieman harmittamaan, koska sillä irtosi sijoitus 5./57. Neljänneksi tullut nappasi sertin hitusen nopeammalla nollalla. Meidän suoritus olisi voinut olla etenkin kolmen viimeisen esteen osalta huomattavasti sujuvampikin. Näin siinä käy, kun vaihtaa ohjauskuvioita lennossa (halusin varmistella nollan pysymisen nollana ja toiselta puolelta ohjattuna moni koira ohitti vihoviimeisen esteen).

Nämä olivat ensimmäiset kisat sitten kastraation ja täytyy sanoa, että jopas oli Aksun käytös siivompaa, kuin ikinä ennen! Jos olisin tiennyt, että Aksun korvien käyttöaste paranee pallien poistumisen myötä, olisin leikkuuttanut sen jo aikaa sitten. Aksel oli siis kuulolla radanlaidalla ja myös radalla paremmin, kuin kertaakaan aiemmin. Se ei kuumunut muista koirista (toiset urokset ovat aina olleet sille pieni punainen vaate) niin paljoa, joten kierroksetkin pysyivät huomattavasti matalammalla ja näin myös ohjattavuus säilyi paremmin. Toisaalta itse olin valmistautunut ohjaamaan merlesikaa ja kun sainkin ohjattavakseni epäsian, meni vähän pasmat sekaisin. Aksu otti radoilla kieltojakin käännähtäessään kysymään minulta lisäohjeistusta reittivalintojen suhteen, mitä se ei ole aiemmin harrastanut ollenkaan. Olin havaitsevinani, että se toisaalta myös irtosi hieman huonommin, kuin ennen, mikä tietysti voi johtua treenin puutteestakin. No, tästä on hyvä jatkaa!Sunnuntaina vuorossa oli pentukurssi Jäynän kanssa. Ensimmäisellä treenikerralla harjoiteltiin katsekontaktia, leikkimistä häiriössä ja tassun antamista.

Katsekontakti oli ihan pala kakkua Jäynälle, koska sitä on treenattu paljon. Leikkihetken aikana Jäynä oli kerran sitä mieltä, että viereisellä pennulla on aivan liian hauskaa ja aivan liian hieno lelu, joten sille piti vähän yrittää huutaa komennusta. Tassun antamisen Jäynä oppi nopsasti hoksattuaan, että nami tulee kättä läppäämällä. Kotitehtäväksi tuli harjoitella temppu, jossa koira pyörähtää itsensä ympäri. Jäynä osaa jo sen tempun melko hyvin, mutta voisin yrittää häivyttää käsiavun. Käytin pentukurssin tarjoaman häiriön mahdollisimman tehokkaasti hyödyksi ja treenasin Jäynän kanssa myös perusasentoa, seuruuta ja näyttelyseisontaa (Jäynän päänmenoksi on suunniteltu pentunäyttely).

Jäynässä on pienen työnarkomaanin vikaa ja joudunkin itse aina olemaan tarkkana, ettei tule teetettyä pennulla turhan pitkää treeniä. Jäynä itse jaksaa, jaksaa, jaksaa ja jaksaa. Ja jaksaa. Sen keskittymiskykykin on ihan loistava! Ei ole vielä ollut sellaista häiriötä, jossa se ei olisi pystynyt treenaamaan: Lauantaina tehtiin tokoa agilitykisoissa yleisön joukossa ilman sen kummempia ongelmia.

15 kommenttia:

 1. Kyllä teillä treenin puutosta on havaittavissa. Onnittelut nollasta! Kyllä se serti sieltä vielä napsahtaa! :)
  Ja Jäynä on menossa esittelemään kauneuttaan muillekkin! Vau kivaa!

  VastaaPoista
 2. Onnea nollasta! Mitenköhän lujaa ne paremmin sijoittuneet on oikein pinkoneet... :D Ja Jäynä on aivan hirmuisen suloinen otus! Voi pentukuume.

  VastaaPoista
 3. emma,
  Eiköhän se joskus se sertikin tule. Tosin, pitäisi kyllä ehdottomasti saada enemmän treeniä!! Jäynä on tosiaan menossa esittäytymään näyttelykehään :D (Ei sulla sattuis olemaan näyttelyremmiä lainata?)

  Juulia,
  Kiitos. Hitusen lujempaa ne meni! :D Voittajakoira taisi pinkoa ihan tosi lujaa, jos oikein muistan. Ainakaan sen ohjaaja ei törsännyt aikaa rumiin ohjauskuvioihin :D

  VastaaPoista
 4. Hienosti ja vauhdikkaasti! Tykkäystä :-) Sun koirat on kyllä aivan ihastuttavia ♥

  VastaaPoista
 5. Onnea vauhdikkaasta nollasta! Jospa näyttelykärpänen puraisee sinuun? ;)

  VastaaPoista
 6. Stellalla on kyllä näyttelyremmi, koska Stella on koira joka on käynyt ja tulee käymään elämänsä aikana MILJOONISSA näyttelyissä ;) ostin sille vielä jonkun överi kalliin! :D Voin kattoa jos löydän sen jostain täältä kämpän uumenista, ellei tosissaan näyttelykärpänen purase! ;D

  VastaaPoista
 7. Teidän meno näyttää hyvältä, päästäisköhän mekin joskus samaan pisteeseen... :D Meidän ryhmäohjaaja taitaa vaihtua, ollut vähän sellasia merkkejä ilmassa, ja odotan kyllä innolla!

  Elppa pitäis ja raahata loppukesästä pentunäyttelyyn, Turussa on onneksi kaks melkein peräkkäin syyskuussa. Se saattaa ehkä jopa nostaa toisen korvansa siihen mennessä... on se joka päivä vähän pystymmässä.

  Kasvais nyt äkkiä isoksi ja sais vähän keskittymiskykyä, niin pääsis senkin kanssa tekemään jotain. Nyt se on vaan 24/7 pölö... ;)

  VastaaPoista
 8. Jenny,
  Kiitos :)

  Eeva,
  Haha :D Epäilen, että ei puraise. Etenkin, kun Jäynä on hieman vaatimaton näyttelykoiraksi.

  emma,
  Niin sitä mä vähän ajattelinkin, että Stellalla on joka kelille, vuodenajalle ja mielialalle oma näyttelyremmi, koska se on niin kehäkettuainesta! :D Etsi ihmeessä, jos löydät. Luulen, että olen itse antanut Elkun näyttelyremmit jo aikapäivää sitten eteenpäin.

  Tiia,
  Kyllä te pääsette samaan pisteeseen (parempaankin) vielä! :) Toivottavasti saatte hyvän kouluttajan!

  Minäkin odotan edelleen, että Jäynä vain kasvaisi äkkiä isoksi ja jättäisi nämä pentumetkut taaksensa :D

  VastaaPoista
 9. Onnea! Aksel on myös aikuistunut. Aussieissa on ihan selvä ero niiden täytettyä neljä vuotta. Se alkaa nyt olla kypsä kisaamaan ja ottamaan haasteet vastaan eri tavalla kuin nuorena sällinä. :)

  VastaaPoista
 10. Aksu ei ole neljää vuotta vielä ;) Toisekseen luulen, että oikeasti enempi on vaikuttanut tuo kastraatio, jonka myötä Aksu sietää vieraat urokset paljon paremmin. Ei se varmasti niitä iholleen haluaa edelleenkään, mutta ainakaan se ei kiroile niille pelkästään siksi, että sattuvat olemaan samalla kentällä/parkkipaikalla Akselin kanssa. Ja kun ne kierrokset pysyvät radanlaidalla hillitympinä, niin tokihan se koira on radallakin paremmin hallinnassa, kun ei käy jo valmiiksi niin kuumana :)

  VastaaPoista
 11. Vähän näytti tosiaan olevan aksakuviot ruosteessa, mutta kyllä ne sertit vielä sieltä napsahtaa kohdalle :) Toivottavasti treenipaikka järjestyy! Ihan mahtavaa että tuo leikkaus on rauhoittanut Aksua ja helpottanut elämää..ainakin kisojen osalta :P

  Meiltä ainakin löytyy näyttelyhihna ja ohuen ohut ketju, jos tarvitsette. Tosin tarvitaan se sitten aika nopeasti takaisin, kun Linda meni ilmoittamaan pölyhuiskankin näytelmiin (eka ja vika kerta?). Oletettavasti kyseessä sama vkl kun teidän pentunäytelmät on :)

  VastaaPoista
 12. Onnittelut nollasta! Jäynän kuva on ihana, nätti tyttö. :)

  VastaaPoista
 13. Niin, kirjoitinkin että alkaa aikuistua ;)

  VastaaPoista
 14. Onnittleut nollasta, kyllä se vielä sertikin teidän eteen napsahtaa! Muistelen kyllä itsekin vielä tuoreesti Tildan pentukurssit ja nyt saa jännätä, miten paljon pentuja tulee. Sunnuntaina tulee 63vrk, että eiköhän ne kohta putkahda maailmaan.

  VastaaPoista
 15. Paula,
  Eiköhän ne joskus! Toivottavasti.. Vähän tarttisi kyllä etenkin kartturi treeniä! En ole ehkä vieläkään orientoitunut ohjaamaan pitkäkoipista maksikoiraa. Joo ja siis tosta rauhoittumisesta olen onnellinen! Se helpoittaa kisoissakin kulkemista huomattavasti, kun Aksu ei nosta kierroksia kattoon jokaikisen uroksen takia :)

  Ja hei! Jos ei Emmalta näyttelyremmiä löydy, niin lainaan sulta sitten! :)

  Janni,
  Kiitos! Ja jäynäkin kiittää kehuista!

  Miimi,
  Niin just.

  Kati,
  Kiitoksia! Teillä on ihan tosi jännät ajat käsillä!! Toivottavasti synnytys sujuu hyvin ja ongelmitta!

  VastaaPoista