maanantai 9. huhtikuuta 2012

Neiti Jäynämöinen ja herra Pakkelsson
Jäynällä alkaa viikon päästä viiden kerran mittainen pentutottiskurssi. Päästään siis harjoittelemaan kaikenlaisia hyödyllisiä taitoja häiriönalaisina. Taloyhtiömme parkkipaikalla häiriöt ovat loppujen lopuksi kovin vähäiset (puhumattakaan olohuoneestamme, jossa suurin häiriötekijä on Aksu), joten treeni tulee ihan tarpeeseen.

Jäynällä tuli taannoin 5kk täyteen, vaikkei uskoisi. Hampaat alkavat olla yhtä yläkulmuria, joka sekin jo heiluu, lukuunottamatta vaihtuneet. Pennun suussa on isoja tyhjiä aukkoja, kun useampi iso takahammas päätti lähteä samoihin aikoihin. Säkäkorkeutta neidillä on epävirallisten kotimittausten mukaan noin 43,5cm (painosta ei tietoakaan, sillä vaaka hajosi). Pentu tuntuu viimeisen parin viikon aikana tasanneen etu- ja takapään korkeuseroja ja mikäli kaveriin on uskominen, niin se on kasvattanut myös selän pituutta. Sisäsiisteyskin on ottanut kunnon harppauksen eteenpäin ja Jäynä tekee jo suurimman osan tarpeistaan ulos! Paperit on vielä lattialla varulta ja etenkin työpäivien aikana ne ovatkin olleet tarpeelliset.

Tokopuolella ollaan Jäynän kanssa treenattu jääviä. Etenkin liikkeestä seisomisen Jäynä osaa tehdä napakasti ja istumaankin se junttaa itsensä näppärästi. Maahanmenokaan ei huonosti suju, mutta selvästi enemmän se vaatii keskittymistä. Jääviähän ei siis tokikaan vielä ole liitetty mihinkään varsinaiseen tokoseuraamiseen, vaan kävelen itse vielä tässä vaiheessa takaperin ja käsiavuilla varmistan pysähdykset.

Aksun ilmoitin agilitykisoihin pitkästä aikaa. Ihan ilman tulostavoitteita lähdetään pitkän kisatauon jäljiltä rataa tekemään ensi viikonloppuna. Tietysti nollat olisivat kivoja, mutta en elättele niiden suhteen suuria toiveita.

9 kommenttia:

 1. Jäynä on kasvanut kyllä kivasti ja näyttääkin aivan älyttömän ihanalta aussien alulta!

  Onnee kisoihin! Mulla on myös kova polte kisakentille. Mutta joudun odottamaan syksyyn tai ensi vuoteen, ennenkuin pääsen kisakentille. Onneksi Iitun kanssa pääsemme tokoilemaan ja vepeilemään!

  VastaaPoista
 2. Pääsittekö Iitun kanssa siis ihan ohjattuihin ryhmiin? :) Meinaatteko tokokokeisiin mennä? Mulla ois kauhee tokohinku, mutta Jäynän kanssa ei vielä isompia juttuja voi tehdä. Treenit on hyyyvin lyhyitä :)

  VastaaPoista
 3. Ohjattuihin, tosin saa nähdä mahdutaanko. Tarkoitus olisi käydä kisoissa, jos pääsimme sinne avoluokkaan! koulutustunnuksia ei varmaan jankata, kun toko ei ole niin mun juttuni, mutta jotain kivaa pitäisi tuolle vetreälle veskulle tehdä!

  Totta! Noin pienen kanssa treenit ovatkin todella lyhyitä, mutta kun tekee kaiken perusjutun kuntoon, niin helppo lisätä tahtia kun ikää tulee. Olisin niin voinut tehdä monta asiaa toisin Tildan kanssa, mutta sitten sen neljännen kanssa, kun se aika tulee...

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti mahdutte ohjattuihin treeneihin mukaan! Niiden avulla treenaamisesta tulee niin paljon tavoitteellisempaa :) Totta, aika pianhan voi sitten alkaa tahtia lisäämään, jahka ikää tulee pennulle enempi!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanat kuvat, syötävän suloinen tuo pentukarva, en kestä. Minne olette menossa Aksun kanssa kisaamaan? Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 6. Meillon kanssa noi jäävät työnalla..tai lähinnä se seisominen tällä hetkellä. Tylsääkin tylsempää ja evvk! :D Lievää motivaatio-ongelmaa havaittavissa ohjaajalla tai jotain :P Yola tarjoaa aina maahanmenoja, arvaa mitä on siis hinkattu eniten? :D

  Jos nyt alkukesästä sinne aloon pääsisi käymään kuitenkin joten jotain tarttis kai tehdä..

  VastaaPoista
 7. Roosa,
  Huristellaan Riihimäelle ottamaan ratoja. Saa nähdä, kuinka sujuu. Treenejä on tältä vuodelta alla vain muutama..

  Paula,
  Mun mielestä noiden jäävien opettaminen on ihan kivaa vaihtelua seuraamisen alkeisopetukselle :D Kohta voidaan alkaa treenata ruutuakin, kun on parkkis sula! Pitää ihan miettiä, mitä kaikkia liikkeitä ainakin siellä alemmissa luokissa nyt olikaan :D

  VastaaPoista
 8. Jäynähän on kasvanut ihan hirveästi ja hieno on!

  Näemmä blogger ei täältä ilmoita uusista päivityksistä >:-( Se oli niin kätevä, hmh.

  VastaaPoista
 9. Google otti sen käyttäjäraadin pois ei-blogger-sivustoilta. Tiedän, että joillakin se toimii silti siitä huolimatta ainakin toistaiseksi, mutta meillä se lakkasi heti toimimasta. Se oli kyllä kätevä :<

  VastaaPoista