keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Pari paimenta, pelto ja punkki


Kuten kuvista näkyy, niin meillä on kevät jo pitkällä! Lunta löytyy enää vain jostain metsien syövereistä pieninä laikkuina (Aksu on onnellinen), leskenlehdet ja valkovuokot kukkivat jo, puissa on silmuja ja ensimmäinen punkki on bongattu tepastelemasta Akselin otsalta. Elämälle kiitos Akselin valkovoittoisesta paksupäästä ja typeristä punkeista, jotka eksyvät siihen näkysälle käppäilemään. Tänään rynnistän apteekkiin punkkikarkoiteostoksille. Myönnän olevani suuresti punkkikammoinen ja tällä hetkellä olen hyvin onnellinen siitä, että päätimme taannoin tehdä makkarista koiravapaan alueen.

Kaupassa huomioni kiinnitti uusin Canis-lehti, jossa on juttua ihmisarkuudesta. Ostan caniksen aina silloin tällöin ja muistan siinä olleen aiemminkin artikkeleita peloista ja arkuuksista, jotka (yllättäin) luen aina mielenkiinnolla. Tämänkertainenkin artikkeli oli asiallinen ja kuvaili hyvin merkit, joista voi päätellä pentunsa olevan arempaa sorttia. Varsinkaan ensikoiran omistajalle ne merkit eivät aina ole ihan niin selkeät. Aksun kohdalla arkuus oli niin näkyvää, että koiraton naapurintätikin totesi heti pennun nähdessään onpa se arka! Aksun kanssa kokeiltiin pentuna makkararinki ja sekin, että pyysin jokaista pentua katselemaan pysähtynyttä ihmistä tarjoamaan pennulle nameja. Juu, nämä keinot eivät toimineet sitten ollenkaan monestakin syystä. Lopulta päädyin opettamaan Akselille, ettei ohikulkevista ihmisistä yksinkertaisesti tarvitse välittää, koska ne eivät sen luokse tule. Ikinä. Tämä on johtanut siihen, että nykyään Aksu saattaa itse jopa hakea kontaktia minun kanssani juttusille jääneiltä ihmisiltä.

Jäynä on vaihtanut kaikki hampaansa ja into pureskeluun on hieman laantunut. Paino kuitenkin sanalla hieman, sillä neiti tykkää kyllä puuhastella kaikkea pientä ja oli viimeksi eilen repinyt seinää vasten rullalla olleen maton yhdestä reunasta ihan riekaleiksi. Maton lisäksi Jäynä on viime aikoina syönyt yhden kaulapannan poikki ja nykyinenkin Aksulta peritty leveä nahkapanta on melkein poikki. Jäynä tykkää myös pomppia ihan tosi paljon ja olikin eilen pompahdellut olkkarin kahvipöydän päälle seisomaan.. Jäynällä tuntuukin olevan jouset koipien tilalla, sillä se hyppää niin pieneksi koiraksi (tällä hetkellä noin 44cm) ihan uskomattoman korkealle!

EDIT: Kesän punkkisaldo kasvaa, poistin Jäynän kulmakarvoista punkin. Yök x 1 000 000.
EDIT2: Aksun punkkisaldo 2, Jäynän 1 ja Elkun 0. Kaikki kolme koiraa valeltu punkkikarkoitteilla.

17 kommenttia:

 1. Olen kyllä kateellinen tuosta teidän lumitilanteesta, mutta samalla onnellinen siitä ettei täällä taida punkkeja olla ollenkaan! :D Kivoja kuvia, pitäisiköhän itsekkin joskus ottaa taas kamera mukaan lenkille :)

  VastaaPoista
 2. Ai ei edes kesällä? :O Meillä on ihan kamalasti punkkeja. Inhoan niitä ylitse kaiken! Siis ei ne muuten inhottaisi, mutta kun ne vihulaiset levittävät niitä tautejakin :/

  VastaaPoista
 3. Hyi yök noiden punkkien kanssa. Täällä on vielä lunta huomattavasti enemmän, vaikka sulaakin jo löytyy. Kait sitä on punkkimömmöostoksille lähdettävä täälläkin. Inhoan sitä showta. Tai ei kait siitä tarvitsisi sellaista tehdä, mutta en halua itse altistua mönjälle enkä koirienkaan toistensa mönjille. Ääh. :/

  VastaaPoista
 4. Jos teillä Eeva on kelit päivin ja öin plussalla, niin punkkimömmöostoksille mars! Niitä vihulaisia ei lumi haittaa, jos vain keli on plussan puolella :/ Me laitettiin mömmöt nyt yötä vasten ja koirat nukkuvat eri tiloissa. Ehtii se mömmö vähän tasaantua/imeytyä yön aikana.

  VastaaPoista
 5. Joo, ei meillä ole kesälläkään punkkeja, ainakaan tietääkseni. :)

  VastaaPoista
 6. Kesän ainoa haittapuoli on tosiaan noi kaikenmaailman itikat. Pukit ihan siellä etunenässä ja aina niin iki-ihanat hyttyset! Meidän Aksu taitaa olla hyttysille hivenen allerginen tai jotain, kun jokainen pisto paisuu ikävän näköiseksi punaiseksi paiseeksi ja kutisee niin maan p*rkeleesti..

  Mutta kiitos muistutuksesta, täytyy tänään kauppareissulla poiketa myös apteekkiin! Tänään illalla on hyvä laittaa punkkilitkut niskaan kun huomenna Äksy on koko päivän miehekkeen kanssa keskenään, ei muita koiria lähimaillakaan ja allekirjoittanut viettää laatuaikaa raviurheilun parissa Vermossa <3

  VastaaPoista
 7. Hyi, miten sielä voi olla jo nyt punkkeja!? :D

  Meidän blogissa on muuten haaste teille :)

  VastaaPoista
 8. Siis hyi. Punkit on kyllä yks kesän kamalin juttu! Ja mua ällöttää kans, kun ei noi karkotteet estä niitä hirvityksiä roikkumasta koirien turkeissa ja tiputtautumasta sohville ym paikkoihin, missä koirat viettää aikaansa, ja sitten ne kiipeilee jo minussakin (siis punkit). Olen melko hysteerisyyteen taipuvaisena harkinnut sitä-jotain-punkkirokotettakin itselleni.. Mutta ensimmäisenä askeleena jos sitä suuntaisi ensin ihan vaan hankkimaan punkkipannat koirille! :) Pidän peukkuja, jotta teidänkin punkkisaldo pysyisi jatkossa mahdollisimman pienenä!

  VastaaPoista
 9. Ai niin, varsinainen sanomani piti olla että kivoja kuvia! ;)

  VastaaPoista
 10. Mekin ollaan nyt piipahdus käynnillä Helsingissä ja tosiaan ruoho on vihreää ja pensaissa silmut. Nähtiin jopa pääskysiäkin. Melkein kesältä tuntuu. On kyllä pakko todeta myös että kesän haittapuolta on kyllä punkit, mutta onneksi ne saa ruotuun karkotteilla. Paarmoja ei kyllä saa ja ne inhat öttiäiset on kyllä jotain sellaista mitä en kestä ja mökillä niitä on tuhottomasti. Ei tarttee mennä kuin ulos niin on jo parvi kimpussa. Yök.

  VastaaPoista
 11. Tadaa, I'm back here :) On jotenkin jäänyt blogien lukeminen, mutta nyt oon oikeen urakoinut ja lukenut teidän tekstejä loppuvuodesta asti. Oon kyllä joskus käyny nopeesti täällä vilasemassa ja huomannut, että Aksel on saanut kaverin. Siispä onnea uudesta perheenjäsenestä näin jälkikäteen! Otan myös osaa Hannin poismenon johdosta! Elämä on iloa ja surua...

  Voi en kestä kukkia. Ne vois pikku hiljaa ilmaantua näillekin korkeuksille. Mutta Oulussa on vielä lunta ja tiistaina on vappu. Ei silloin pidä olla enää lunta. No on se lumi nyt huvennut ihan kiitettävästi, mutta sais jo mennä kokonaan pois!

  Mutta hyi punkkeja! Inhottavin kesän merkki. Meidän koirien punkkisaldo kaikkien kesien osalta on tasan yksi viime kesältä. Saa nähdä, kasvaako saldo uudella asuinpaikallamme. Punkittomia kevätpäiviä teille!

  P.S. Viihdyin sun tekstien parissa niin hyvin, että saat vastedeskin lukea mun tyhjänpäiväisiä kommentteja :)

  VastaaPoista
 12. Huh!
  Punkit on monta kertaa yöks! Toivottavasti ei tänä kesänä nähdä, pitää aloittaa ajoissa nuo lääkitykset.

  VastaaPoista
 13. Saara,
  Kadehdittavaa.

  Emmi,
  Meillä on jo niin kesäiset kelit 8)
  Täytyypä käydä kurkkaamassa haaste ja tarttua siihen lähiaikoina!

  Henna,
  Voi Aksua. Tiedän tuskan, itsekin olen ilmeisesti lievästi allerginen hyttysen pistoille, sillä saan kesän ensimmäisistä aina ihan hillittömät paukamat!

  Jonna,
  Sama inhottaa minuakin ja olen tosiaan tällä hetkellä erittäin tyytyväinen siihen päätökseen, että koirat ei enää makkariin tule. Viime kesänä löysimme nimittäin yhden punkin meidän sängystä!! :O

  Milena,
  Paarmat on kyllä ihan raivostuttavia. Meilläpäin niitä ei onneksi ainakaan riesaksi asti ole. Jokunen aina löytyy, mutta ei onneksi tosiaan ihan hirvittäviä parvia. Niin ja kiitos kuvakehuista :)

  Iina,
  Kivaa, että olette taas aktiivisesti (?) nettimaailmassa mukana! :) Elämä tosiaan on iloa ja surua. Jäyskä tuli täyttämään suuret saappaat ja on onnistunut siinä ihan kiitettävästi :) On sen verran makea penska. Niin ja kommentoi toki jatkossakin! Kivaa saada viestiä lukijoilta :)

  Kati,
  Joo, kannattaa ehdottomasti laittaa ne myrkyt ajoissa koirille!

  VastaaPoista
 14. Hyi että, mekin poistettiin eilen Huzzlasta ensimmäinen punkki. Tai siis mies poisti, mä en voinu edes katsoa sitä =D Nyt on koira valeltu punkkiaineilla, yökkis.

  Jäynä se vaan kaunistuu kasvaessaan :')

  VastaaPoista
 15. Christina,
  Ne punkit on kyllä niin ällöjä! Itse voin niitä koirista poistella, mutta toivon, etten koskaan joudu itsestäni niitä irroittelemaan :O
  Jäynä kiittää kehuista :)

  VastaaPoista