maanantai 21. toukokuuta 2012

Mene ulos katsomaan mikä sää! Mikä kesä!

Tänään oli kesän ensimmäinen päivä! Elohopea kipusi yli kahteenkymmeneen asteeseen ja lenkillä tuli oikeasti kuuma, vaikka päällä oli vain toppi ja farkutkin oli kääritty polvikorkeuteen shortseja imitoimaan. Läheinen pelto on puhjennut voikukkaan ja on mitä kaunein. Vihdoinkin kuviin saa muutakin väriä, kuin vain mustaa, harmaata, ruskeaa ja valkoista! Aksu tuntuu varustautuvan kuumaan kesään, sillä se on pudottanut hillittömän määrän karvaa ja pudottaa rippeitä edelleen! En tiedä välittyykö ero turkin määrässä kuvien kautta, jos vertaa tuota ylläolevaa kuvaa esimerkiksi tähän?

Eilen oli Jäynän pentutottiksen viimeinen kerta. Harmi, että kurssi oli niin lyhyt, sillä se oli kivan yleispätevä. Harjoiteltiin temppuja, tokoa ja ihan arkisiakin asioita (kuten ohittamista). Viimeisellä treenikerralla sunnuntaina lähinnä kerrattiin jo kurssin aikana läpikäytyjä asioita. Eniten huomasin Jäynän edistyneen kontaktin pitämisessä: Katsekontakti pitää, vaikka takaa kulkisi koira ja ihminen äänekkäästi. Huippua! Tokoseuraaminen onnistui sekin viimeisellä treenikerralla häiriössä, muiden koirakoiden liikkuessa samanaikaisesti.Viikonlopun aikana tartuin vihdoinkin trimmeriin. Elkku pääsi karvoistaan ja selvästi olo keveni ja viileni. Ennen ja jälkeen kuvista saanee aika hyvän käsityksen siitä karvapehkosta, mikä tuota pikkukoiraa peitti (ja joo, Elviksen turkki on juurikin niin kiharainen ja villava, kuin ennen -kuvasta voisi päätellä)!

Unohdin trimmipäivänä ohennussakset kotiin, joten tassujen, hännän, kaulan ja peräpeilin siistiminen jäi seuraavaan kertaan. Koneella niistä ei niin järin siistejä saa (siis ainakaan minä en ikinä niiden kohdalla onnistu koneella), joten jätin siistimisen suosiolla ensi kertaan. Korva- ja niskakiharat säästän. Ne on niin ihanat.

11 kommenttia:

 1. Ihanan aurinkoisia kuvia! Tänään oli kyllä LÄMMIN! Ihanaa! :) Ehkä munkin pitää lähteä kameran kanssa vielä iltalenkille pellolle, kun me lenkkeiltiin tänään vaan rautakauppaan, rautakaupassa ja muutenkin tuolla "keskustassa". :D

  Jäynä on kyllä kivannäköinen ja kaunistuu koko ajan. :) Ja kylläpä Elkusta tuli niin söpö! Lyhyt turkki ehdottomasti pukee sitä. :)

  VastaaPoista
 2. Hei sie varastit miun otsikko vaihtoehdon. Olin juuri laittamassa tuota yhteen postaukseen. ;D

  No jopas Elkku on ollut karvainen. Pikkisen palatsikoiran näköinen turkkikasan kanssa, mutta se selvästi nuortuu trimmin kanssa.

  VastaaPoista
 3. Tiina,
  Keskustassa on nähty autojonokin ruuhka-aikaan eli on se aika menomesta! :D

  Päynä kiittää! Elkulle tosiaankin sopii tuo lyhyt turkki. Se on paljon siistimpikin, kuin tuo hattarapilvi, joka sillä normaalisti on päällä. :) Joka kerta tuntuu myös siltä, että koira kutistuu trimmauksen myötä! :D

  Milena,
  Toi Elkun karva ei ole ihan sitä toivotunlaista karvaa, mitä perhoskoirilla kuuluisi olla. Näyttelyissä aina näkee niitä hyväkarvaisia perhosia, joilla on sellainen järkevä ja helppohoitoisen näköinen silkkiturkki! Tuo Elkun karva oli vieläpä ihan supertiheä! Siis sieltä ei ihoa meinannut saada kaivamallakaan näkyville! :o

  Haha! :D Olen siis tietämättäni harrastanut varastelua tänään!

  VastaaPoista
 4. Elviksellä kyllä oli karvaa vaikka muille jakaa! Siistin näköinen lopputulos :)
  Ja kesäkuvat on ihania, täälläkin on nyt ollu pari lämmintä päivää. Lunta tosin löytyy vielä pihalta, niin hullulta kuin se tuntuuki..

  VastaaPoista
 5. No oli tosiaan! Se oli ihan tajutonta.
  Hullua, että teillä on vielä lunta! Meillä sitä ei ole ollut enää viikkokausiin. Perjantaille on näillä näkymin lupailtu +23 astetta 8)

  VastaaPoista
 6. justiinsa, ehkä hitusen hieno tämä kukkien peittämä pelto. :O ja tuo eka Jäynäkuva suorastaan huutaa "KESÄ!" :D

  oon niin samaa mieltä tosta, että on kiva kun saa värikkäämpiä kuvia.. eniten ärsytti ne alkukevään mudan ja kuolleiden kasvien "värit", nyt on ihanan vihreää.

  hauska tuo Elviksen ennen/jälkeen kuva, melkoinen karvatti oli ennen :D

  VastaaPoista
 7. Joo, täällä on parikin tuollaista voikukkapeltoa ja ne on kyllä ehkä kesäisin näky ikinä! Toisaalta niistä saa kivan taustan kuviinkin! :)

  VastaaPoista
 8. Niin kesäisiä kuvia <3
  Täällä jo hieman enemmän vihertää, taisi jäädä Riikan kesä mieleen.

  VastaaPoista
 9. Oi ei miten ihanan aurinkoisia kuvia! Noista tulee aina kyllä niin aurinkoiselle mielelle! :)

  Elkku sai näköjään kesäturkin, aika ihana.:D On varmaan pikkukoiralla kivempi olla sitten kun ne helteet iskee. :)

  VastaaPoista
 10. Haaste blogissani :) Suora linkki http://tollingtrindys.wordpress.com/2012/06/02/11-kysymyksen-ja-vastauksen-haaste/

  Ihanaa kesän alkua teille!

  VastaaPoista
 11. Kati,
  Hyvä, että teilläkin vihertää jo enempi! Vielä kun kelit lämpenisivät. Täällä ainakin on ollut pari päivää jo ihan tosi kylmää :/

  Henni,
  Joo, tuo turkki on paaaljon kevyempi! Silloin, kun ajelin Elkun, oli tosi lämpimiä päiviä (yli +20) ja kyllä sillä selvästi oli helpompi olo! Virkeämpikin se oli :)

  Jensku,
  Täytyypä raapustella se joku päivä blogiin :)

  VastaaPoista