lauantai 23. kesäkuuta 2012

Joulun on talv ja juhanuksen on kesä, sen tietiä varmast


Minä: Arvon pisketit! Se on juhannus ja me lähtään saareen kiikkerällä paatilla.
Jäynä: Huikeeta! JOKONYTHETIMENNÄÄN!?
Aksu: Eheheh. Hyvä vitsi..? Emmie oikeen tiiä.. Vähä ahistaa.

Saimme kutsun kaverin mökille, saareen. Matkaan lähdettiin torstaina töiden jälkeen ja mukaan pakattiin vain yksi Jäynämöinen. Reissuun liittyi lossilla ajelua, soutuveneellä merellä seilaamista ja vieras uroskoira, joten totesimme parhaimmaksi viedä Aksu Pasin vanhemmille hoitoon ja lellittäväksi.

Jäynä oli helppoa matkaseuraa. Se suhtautui niin lossiin, soutuvenekyytiin kuin moottoriveneajeluunkin tyynesti. Se onnistui sulattamaan saaressa idolinsa, Rico-aussien, sydämen ja juoksutti sitä pitkin kallioita. Jäynää ei juurikaan sisätiloihin saaressa saanut: Se vaelteli mielummin pitkin rantoja, kallioita ja metsiä. Vitsailtiinkin, että jos Jäynä saisi viettää saaressa kuukauden, ei sitä varmaan enää saisi sieltä enää kiinni ja kotiin. Tämä reissu oli ensimmäinen kerta, kun Jäynä pääsi tutustumaan mereen tai ylipäätänsä mihinkään isompaan vesistöön! Hetken se epäröi ja vain kahlaili rantavedessä, mutta pian jo lähti uiden noutamaan sille heitettyä karahkaa!

Reissu oli kaikinpuolin hauska niin ihmisväen, kuin Jäynämöisenkin mielestä! Kiitokset siis vielä tätäkin kautta kutsusta! Kotimatkalla aamutuimaan (joskus auringonnousun aikoihin) hieman harmitti tämän hetkinen zoominpuute. Ensin kalliolla poseerasi hirvi, myöhemmin pellonlaidalla pari peuraa ja vielä myöhemmin kauris ja kurki. Tyypillistä!Kaivelin muuten taannoin Aksun vanhan pompan esille. Törsätessäni viime talvena huomattavan summan uuteen koirantakkiin (ja vain siksi, että vanha oli jäänyt pieneksi Aksulle) lohduttauduin sillä, että vanha pomppa (kooltaan siro 60) käynee tulevaisuudessa pennulle. Mjoo.. Aksun vanha pomppa muistuttaa tällä hetkellä lähinnä puolijoukkutelttaa Jäynän päällä. Toivon jotain huomattavaa kasvupyrähdystä, etten joutuisi ensi talvena jälleen pomppaostoksille..

12 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja rohkea Jäynä! Entä jos pienennät itse tuota Jäynän telttaa?

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Jäynä oli tosiaankin aikas rohkea :) Mietin sitä itse pienentämistä, mutta en ole ihan varma riittääkö taidot.. Takista voisi kuitenkin myydessä saada ihan kelpo hinnan, kun on ihan ehjä sun muuta. Toisaalta jos saan värvättyä hommaan osaavan ompelijan, niin takki lienee muovattavissa Jäynälle sopivaksi. :)

  VastaaPoista
 3. Uipas se uutterasti. Minua on aina harmittanut, kun en omista uivia koiria, olisi mukavaa heitellä niille kalikkaa järveen.

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihania kuvia ja varmasti aivan mahtava reissukin.:) Tuon takin kyl varmaan sais myytyä ihan hyvällä hinnalla eteenpäin.:)

  VastaaPoista
 5. Sara,
  Juu Jäynä oikein innostui! :) Minäkin olen aina toivonut uivaa koiraa. Nyt minulla on niitä yksi kokonainen ja pari puolikasta: Jäynä ui sujuvasti jo nyt, Aksu ui pelastusliivit päällä ja Elkkukin joskus innostuu uimaan, vaikka enimmäkseen kahlaileekin :)

  Jenni,
  Reissu oli kyllä mahtava! :) Luulen myös, että tuosta pompasta pääsisi ihan hyvään hintaan eroon, jos niikseen tulee. Se ei kuitenkaan ole mikään rapinapomppa..

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa ihan superkivalta, pääsispä itsekin moiselle reissulle! Ja onpas Jäynä aikamoinen uimari. :)

  VastaaPoista
 7. Kivaa se olikin :) Jäynä tosiaan näyttäisi tulleensa äitiinsä ja on innokas uimari! Pitää viedä se pian uudelleen uimataitojaan harjoittamaan!

  VastaaPoista
 8. Moikka! Pikselin blogissa on teille haaste: http://www.detalji.org/pikseli/archives/833

  Kesäterkuin,
  Jaana, Jarkko ja Pikseli

  VastaaPoista
 9. Hihii, ihana ja rohkea neiti Jäynä(: Tuo eka kuva on suloinen:) Hauskalta reissulta kuullosti!

  VastaaPoista
 10. Hahaa, uiva koira on kiva koira, mut jos Jäynästä tulee samanlainen kun Stellasta ton uimisen suhteen, niin se ei oo kivaa! :D Stella bongaa KAIKKI ojat, ja on siellä ennen kun itse ehdit mitään tajutakkaan! :D
  Toi Aksun pomppa on ihan pikkasen liian iso Jäynälle! Mut kyllä luulis pompasta pääsevän suht hyvin eroon, ei kuitenkaan mikään parin euron takki!

  VastaaPoista
 11. Ihania kesäkuvia, näitä voi sitten palata katselemaan pakkaspäivinä :)

  VastaaPoista
 12. Mukava blogi, lukijaksi! (: Haluatko kurkata meidänkin blogia? Lukijaksikin voi liittyä (:

  VastaaPoista