lauantai 2. kesäkuuta 2012

Pentu- ja pikkukoira-agilitya

Jäynä on tällä viikolla kunnostautunut tuhoamisessa. Keskiviikkona se söi yhden goretexlenkkarini, jonka oli onkinut hampaisiinsa eteisen vaatekaapista kompostiverkkoaidan takaa. Torstaina se sitten söi uusista kuorihousuistani toisen taskun pois ja rei'itti housut vielä taskun ulkopuoleltakin. Keittiön mattokin on saanut kyytiä ja siitä on revitty kuteita irti sen verran paljon, ettei matto ole enää mikään kovinkaan edustuskelpoinen. Eteisen mattokin oli eilen ottanut osumaa Jäynän hampaista.

Jäynä on päässyt tällä viikolla pariin otteeseen agilitykentälle harjoittelemaan esteitä. Pisimmillään ollaan tehty kolmesta rimattomasta hypystä ja yhdestä putkesta muodostuvaa suoraa.

Uusina juttuina Jäynä on tutustunut keinuun ja pussiin. Keinulla leikittiin pamauttelupeliä eli Jäynä sai lyödä keinun alastuloa etutassuillaan maahan. Pentu olikin sitä mieltä, että leikki on ihan huippukiva! Ei olisi millään malttanut lopettaa ja yritti änkeä leikkiin mukaan silloinkin, kun oli Elviksen vuoro pamauttaa alastuloa. Jäynä ja Elkku (kumpikin omalla vuorollaan) saivat myös nousta keinun alastulolle kyytiin, kun heiluttelin sitä hieman ylös ja alas: Etenkin Jäynä sai siinä tutustua keinun heilumiseen ja ylösalas-liikkeeseen. Ei mitään ongelmia kummallakaan koiralla.

Pussia treenattiin aiemmin tällä viikolla apuohjaajien kanssa. Yksi piti Jäynän hihnasta kiinni ja toinen piti kangasta ylhäällä, kun itse kävelin pussin toiseen päähän kutsumaan Jäynää. Jäynä ei yhtään epäröinyt, vaan änkesi itsensä pussiin samantien. Toisella toistolla se oikein kiskoi vinkuen pussiin, kun vasta kävelin toiseen päähän vastaanottamaan sitä. Tämän perusteella tästä esteestä tuskin koituu ongelmia ainakaan sen takia, etteikö koira uskaltaisi mennä sinne Pussi oli muuten Hannin lempparieste! Se aina oikein kiihdytti sinne ja tuli aina niin onnellisen näköisenä ulos toisesta päästä.


Ja toki unohdin kameran kotiin, kun lähdin agikentälle. Nokia ei ihan korvannut canonia. :D

Elkku tekikin sitten hieman pidempää rataa. Elviksen edellisestä käynnistä agilitykentällä on jo useampi kuukausi, ehkä jopa vuosi? En yhtään muista, koska olen sitä vienyt esteitä hyppimään. Puolisentoista vuotta sitten se ainakin oli yksissä treeneissä mukana.. Hyvin oli hommat joka tapauksessa vielä pikkukoiran muistissa! Erityisen paljon Elkku tykkäsi a-esteestä! Kepitkin sujuivat ja niille juostessa piti hieman räkyttääkin.

10 kommenttia:

 1. Muistanko ihan väärin, että olisin joskus nähnyt sivuillanne sellaisen listan, jossa luki mitä kaikkea erilaista pennun olisi hyvä nähdä? Listalla oli ainakin vanhat ihmiset ja muita kotieläimiä.

  VastaaPoista
 2. Taidat sekoittaa johonkin toiseen blogiin :) Minulla ei ikinä ole ollut mitään listaa. Olen vain vienyt pentuja kaupungille ihmettelemään silloin tällöin ja esitellyt niille erilaisia alustoja, joilla kulkea. Ihmisiä ovat nähneet kaupunkikierroksilla. :)

  VastaaPoista
 3. Ihana Elvis puomilla!

  Minna, olisitko sekoittanut meidän blogiin? Löytyy lista: http://blog.hulleri.net/?p=7 ja merleaussie nimittäin :)

  VastaaPoista
 4. Meinasin juuri itsekin tulla Minnalle tarjottelemaan Sirkun blogia, kun olen sieltä tuon listan bongannut joskus. :)

  Tosi ihania kuvia. Tulee aurinkoinen fiilis, vaikka täällä meillä sataa vettä..

  VastaaPoista
 5. Milena,
  Meilläkin on tänään sangen sateinen sää -ja tosi kylmä päivä vieläpä! Ihmettelen minne se kesä katosi..

  VastaaPoista
 6. Voi kun on taas ihania kuvia <3 Pitää imeä noista kesäfiilistä, kun täällä Oulun korkeuksilla sataa eikä lämpötilat ole lähelläkään kesälukemia :/oe

  Vai on se Jäynä tehnyt pikku jäyniä :) No kuuluu pennun elämään, vaikka eihän nuo koskaan mitään kivoja yllätyksiä ole... Pennut on pentuja, mutta toisaalta onneksi juuri tuhotöiden takia vain vähän aikaa. Kyllä sitä pentuaikaa kuitenkin jälkikäteen kaipailee...

  VastaaPoista
 7. Meilläkin oli Elppa tänään ekaa kertaa agihallilla mukana, meni ihan sukkana putkeen ja voi sitä riemua kun se hiffas, että saapi karkkia kun tulee putken päästä ulos... :)
  Hugo tykkää ja A.sta eniten, tai sitten putkesta. Tai puomista. Pussista se ei tykkää, kun menee tukka sekaisin... :)

  VastaaPoista
 8. Jäynä on aika tehoakas tuhoaja. :D Tidi on myös harrastanut noita taskujen poistoja mun vaatteista, vähänkin jos on ollut joku namintapainen joskus taskussa niin Tidi on vainunnut sen ja syönyt varmuuden vuoksi koko taskun... Voi sitä vaatteiden määrää minkä sai heittää pois. :D Mutta tulipahan ainakin tilaa ostaa uusia, jos jotain positiivista pitää etsiä... ;)

  VastaaPoista
 9. Iina,
  Meilläkin ne kesälukemat häippäisivät :<
  Ja jäynä tekee enemmänkin, kuin vain pientä Jäynää! On kyllä sen sortin termiitti, että pelkään sohvien puolesta.. Odotan innolla sitä aikuistumista ja järkiintymistä :D

  Tiia,
  Elpasta tulee agilitytykki! Elkku tykkäsi juosta putkia myös. Esteitä hypyytin sillä ihan matalilla rimoilla, kun edellisestä kerrasta on jo niin kauan. Muutenkin kun kisatavoitteita ei enää ole iän ja sydämen takia(voi haikeus sentään), niin mitäpä sitä korkeita esteitä pomppimaan :)

  Henni,
  No on kyllä! Luulen, että Jäynäkin haistoi jotain namin jäänteitä taskusta ja söi tosiaankin varulta koko taskun.. Uusien vaatteiden ostaminen on kyllä kivaa :D Tosin olisi penska voinut syödä kyllä jotkut vanhat housut melkein ihan uusien housujen sijaan..

  VastaaPoista
 10. Moi, on ollut kiva lukea sun blogia kun itselleni tuli juuri taloon toinenkin aussie :) Vanhempi koira on vähän yli 2 vuotta, ja pentu on nyt 11 viikkoa. Jos haluat lukea meidän touhuiluita, osoite on siis http://australianpaimenkoirat.blogspot.fi/ :)

  VastaaPoista