perjantai 6. heinäkuuta 2012

Kun vastaan tulee NäätäAi miten niin on vähän tiivis? Ja nojaa? No mutta, sen totean, että on hauskempi karsia liiallisen innokkuuden aiheuttamia kauneusvirheitä, kuin siedättää koiraa kestämään erilaisia asioita, jotta seuruu edes onnistuisi muualla, kuin olkkarissa. Tykkään kyllä erityisesti Jäynän tekemisen innosta! Se on aina yhtä riemuissaan päästessään tokoilemaan ja seuraaminen tuntuu olevan Jäynästä ihan tosi kivaa!

Jäynän kanssa isoimmat ongelmat tokossa johtuvat innokkuudesta ja mainiosta ennakointikyvystä. Jäynä kun osaa esittää esimerkiksi kaukokäskyt ilman ensimmäistäkään käskyä minulta. Omasta mielestään pentu on erittäin noheva, eikä aina ihan meinaa malttaa odottaa käskyjäni. Videollakin reagoi kakeissa vissiinkin ennemminkin käsimerkkeihini, kuin hitusen jäljessä tuleviin sanallisiin komentoihin. Kaukokäskyissä oma etäisyyteni koiraan on parisen askelta. Aika paljon puuttuu siis koe-etäisyydestä metrejä, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.

Paikkamakuuta olen teettänyt vaihtelevassa häiriössä tuossa taloyhtiön takapihalla. Pisimmillään olen viipynyt piilossakin jo kymmenisen sekuntia, eikä Jäynä ole hievahtanutkaan.

Palveluskoirapuolelta Jäynälle on valikoitunut lajiksi viesti. Toiseksi ohjaajaksi lupautui Jäynän kasvattaja, Linda, ja yhdet treenitkin on jo ennätetty ottamaan. Jäynällä ei ollut minkäänlaisia ongelmia lähteä minun luotani käskystä Lindan tykö ja kun äänettömiä lähtöjäkin saatiin aikaiseksi, niin hommahan lähti käyntiin kerrassaan hyvin!

Aksun ohjelmistoon on lisätty pyörälenkit. Tyyppi lähtee joka kerta yhtä innoissaan juoksulenkille ja alkumatka meneekin yleensä siihen, kun yritän hillitä Aksun menoa ja pitää sen ravilla. Tällä hetkellä käytössä on vain remmi+panta -yhdistelmä, mutta olen miettinyt springeriä, joka luultavasti lisäisi tämän harrastuksen ohjaajaturvallisuutta. Toistaiseksi lenkkien pituus on ollut pisimmillään nelisen kilometriä. Aloitellaan rauhallisesti ja lisätään matkaa vähitellen.

18 kommenttia:

 1. Voi vitsi miten hienon näköstä seuruuta, vähänkö oon kade!

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että näyttää hienolta! On tuossa ainakin varaa vireen laskeakin ilman, että koko homma lässähtää heti. :D

  VastaaPoista
 3. Hih, tuollaisen näätään törmäisi mieluusti! Taitava Jäynä :)

  VastaaPoista
 4. Ihana Jäynä! Toisella on niin kivaa! Tuota tekemisen intoa voisi vähän lahjoittaa tännekkin suunnalle.. :)

  VastaaPoista
 5. Sirkku,
  Juu Jäynä on aika söpö näätäeläin! :)

  Roosa,
  Kyllä meiltä teille liikenisi tekemisen intoa! Jos vain keksit, kuinka sitä voisi purkittaa, niin pistän tulemaan ;)

  VastaaPoista
 6. Jäynä on ihan super! Tota sen tekemisen iloa on ihana katsella.

  VastaaPoista
 7. Jäynämöinen kiittää, Kaisa! :)

  VastaaPoista
 8. Tosi nättiä seuraamista! Oon kateellinen!:D

  VastaaPoista
 9. Tuo liuhuva häntä makuuasennossa on ihan paras! (Mielestäni.)

  VastaaPoista
 10. Jenni,
  Kiitoskiitos! :D Vähän tuossa olisi kyllä siistimistä, ettei tokotuomarit kauhistu. :D

  Eeva,
  Minustakin se on mahtava yksityiskohta! Jäynällä on selvästi tosi kivaa!

  VastaaPoista
 11. Voi voi, Jäynishän on aivan sairaan taitava! Siitähän tulee vielä vaikka mitä! Itse tykkään kyllä kovasti sen seuraamisesta eikä tiiviys näytä juuri olevan haitaksi.

  Jäynä on kyllä just sen tyylinen aussie, jonka voisin itsellenikin ottaa. Keikkuu ympäriinsä iloisena häntä heiluen. :)

  VastaaPoista
 12. Vähän se välillä tuntuu nojaavan liikaa. Ainakin itselle tulee toisinaan sellainen olo, että tönin sitä jalalla kävellessäni, mutta sehän on vain hyvä, jos se ei siltä näytä! :)

  Jäynä on kyllä sellainen aussie, josta itsekin tykkään! Vilkas ja varsin täynnä tarmoa!

  VastaaPoista
 13. Ei se haittaa vaik vähän tönisit, mutta jos ite alat kompastumaan Jäyskään niin sit ehkä vähän liikaa painaa :D Mä oon meinannut monet kerrat lentää turvalleni kun Yola 'vähän' painaa ja yrittää kampittaa. Mutta tosiaan mieluummin vähän turhan tiivis kuin päin vastoin.

  VastaaPoista
 14. No ei tuo mua nurin saa, on niin rääpäle :D Mutta katsellaan. Tuossa nyt on se hyvä puoli, että jos vire meinaa laskea syystä tai toisesta, niin ei heti mennä kovin väljän tai vietittömän seuruun puolella. Niin ja siis kaikkea virettä ei ole edes otettu vielä käytttöön! En koskaan innosta sitä hommiin erityisemmin tai riehuta ennen seuruun. :)

  VastaaPoista
 15. Voi Jäynä! Mitä seuruuta ja mikä tuleva tokotähti. Miekin haluun Rillan seuraavan noin. ;D Ihan ihmiessäni olen, miten olet saanut Jäynän noin innokkaaksi? Palkkaaktko lelulla vai nameilla? Tosin musta aina tuntuu, että Rilla on ihan lahna tokoillessa (siis joskus), mutta sitten kun katon meidän menoa videolta niin oon aina yhtä hämmästynyt miten iloisesti se tekee "töitä". :D

  VastaaPoista
 16. Palkkaan vain nameilla tällä hetkellä, koska Jäynä menee leluista helposti "kyttäysmoodiin" ja alkaa väijyä niitä leluja ja itseasiassa siis vain hidastuu (tarttis mennä jonkun bortsuprokouluttajan oppiin). :D Meillä on siis pikemminkin täytynyt tehdä niin, että olen itse tosi eleetön ja tyyni, sillä muuten pakka hajoaa Jäynän kierrosten noustessa liikaa uuden asian opettelua ajatellen :D

  Jäynä vain on tuollainen.. hyper. :D En siis valitettavasti osaa arvioida, kuinka lahnemmasta saisi riehakkaamman. En kovin menestyksekkäästi onnistunut siinä Aksunkaan kanssa.

  VastaaPoista
 17. No, koskas lähet Jessicalle? :D Mä tässä vähän oon suunnitellut, että voisi loman aikana yrittää sinne päästä käymään Yolan kanssa.

  VastaaPoista
 18. Koska sun loma on? Laita vaikka facessa viestiä.

  VastaaPoista