maanantai 9. heinäkuuta 2012

No voihan blogijumi sentäänVihdoinkin voin todeta, että meidän koirista 3/3 ui! Aksu oppi viime viikolla näet uimaan ja ihan ilman pelastusliivejä vieläpä (ensimmäiset uimakierrokset on tosin joka kerta otettu varulta liivit päällä)! Pienen rohkaisun jälkeen se lähti Jäynän inspiroimana ja kannustamana uimasille ja onkin ihan tosi innokas uimari! Syöksyy veteen hillitöntä kyytiä valtavalla loikalla ja noutaa keppiä kaukaakin! Viime kesän uimaharjoittelu pelastusliivien kanssa näkyi tepsineen tai sitten Jäynä sai taottua Aksun päähän sen, että takajalkojakin kuuluu käyttää uidessa (muuten uppoaa), sillä todellakin lähes ihan yhtäkkiä Aksu osaa uida ja ui ihan hyvällä tekniikalla vieläpä! Huraa!

Pikkuinen Neiti Näätä (Jäynä siis) on erittäin innokas uimari sekin. Mahtijuttu, koska mikäpä olisikaan parempaa hikiliikuntaa kuumina hellepäivinä, kuin uiminen?


Elkku kävi maalla mummon luona viikonloppuna ja kävi ensimmäiset uintireissunsa tälle kesälle. :)

Olen koko kesän kärsinyt blogijumituksesta. Kirjoitettavaa olisi, mutten vain saa ajatuksiani jäsenneltyä luettavaan muotoon, en sitten millään. Kuinkahan monta postausta olen aloittanut ja sittemmin deletoinut? Aika monta. Viime aikoina olenkin keskittynyt bloggaamisessa lähinnä kuvalliseen puoleen. Kivojahan ne kuvatkin on katsella, mutta eikait sitä kukaan jaksa pelkästään kuvallista antia esittelevään koirablogiin kovin kauaa keskittyä. Mietin usein miksi oikeastaan bloggaan ja rehellisesti totean, etten todellakaan tiedä.

Julkinen blogi asettaa kieltämättä rajoitteita bloggaamiselle. Kovin kärkkäitä mielipiteitä ei ihan tuosta noin tohdi laukoa, kun ei ikinä tiedä kuka blogia lukee ja miten kukakin tekstin tulkitsee. Olen muutamaan otteeseen leikitellytkin sillä ajatuksella, että asettaisin koko höskän salasanan taakse. Toistaiseksi en siihen ole kuitenkaan päätynyt, sillä ison osan kirjoitusmotivaatiosta luovat lukijat. Etenkin kommentoivat sellaiset, vaikkakin tokihan myös ne hiljaiset lukijatkin ovat mukavia. Kävijälaskurin perusteella olen tullut siihen tulokseen, että Parin pienen ja ison menoa seuraa huomattavasti suurempi määrä, kuin mitä vakiokommentoijien lukumäärä on. Sukuni ei ole niin laaja, että se yksistään saisi kävijälaskurin juoksemaan tuota vauhtia, kuin mitä se juoksee.

Sen verran paljon olen pohdiskellut motiivejani bloggaamisen suhteen, että päädyin irtisanomaan oman kotisivutilani, koska en koe olevani ihan niin intohimoinen bloggaaja, että ainakaan tässä vaiheessa haluaisin enää maksaa siitä itseäni puolittain kipeäksi (oma iso kotisivutila + domain eivät ole ihan ilmaisia), kun homman voi toteuttaa lähes ilmaiseksikin (kuvat.fi -palvelusta en luovu). Lopullisesti norrasnurran.net sulkeutuu viimeistään joskus elokuun puolella. Älkööt siis säikähtäkö, kun täällä joku kerta vieraillessanne onkin vain muuttoilmoitus ja linkki uuteen osoitteeseen esillä. En minä kokonaan blogin kirjoittelusta luovu, vaikka omasta kotisivutilastani luovunkin. Aikansa kutakin, kaikki hyvä päättyy aikanaan ja niin edelleen. Norrasnurran.net oli koti kahdelle Pikkukoiralle ja sittemmin parille pienelle ja yhdelle isolle. Kaiken keikahdettua päälaelleen (pieniä on vain yksi ja isoja puolitoista) totesin, että norrasnurranin aika tälläisenään on tulossa tiensä päähän. Luulen, että aika on kypsä muutokselle. Sitäpaitsi olen tuota domainia jo hieman inhonnutkin jo jonkin aikaa.

Ilmaisblogien maailma here we come.

10 kommenttia:

 1. Mitenkä sitten, kun Norrasnurran.net lopettaa niin häviävätkö sivut heti? Olen vähän väliä käynyt lukemassa sun vanhoja tekstejä, olisi nimittäin sääli jos ne katoaisivat.
  Sulla siis on kuitenkin kuvat.fi maksullinen? Vihaan niin, sitä nykyistä ilmaisversiota, kun joka paikkaan on tungettu yltiövärillisiä mainoksia. :c Joten olen jo tässä parin vuoden ajan maksanut pro-versiosta.

  Hyvä ettet luovu kokonaan bloggaamisesta, joko salasanan takana tai yleisesti. Pari pientä ja iso on nimittäin ollut heti sen löytämiseni jälkeen yksi suosikkiblogeistani!

  VastaaPoista
 2. Kyllä ne luultavasti häviävät, koska kysyivät jo irtisanomisen yhteydessä "poistetaanko heti?" Varmaan hävitän itse täältä kaiken muuton yhteydessä. Vanhat tekstit ja kommentit tosin muuttavat blogin mukana uuteen osoitteeseen, joten ne on sielläkin luettavissa :) Tuolta arkistojen syövereistä löytyy paljon sellaista, johon itsekin aina toisinaan palailen!

  kuvat.fi mulla on maksullinen, enkä ole hetkeäkään sitä katunut. Vihaan niitä ilmaisversion mainoksia..

  Kiva kuulla, että blogi on ollut mieluisaa luettavaa. Pakko myöntää, että sinun blogisi on minulla sellainen, jonka käyn heti lukemassa, kun sinne päivityksiä ilmaantuu. Toisinaan olen vain laiska kommentaattori ;)

  VastaaPoista
 3. Blogijumeja taitaa ihan olla liikkeellä! Itsellänikin luonnoksissa tuhottomasti keskeneräisiä juttuja - ja luonnoksina pysyköön. Meinaatko siirtyä bloggeriin, wordpressiin vai jonnekkin muualle?

  (Psst. Ja minä ainakin olisin ensimmäisenä vaatimassa tiirailuoikeuksia salasanasuojattuun plokiinne, jos se sellaiseksi muuttuisi.. )

  VastaaPoista
 4. Täällä myös yksi "hiljainen" lukija, joka toivoo bloggauksen jatkuvan. Tämä sinun blogisi on ollut ehdottomasti yksi parhaista, jota tulee säännöllisesti seurattua; hyvin kirjoitettu ja aivan upeita kuvia. Aussiet, agility ja valokuvaus kun kuuluvat omiinkin kiinnostuksen kohteisiin :)

  VastaaPoista
 5. Mä en ole tänne ennen kommentoinutkaan, mutta käyn kyllä aina sun blogiasi kurkkimassa kun päivityksiä ilmaantuu :) Varsinkin kuvien vuoksi, sulla on kiva oma tyyli ja kuvista tulee aina hyvä fiilis! Toivottavasti niitä saa ihailla jatkossakin :)

  VastaaPoista
 6. Mulla on taas aina ollut helppo rajata blogiin kirjoittamani tekstejä. En osaa asetella ajatuksiani kirjaimiksi haluamallani tavalla, kirjoittajan lahjoja kun ei ole :p Blogia on sitten vain helppo pitää pelkkänä treeniblogina. Ulkopuolisia ei tekstit välttämättä kiinnosta, skandaaleja kun ei ole tulossa :p Olen tässä suhteessa "kaikki tai ei mitään" -ihminen, joten koitan päivittää kaikki treenit ylös. Harvemmin kirjoitettuna en osaisi enää kertoa tapahtumia yleisesti.

  Lukijan lahjoja mulla kyllä on eli blogiasi edellen luen ;)

  Aijoo, blogikin muutti uuteen osoitteeseen. Vuodatus lakkasi toimimasta ja ehkä oli muutenkin jo aika vaihtaa maisemia :)

  VastaaPoista
 7. Mäkään en ole jaksanut, ja kun mun tahti on ylipäätään aika harva, niin... eh. Alkoi uudet työt ja kesällä on enempi pihalla eikä oo oikein tapahtunut mitään jne jne jne. Tosin tuplasin älykkyyteni ostamalla älypuhelimen, opettelen bloggaamaan sillä joten ehkä postaustahtikin tuplaantuu.

  Mutta, jos ei ole oikein mitään postattavaa niin eihän sitä sitten tarvi postata. Eihän? :)

  VastaaPoista
 8. Hih, uiminen on koko kesässä parasta (makkaran lisäksi..;)) jos meidän Aksulta kysytään! Hienoa, että teilläkin uivat nykyään kaikki :)

  Ja bloggaaminen ei saa missään nimessä loppua - jos muuttuu "vain harvoille ja valituille" toivon olevani yksi valittu :)

  VastaaPoista
 9. Roosa,
  Bloggeriin häippäisen! Tämä nykyinen pyöri wordpressin voimalla ja huvittaa pistää nyt ihan kunnolla kaikki vaihtoon :D Minulle kun riittää ominaisuuksista se, että ulkoasu on jokseenkin muokattavissa. Muut on vähän jo hifistelyä :) kunhan tekstien ja kuvien julkaiseminen sujuu, niin hieno juttu! :)

  Virpi ja Annika,
  Kyllä tämä jatkuu ainakin vielä. Vaihdetaan vain osoitetta ja blogipohjaa! Kiva kun jätitte kommenttia! :)

  Veera,
  Mä oon ihan toivottoman laiska kirjaamaan treenipäivityksiä ylös! Ne on jotenkin hankalia jäsennellä järkevään muotoon! Sen kerran, kun treeneistä jotain kirjotan, niin tulee aina sellainen tunne, että hoen vain niitä ihan samoja asioita :D Täytyy käydä katsomassa teidän uusi blogi + päivittää linkkilista! :)

  Tiia,
  Ei tartte postata, jos ei ole mitään postattavaa. Tosin myönnän, että itse deletoin lukulistalta ne blogit, joissa päivitysten välit on jotain useampaa viikkoa :D Että sen puolesta viikkotolkulla kestävä blogihiljaisuus on huonohko juttu ;)

  Henna,
  Meidänkin Aksu onneksi nyt innostui uimisesta! Läträämisestä ja kahlaamisesta se onkin aina tykännyt, mutta tämä oli hyvä, että vihdoin syttyi ihan sille uimisellekin! :) Eikä bloggaaminen ainakaan tähän lopu. Nou hätä :)

  VastaaPoista
 10. Voi noita uimahyppykuvia! :D

  VastaaPoista