sunnuntai 19. elokuuta 2012

Päynä paimenessa

That'll do pig, that'll do.
(Tunnistatko leffan? Kyynel vierähtää allekirjoittaneella lähes aina tuossa kohdin)

Jäynä lähti tänään paimeneen Lindan kanssa ensimmäistä kertaa ikinä. Itse toimin lähinnä valokuvaajana laitumen laidoilta käsin. Ei ne lammakset ihan parijonossa kulkeneet, mutta vissiin ihan mukavasti kuitenkin. En juurikaan paimennuksesta mitään tiedä, mutta sen minäkin näin, että Jäynä oli lampaista kiinnostunut ja kulki rauhallisesti. Pääsihän sieltä jossain vaiheessa muutama kokeellinen räksähdyskin sitten. Eiköhän Jäynä ja Linda uudemmankin kerran paimentamaan päädy! Kuulema silmääkin Jäynä jo vähän käytti ja on hauska nähdä, että jahka homma käy tutummaksi, niin alkaako aijaaminen samassa mittaakaavassa lampaiden kanssa, kuin mitä se on Aksua paimentaessa.

Paimentamisten jälkeen otettiin muutama tunti lepoa ennenkuin lähdettiin tokon häiriöharkkoihin treenaamaan paikkamakuuta. Otin tälläkin kertaa etäisyyttä pentuun vain muutaman metrin, sillä paikka oli uusi ja häiriöt olivat isot, joten helpotin sitten etäisyyttä. Tavoitteena kun on vaikeuttaa asioita maltillisesti kuitenkin. Hienosti meni kyllä, Jäynä ei noussut ylös, vaikka vieressä juoksi koirakko, pelkkä koira tai ensin lelu ja perässä koira. Olen tyytyväinen! Vielä viime keväänä juokseva koira sai Jäynän huutamaan saalishaukkua, nyt se makasi tyynesti aloillaan. Tästä sitten lähdetään hiljalleen kasvattamaan etäisyyttä minun ja Jäynän välillä. Kaikkia kivoja uusia treenivinkkejäkin haettiin eilen Korrin vetämästä seminaarista ja täytyy sanoa, että treeni-intokin otti taas yhden hyppäyksen lisää ylöspäin!

6 kommenttia:

 1. Liebster blog "haaste":
  http://metaphnora-dogs.blogspot.fi/2012/08/liebster-blog.html

  Käyhän kurkkimassa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Täytyy tutustua tarkemmin mahdollisimman pian! :)

  VastaaPoista
 3. Vau, te ootte päässeet paimentamaan Jäynän kanssa. Videota myös sitten ens kerralla! :)
  Miekin haluisin päästä Rillan kanssa kokeilemaan paimennusta, mutta se varmaan räksyttäisi aika kovaa lampaille. :D

  VastaaPoista
 4. Se on IHANA leffa! <3 Yksi painava syy siihen, miksi mulla on bordercollie. Sillon penskana halusin niin kovasti jo, mutta isä oli sitä mieltä, että "koiralla täytyy olla työ ja lampaita meille ei tule".

  VastaaPoista
 5. Teille löytyy meidän blogista liebster -"haaste", käyhän kurkkimassa ;)
  http://dirtydoni.blogspot.fi/2012/08/liebster-blog.html

  VastaaPoista
 6. Milena,
  Täytyy yrittää muistaa videoida hommaa ensi kerralla. Nyt keskityin noihin valokuviin lähinnä. Minun kauhukuviini kuului lähinnä se, että Jäynä pyrkisi vain minun luokseni lammashaasta ja MINÄ joutuisin sinne aitaukseen kasvattajan sijasta :D Onneksi Päynä ei haikaillut yhtään perääni. Helpotus :D

  Laura,
  Niin onkin! :) Ja juuri tuo That'll do pig -kohtaus on lempparini. Huikea.

  Veera,
  Täytyypä kurkata! :)

  VastaaPoista