maanantai 24. syyskuuta 2012

Aksa-Aksu kisoissa ja Tokonäätä harjoituskokeessa

Lauantaipäivä seistiin agilitykisoissa ja kyllä saatiinkin seisoskella ihan koko rahan edestä! Luokkajärjestys kun oli maksi-medi-mini (vaihtoehdon maksi-maksi-maksi sijaan) ja startteja kokonaiset kolme. Matkaan lähdettiin aamulla kymmenen maissa ja kotiovesta astuttiin sisälle illalla joskus seitsemän jälkeen. Onneksi säät suosivat, ehdin juuri viimeisen ratani juosta Aksun kanssa, ennenkuin alkoi sade! Hah!Ensimmäinen rata hyllytettiin jo kolmannella esteellä. En oikein tiennyt kummalta puolelta alun ohjaisin ja Aksu ei oikein tiennyt viitsisikö se kuunnella ohjaustani vai ei. Videolta näkyi, ettei se edes vilkaise minua hyllykohdassa, joten olisin voinut vaikka heitellä kärrynpyöriä, eikä koira siitä olisi välittänyt (muu agilitykansa sen sijaan olisi saanut puhuttavaa katsellessaan omalaatuisia ohjauskuvioitani). Päätin jälleen säästää itseäni ja julkaisen ensimmäisen radan videosta vain sen hienoimman kohdan eli puomin! Aksu ei ole ikinä irronnut kisoissa puomin alastulolle ihan itsenäisesti minun jättäytyessäni taakse. Tätä on nyt treeneissä hinkattu pari kertaa, joten olen ihan supertyytyväinen tuohon kohtaan! Melkein kumoaa hyllystä aiheutuneen harmistuksen. Lopulta muuten seuruutin Aksun ekalta radalta pois. Meni niin säätämiseksi, että ohjaajan kantti loppui kesken.

Toinen rata oli hyppäri, jolta saimme piiiitkästä aikaa nollan! Jee! Mikään huisin nopea nollahan tuo ei ollut, mutta muistaakseni sijoituksemme oli peräti 9./49 mikä ei ole ihan huonokaan. Sertistä ei kuitenkaan tarvinnut haaveilla, koska nollan teki niin moni muukin. Mainitsemisen arvoista tältä radalta on Aksun käännökset, jotka olivat luultavasti tiukimmat ikinä. Tuon tiukemmalle mutkalle tuo koira ei taivu, mutta etenkin tuon alun putkisyöttelyn käännökset ovat jo ihan hillitöntä edistystä! Aksuhan taipuu jo esteen yllä takaisin tulosuuntaan!

Viimeiselle radalle lähdin jo aika toiveikkaana. Jo rataantutustumisessa rataprofiili tuntui kivan menevältä ja Aksulle sopivalta. Harmi, että homma kosahti puomille. Enhän minä yhtään älynnyt, että Aksu saattaisi pyrkiä ohitseni putkeen takaisin, joten en ollenkaan varmistellut puomia. Aksun ilme on hauska, kun se tulee putkesta ulos ja bongaa tuomarin, Anne Saviojan. Olimme viime tiistaina Saviojan koulutuksessa ja ilmeisesti Aksukin huomasi tuomarin olevan poikkeuksellisen tutunoloinen.

Kaiken kaikkiaan kisat onnistuivat hyvin, vaikka etenkin viimeisen radan hylly harmittaa. Aksu on näemmä edelleenkin kisoissa kuumakalle ja kahden jälkimmäisen radan kuuliaisuuteen on helppo resepti: Narupallo. Heittelin Aksulle palloa ennen radoille lähtöä ja annoin sen muutenkin temuta pallonsa kanssa, joka johti siihen, että ylimääräinen virta purkautui siihen palloon, eikä radalle. Kontaktivarmuus on kasvanut ja käännökset ovat selvästi kehittyneet. Lisää kisoja vain? Ehkäpä niitä nollia osuu toistekin kohdalle. Niin ja ehkäpä jossakin kisassa ohjaajakin juoksee?Sunnuntaina sitten vaihdettiin lajia (ja koiraa) ja käytiin Jäynän kanssa "epistokoilemassa". Homma oli ensisijaisesti kokeenomaista treeniä tokoryhmämme kesken, joten hieman annettiin armon käydä oikeudesta pisteytyksen suhteen aika ajoin. Hauskaa oli ja hyödyllistä, sillä näin kokeenomaisella treenillä saatiin kyllä kaivettua ohjaajistakin (ainakin minusta) se jännittäjäkin esille ja sai vähän selvyyttä siihen, kuinka koira reagoi jännityksestä jäykkänä olevaan ohjaajaansa. Melkein odotan sitä, että päästään piilopaikkamakuisiin asti! Jännitän ihan älyttömästi alokkaan paikkamakuuta, eikä kyllä yhtään ainakaan helpota seistä siellä kentän laidalla ja nähdä koira samalla, kun yrittää epätoivoisesti laskea joko se kaksiminuuttinen meni jo!

Luoksepäästävyys 10
Paikkamakuu 9 annoin maahan-käskyn muiden jälkeen, tiukempi tuomari voisi ilmeisesti tulkita sen kaksoiskäskyksi, joten siitä yhden pisteen vähennys. Itse paikkamakuu meni hyvin.
Remmiseuruu 9 sähläsin remmikäden kanssa ja siitä pisteen vähennys
Seuruu vapaana 9,5 Jäynä otti etäisyyttä yhdessä mutkassa turhan paljon
Liikkeestä maahan 10
Luoksetulo 10 Meidän luoksetulo-ongelma näemmä hävisi!?
Liikkeestä seiso 5 Jäynä karkasi!? kesken seuruun eteenpäin. Ehkäpä meinasi mennä katsomaan maassa ollutta keltaista tötsää?
Estehyppy 10 oikeassa kokeessa olisi ollut nolla, koska Jäynä karkasi hypyn yli ilman lupaa. Tässä kohdin siis armo kävi oikeudesta ja liike uusittiin. Uusinnallakin steppaili jonkin verran seiso -käskyn jälkeen ja siitäkin varmaan pisteitä lähtisi muutama, mutta koska nämä olivat vain treenit, niin ei menty ihan niin pilkun päälle.
Kokonaisvaikutus 10
yht. 183/200

Nyt sitten tietää taas mitä treeniä Jäynän kanssa. Seuruussa ainakin tuntuu olevan aina hiottavaa. Pahin edistäminen on saatu jo kitkettyä pois, vaikka kyllä se tuossakin treenissä vähän keuli. Tälläisiä treenejä pitäisi ehdottomasti olla enemmän!

6 kommenttia:

 1. Aksu menee oikeasti pienemmät kaarteet! Onnea nollasta vielä!

  Jäynästä tulee super-tokoilija. Jes. :)

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että kaarteet näyttävät jonkun muunkin silmään pienentyneen! :) Kiitos nollaonnitteluista.

  Jäynä on kyllä ainakin ihan tosi superkiva (ja innostunut!) tokokaveri :)

  VastaaPoista
 3. Onnea nollasta Aksun kanssa! :)

  Ja hienolta näyttää Jäynän tokoilukin! :D Lähettekö treenaamaan joku päivä, Touhokin olis jossain vaiheessa menossa kokeeseen, joten vieraat paikkamakuukaverit olisi enemmän kuin tervetulleita ;)

  VastaaPoista
 4. No pitäis ehdottomasti lähteä treenaamaan! Tuntuu vain olevan hirveä kiire koko ajan. Laitan sulle meiliä! :)

  VastaaPoista
 5. Mahdottoman hieno pikkunäätä Jäynä! Ihan jännityksellä odotan kuinka hieno tokopisketti se onkaan puolenvuoden päästä :)

  VastaaPoista
 6. Jäynä on kyllä hieno näätä! Minäkin odotan ihan innolla minkälaiseksi tokokoiraksi se kasvaa. Alku on kyllä ihan todella lupaava! :)

  VastaaPoista