sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Linnut kerääntyy taas parviin, jotka lentoon heittäytyy

Ennen haasteisiin vastaamista ajattelin kirjoitella ensin muita kuulumisia.


Ai mää vai?

Pitkän aikaa olen saanut raapustella Jäynän treenipäiväkirjaan pelkkiä hymynaamoja ja "ok", "loistava" sekä "ei ongelmaa" merkintöjä. Näyttäisi trendi kääntyneen, sillä tänäänkin oli taas tokoissa Näädän korvat ihan jossain muualla, kuin päässä ja toiminnassa. Kirsu vei koiraa ihan kirjaimellisesti sinne sun tänne, minkä seurauksena kontakti rakoili seuruussa pahemman kerran. Tilanne on suorastaan poikkeuksellinen Jäynän kanssa, sillä Jäynä on tähän asti ollut suorastaan lapsinero, mitä tulee häiriössä ja omituisissa paikoissa treenaamiseen. Todellista syytä haahuiluun voin vain arvailla, mutta minulla on kaksi kohtalaisen vahvaa veikkausta: Joko Jäynällä on jonkinsortin murrosikä iskemässä päälle tai sitten se tekee ensimmäisiä juoksujaan ja on siksi poissaoleva. Oli syy mikä hyvänsä, toivon että se on jotain nopeasti ohimenevää, sillä haluan sen taitavan tokonäädän takaisin. Ehdin jo tottua siihen.

Täytyy tosin todeta, että näinä haahuiluunkin taipuvaisina aikoinakin on yksi, joka pysyy ja toimii loistavasti (koputan puuta): Nimittäin paikkamakuu! Viikon takaisissa treeneissä palkkasin Jäynän enää vain kolmesti ja otin etäisyyttäkin vain kymmenisen metriä. Tänään (kouluttajan yllytyksestä) uskaltauduin vihdoin teettämään paikkamakuun täysin kokeenomaisesti ja hitsit että se oli hieno! Pentu makasi ryhdikkäästi ja vain heilautti korvaansa vierestä nousseen koiran suuntaan pitäen muuten kaiken muun huomion minussa. Voin vain toivoa, että tämä liike pysyy jatkossakin yhtä varmana. Jäynä on kerran noussut paikkamakuusta pois ja siitäkin on jo joitakin kuukausia aikaa. Ainakin jossain asiassa edistyminen on ollut pelkästään nousujohteista!

Otsikkoon viitaten sitten sen verran, että en älyä, missä vaiheessa se kesä muka tuli ja meni. Tänään katselin valtavan kurkiauran äänekästä muuttolentoa. Siinä on jotain käsittämättömän haikeaa. Myöhemmin kiipeilin vanhempieni omenapuussa katuharjan kanssa (se puu on valtava) huitomassa omenoita alas. Silloin viimeistään se totuus iski tajuntaan: Nyt on todellakin syksy! Pahus.

11 kommenttia:

 1. Ei se kesä tälle vuodelle tullut ollenkaan, keväästä hypättiin suoraan syksyyn.

  VastaaPoista
 2. No se on kyllä totta. Oli siellä pari lämmintä päivää jossain välissä, mutta ei niitä nyt ihan kokonaiseksi kesäksi voi nimittää! :D

  VastaaPoista
 3. Kyllä, kesä tuntui ohimenevän, muutama hassu päivä oli lämmintä.
  Tuleva projekti (nome-koira) on Hillitön Kulta-kettu, Gitta tuttavammin tulee marraskuun alussa :-)

  VastaaPoista
 4. Eeva,
  Täällä ei eilen järin kesäistä ollut. On vähän sadetta ripsinyt :)

  Kati,
  Oho! Helpotusta pentukuumeeseen siis ;) Nyt vain pitää malttaa odotella sinne marraskuulle asti!

  VastaaPoista
 5. Pentujen luovutus olisi sopivasti syntäreille (täyttävät 8vk 23.9), mutta on sen verran tahdikas kuukausi töiten osalta että nähdään parhaaksi tulla englanninreissun jälkeen! Oha se silloin jo 14vk:a!Ja jos kuvista haluaa nähdä, niin "punainen" pentu on tämä kaveri :-)

  VastaaPoista
 6. Laitoin teille tunnustuksen! Käy kurkkaamassa mun blogista! Vaikka sulle onkin muistaakseni tollanen jo tullut aiemminkin =)

  VastaaPoista
 7. Kati,
  Piiiitkä odotus siis edessä ;) Mutta hyväähän kannattaa tunnetusti odottaa.

  Jannika,
  Kiitoksia! :)

  VastaaPoista
 8. En tiedä, jotenkin on kamalan ihanaa että on syksy. Mulla ainakin koulun alettua päviät menee niin nopeasti, että pois vaan. Kohta varmaan on jo talvi! :D
  Täällä alkaa olla jo puut kivasti keltaisina, odotan että pääsen Pohjois-Karjalan kansallismaisemiin Kolille kävelemään koirien kanssa ja ottamaan kuvia ruskasta! Rakastan valokuvaamista Suomessa, kun vuodenaikojen vaihdokset näkyvät niin selvästi. :)

  VastaaPoista
 9. Ai niin, piti vielä sanomani, että ihana Jäynä kuvassa! <3

  VastaaPoista
 10. Mun tuurilla se talvi tulee yhtä myöhään, kuin viime vuonna eli joskus tammikuussa. Siihen asti sitten kuurataan tassuja ja lattioita :D Ihanaa. Ruska on kyllä nättiä aikaa!

  VastaaPoista