lauantai 13. lokakuuta 2012

Nollabileet ja melkein bongattu karhuHeti alkuun totean, että onnetar on kyllä viime aikoina hymyillyt. Voihan tietysti myös olla, että vain täysin sattumalta kaikki taivaankappaleet ovat olleet tänä syksynä oikeilla kohdilla ja tuulensuunta juuri oikea, sillä yhtäkkiä tuntuu siltä, että teemme Aksun kanssa samaa agilityrataa ja vieläpä enimmäkseen yhdessä! Tänään juostiin taas kaksi kisarataa, joista ensimmäiseltä irtosi nolla! Ei mikään nätti nolla (kiitos kartturin, joka ei ollut taaskaan ihan tehtäviensä tasalla), mutta nolla kuitenkin ja vieläpä sijoituksella 7./49. Voin vain jossitella, mikä sijoitus olisi ollutkaan siinä tapauksessa, että en olisi hukannut koiraa loppukiemuroissa. Nii-in, viime viikolla hukkasin radan, tällä viikolla koiran. Toivon todella, että viime aikainen alttiuteni asioiden eksyttämiseen on vain jokin flunssan aiheuttama ohimenevä oire.

Nollarataa en tietysti saanut ikuistettua videolle, mutta hyppärille löysin kuvaajan ja se on nyt tässä postauksessa mukana. Kepeille mentäessä Aksu oli hakemassa jo putken, mutta viime hetken paniikkikäskyllä korjasikin suuntaansa ja haki kepit. Kuvaajakin jo totesi, että eipä olisi Aksu ennen noin kuuliaisesti totellut ohjausta! Keppien jälkeen mentiin putkelle, josta tultiin takaakierron kautta hypyn yli. Videolla ei oikein näy, mutta tuon hypyn rima tuli alas, jonka jälkeen tunnetusti en enää ole niin tarkkana liikenteessä. Tällä pohjustuksella siis selittelen tuota loppusuoran kuviojuoksua, joka aiheutui puhtaasti siitä, etten oikein jaksanut ohjata Aksua enää huolella. Heh.

Niin ja tuo tökerö lähdöstä karkaaminen? Jaa-a. Viime torstaina teimme agia knockout (kaksi koiraa suorittaa kilpaa kahta identtistä ratapätkää yhtäaikaa, nopeampi voittaa) tyyliin ja luulen sen vaikuttaneen Aksun kuumumiseen ja varastamishinkuihin tämänpäiväisissä kisoissa. Täytyypä olla tarkkana tämän varastelun kanssa, ettei tule tavaksi.Kisojen jälkeen lähdettiin sitten lenkkeilemään Tiinan ja Ennan kanssa. Lähdimme kiertelemään metsää, joka ei ollut Tiinalle ollenkaan ennestään tuttu ja minullekin hyvin heikosti. Jossain vaiheessa huomasimme hukanneemme polut, päätyneemme suolle ja löytäneemme järkyttävän kasan kakkaa, joka ei taatusti ollut ainakaan koirasta tai ihmisestä peräisin ja näytti epäilyttävästi tältä. Läjä ei kuitenkaan ollut niin tuore, että edes koirat olisivat siitä turhan tarkasti kiinnostuneet, joten ihan ei tainnut nalle olla samoilla nurkilla samaan aikaan kuin me. Tämän lähemmäksi karhun bongaamista luonnossa en kyllä välittäisikään päästä, kiitos.

7 kommenttia:

 1. Taitavalla kisaajalla on yleensä onni myötä. ;) Onnea nollasta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos onnitteluista! Täytyy kyllä nyt vähän nauttia, kun kerrankin sujuu! Tiedä koska se onni kääntyy :D

  VastaaPoista
 3. Onnittelut täältäkin! Teiän videoita on aina muuten tosi ilo katsoa, niiden takia alunperin tätä blogia aloin seuraamaankin :) Itsehän en mitään koko harrastuksesta loppujen lopuksi tiedä, mitä nyt tässä katsellessa oppinut, mutta kiinnostaa kovasti. Nauratti ihan tuo Aksun innokkuus, toinen vaan ois halunnut päästä heti hommiin. Tyhmää ku pitää makoilla maassa vaikka rata on IHAN SIINÄ vieressä :D

  Ja hui! Mä en halua bongata karhua EDES noin läheltä, oisin varmaan saanut siitä kakastakin jo sydärin :O

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Pitääkin muuten ryhdistäytyä taas videoiden kanssa, kun niillekin on siis sijansa blogissa ihan todistetusti :) Aksu oli kyllä vähän intona ja malttamaton :D Ei ole piiiitkiin aikoihin varastanut ja nyt sitten ei meinannut millään pysyä housuissaan.

  No kyllä vähän piti käskeä Aksua haukkumaan tuon läjän bongaamisen jälkeen. ihan varulta! Tiesi sitten karhut (ja sienestäjätkin :D) loitota huithiiteen! :D

  VastaaPoista
 5. Teillä on kyllä hyvä nollaputki päällä, onnea! :)

  Arvaa vaan näinkö mä nyt sit tänä yönä just ennen heräämistä painajaista, jossa metsästä tulikin karhu muristen vastaan... :D Hui!

  VastaaPoista
 6. Kiitos! :)
  Haha :D Heti tuli uniin! Onneksi ei tosiaankaan siellä pusikossa karhuun ihan oikeasti törmätty D:

  VastaaPoista