sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Kuin jäisellä peltikatolla

Vaikka ylipitkäksi venähtänyt "lämmin" (tai ainakin plussakelinen) syksy onkin enimmäkseen sieltä syvältä, niin kylmissä maneeseissa kisatessa sitä pakkaskelien puutetta on kyllä osannut arvostaa. Tänään hypittiin vaihteeksi pelkästään agilityratoja Aksun kanssa. Kävin eilen treenikentällä muistuttelemassa Aksulle kontaktisääntöjä ja tänään etenkin kontaktit onnistuivatkin kisaolosuhteissa ihan loistavasti. Suorastaan poikkeuksellisen hyvin. Jee!! Olen erittäin tyytyväinen.Ensimmäisellä radalla Aksu ennätti ennen minua puomin alastulolle, mutta pysähtyi hyvin kontaktille. Lähti kuitenkin omine lupineen liikkeelle ja meinasi hakeutua putkeen. Sain kuitenkin muutettua hurtan kurssia sen verran, että hyllyltä säästyttiin siinä kohdin. Luulin kuitenkin, että ylimääräisestä pyörähdyksestä olisi tullut vitonen ja ehdin jo vähän harmitella. Vasta videolta huomasin, että vitosta ei puomin ja renkaan välillä tullut ja rata meni pieleen vasta loppu"suoralla", jossa olin vähän myöhässä työntämässä Aksua takaakiertoon. Harmi. Aginolla olisi ollut nannaa. Toisella radalla sitten syystä tai toisesta Herra Merle päätti, ettei osaa yhtään hakea keppejä, vaikka kulma oli niin helppo, että olisi pitänyt onnistua ihan helposti. No, sattuuhan sitä. Minulla on vähän paha tapa lässähtää ohjaukseni kanssa, kun on virheitä alla. Lässähtäminen sitten poikii Aksun kanssa kisatessa lisää virheitä, kuten videoltakin näkyy. Haaveilen melko aktiivisesti siitä hetkestä, kun yhtäkkiä huomaankin oppineeni ohjaamaan Aksua ja olemaan ajoissa ja kun Aksun kaarteista on nipistetty kaikki ylimääräinen pois ja kontaktit on ihan pala kakkua. Sitä tavoitellessa.

Suuret kiitokset vielä tätäkin kautta kuvaajille. Oli kiva saada radat taltioitua. Huomaan, että me ollaan kehitytty, sillä noillakin radoilla onnistui kontaktien lisäksi muutama muukin sellainen meille hankala juttu! Aksa on kyllä vähän sellaista jäisellä peltikatolla taiteilua. Jos ei ole koko ajan skarppina ja tarkkana, niin luultavasti putoaa..

8 kommenttia:

 1. Pakko kysyä et miten sä oot vimeon kautta lisännyt ton videon tähän postaukseen?:)

  VastaaPoista
 2. Kivalla ilmeellä vedetty molemmat radat! Agi on vaan turhan monesti niin pienestä kiinni.

  Näyttää siltä kuin Aksu ei näkisi toisella radalla ekaa keppiä. Punavalkoinen keppi hukkuu valkeankukertavaa alustaa vasten?

  VastaaPoista
 3. Huiskuhantamme,
  Vimeossa on se "share" namiska joka videossa. Sieltä otin koodipätkän. :)

  Eeva,
  Hmm. Nyt kun sanoit, niin se tosiaan näyttää siltä, kuin se ei ollenkaan edes näkisi ekaa keppiä!

  VastaaPoista
 4. Ehdin nähdä vaan teidän huonoimman radan. Ennen oon vaan nähnyt teidän täydellisiä ratoja, joten olipa huojentavaa että tekin ootte vaan ihmisiä ja koiria :D

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, taas agi-video! Nää on ihan mun suosikkeja :D Varmaan osittain kiitos tämän blogin, mua on toi agility kiinnostanut nyt jo niin pitkään, että tänään menin ja tilasin meille kotiin agi-setin, eli jos ei näillä työvuoroilla ikinä päästä "tositoimiin" niin ainakin voidaan harjoitella meidän pihalla, perhana! Niiiiin, siis, sitä vaan, että kiitos kun jaksat aina postata näitä videoita tänne - silloinkin, kun suoritukset eivät ole täysin "napakymppejä" (niistähän sitä varmaan oppiikin parhaiten). Aksun menoa on joka tapauksessa aina ilo katsoa joten suuri kiitos, että pirist taas kerran päivääni!

  VastaaPoista
 6. Veera,
  No onpas sulla ollut tuuria, jos olet aiemmin välttynyt näkemästä meidän katastrofiratoja! Eikä tämänpäiväiset esitykset edes olleet sieltä kamalimmasta päästä :DD

  IINUSTII;
  Ole hyvä. Kiva, että video piristi! Kommentistasi tuli oikein hyvä mieli. Kiitos siitä :) Noissa kisoissa oli muuten whippet! Hyvin se kulki ja oli kyllä kivaa vaihtelua niiden miljoonien bortsujen joukossa!

  VastaaPoista
 7. Haaste! :) http://suipponokat.blogspot.fi/2012/11/haaste.html#comment-form

  VastaaPoista