lauantai 3. marraskuuta 2012

Miten tehdä jäynä

Lauran innoittamana vilkaisin minäkin blogin tilastoja ja erityisesti hakusanoja, joilla tänne on päädytty. Olen aiemminkin vilkaissut hakusanoja ja välillä siellä on aika hauskoja. Tämänhetkiset suosikkini ovat "mä haluun karhun" ja "miten tehdä jäynä". Jäynä tietää, kuinka tehdä jäynää ja siispä alla vasemmalla pennun suosikkijäynä: Ruoan varastaminen pöydältä valoakin nopeammin. Oikeanpuoleisessakin kuvassa on tavoiteltu ruokia, mutta saatu saaliiksi vain pakastepusseja (jotka nekin on kiva repiä ja levitellä paremman tekemisen puutteessa).Jäynä päätti, että nyt on hyvä hetki kokeilla jotain uutta ja aloitti lokakuun viimeisenä päivänä ensimmäiset juoksunsa. Juoksut tulivat aika sopivaan saumaan, sillä tokotavoitteet on tämän vuoden osalta täytetty. Aksu on suhtautunut Jäynän juoksuihin melko tyynesti, ainakin toistaiseksi. Huomaa kyllä, että kastraatio on vaikuttanut Aksuun tältä osin. Ennen se lakkasi syömästä, kiskoi ulkona suu vaahdossa ja uikutti aivottomana, kun jollain kerrostalolähiön nartuista oli juoksu (ja ainahan siellä jollakin juoksut oli, ihan ympäri vuoden). Nyt sillä on juoksunarttu saman katon alla, eikä aivot ole jättäneet.

Niin ja vastoin kaikkia odotuksiani Jäynä on kuin onkin pitänyt housuja kiltisti, eikä ole edes yksin ollessaan yrittänyt hankkiutua niistä eroon. Kiltti Näätä!

Juoksut eivät ole ainakaan tässä vaiheessa vaikuttaneet Jäynään millään tavalla, joten tokon treenailua on jatkettu ihan normaalisti. Kaukot alkavat olla ihan tosi hienot ja koekunnossa. Tunnarissa haetaan vielä sopivan rauhallista viretilaa ja varmuutta, mutta muuten homma on edennyt hienosti. Ostin tässä taannoin myös oman ruutunauhan ja neljä kartiota, joten olemme ennättäneet myös perehtyä ruudun alkeisiin. Jahka ruutu ja tunnari saadaan kuntoon, alkaa VOIVOI olla aika hyvässä kuosissa. Onneksi, koska eiköhän se koehinku viimeistään kevään tullen iske pahana.

Aksun kanssa sen sijaan on kisasuunnitelmia vielä tälle vuodelle. Onneksi syksy on tähän mennessä ollut melko lämmin (sitä yhtä pakkasviikkoa lukuunottamatta), sillä kisaajamäärät näillä nurkilla ovat niin valtavat, että kisapäivät venyvät väkisinkin useamman tunnin mittaiseksi. Toisinaan vähän masentavaakin, kun lähtölistoissa on oman nimen lisäksi 60 muutakin koirakkoa (suurin kisa, minkä tänä syksynä bongasin (ja jätin välistä) oli sellainen, jossa maksikolmosia oli 85). Tosin, jos noilla määrillä pärjäilee ja on siellä kymmenen parhaan joukossa, niin saa kyllä olla tyytyväinen. Nykyään tuntuu, että jos kisoissa on 40-50 koirakkoa, niin kisat on pienet. Toista se oli ennen. Hannin kisakirjaan merkityistä nollista isoimmissa kisoissa on ollut peräti seitsemäntoista koirakkoa! Ajatella!

14 kommenttia:

 1. Meillä on vaan nykyään ihan tylsiä hakutuloksia blogiin. Harmi etten ole ottanut niitä vanhoja ylös, koska silloin oli kaikenlaisia hauskoja hakusanoja käytetty. :D Tuli ihan kunnolla naurettua, että mitäköhän on googlettaja ajatellut, kun on meidän blogiin päätynyt..? :D:D

  Minä niin toivon, että Rilla säästäisi juoksunsa sinne helmikuulle, koska silloin on kovat pakkaset ja ei voi muutenkaan treenata. Olen käytännön ihminen! ;) Rillalla on kyllä jo nyt se juoksuväli ollut 9 kk, että vähän varpaillaan saa olla, kun ei yhtään tiedä milloin se meinaa ne seuraavat tekaista. Toivottavasti ei vielä. :D

  Pitää kysyä, kun te etenette niin kovalla vauhdilla tokossa, että miten olet tehnyt noudossa vauhtiharjoituksia? Meillä on se ongelmana ja yritän nyt saada kaikki vinkit irti.

  VastaaPoista
 2. Mun toiseen blogiin löydettiin hakusanalla "kakka blogi" ja sen erinäisillä varitaatioilla, mysteeristä. :S

  Hih-hih, nuo kuvat sai taas mut tirskumaan.. ;)

  VastaaPoista
 3. Ei ole tullut kuin yksi hauska hakutulos ja se on: alusvaatteet site:blogspot.com
  :D :D Muut hakutulokset on ollut ihan tylsiä.. tosin ei toi koirablogi ole edes ollut kuin keväästä pystyssä.

  Hirveen nopeesti ootte edenneet tokossa, treenaatko ihan joka päivä? Oletko kaikki opettanut ilman ohjattuja tunteja?

  VastaaPoista
 4. Oli pakko kokeilla omasta blogista myös tuota hakusanajuttua ja tuloksina oli mm. "ahneus huonot puolet" ja "australian paimenkoira eroahdistus" :D

  Mutta oho, nyt jo alkoi Jäyniksellä juoksut! Itse odottelen Fantan juoksuja alkaviksi tässä joskus lähiaikoina... Vähän sen oloinen on välillä. Joulukuussa olisi täydellinen aika alkaa juoksut, kun mitään ihmeellistä ei tapahdu.

  VastaaPoista
 5. Milena,
  Meillä sopivin aika juoksuille olisi joululoma ja kesäloma (juhannuksen kieppeillä), koska olen perinteisesti pitänyt taukoa niillä main näiden urosten kanssa. Rillalla on mukavan pitkä juoksuväli! Ei tartte turhan usein tapahtumia perua niiden takia :D

  Minun on myönnettävä, etten ole Jäynän noutoon kamalasti panostanut. Avoa varten treenaillessa pistin kyllä merkille, että Jäynä palauttaa turhan helposti ravilla, mutten sitten ennen koetta viitsinyt pakkaa sekottaa sen enempää vaatimalla laukkaa. Ajattelin kyllä, että tuota palautusta pitää viilailla ennen seuraavia kokeita. Ajattelin lelun avulla tehdä vauhtinoutoja. Mitä te ootte tähän mennessä kokeilleet?

  KenguRuu,
  Voi apua :D Ehkä olet maininnut jotain aihetta liippaavaa? Tai varmaan riittää, että esim. kommenteissa on sana mainittu :D

  Jenni,
  Varmaan pettymys, kun ei ole alusvaatteita teidän blogista löytynyt :D

  Me treenataan enimmäkseen itsenäisesti. Pyrin pitämään harjoittelutuokiot lyhyinä ja jos esim. ruoanlaiton lomassa on luppoaikaa, niin saatan teettää Jäynällä lyhyen paikkamakuun tai kaukot. Ohjatuissa treeneissä käydään silloin, kun ehditään niihin mukaan, mikä on siis keskimäärin kerran tai kaksi kuussa. Toisinaan sitten treenataan kavereiden kanssa. Yhdestäkin koirakosta saa jo mukavasti häiriötä ja silmäparin katsomaan meidän tekemisiä :) Treenimäärät kaikkinensa riippuvat ihan tosi paljon viikosta. Jos minulla on paljon luppoaikaa, niin saatetaan päivittäin tehdä jotain pientä juttua. :)

  VastaaPoista
 6. Laura,
  :D Hyvät hakusanat! :D

  Joo Jäynä aloitti ihan yllättäin! Se oli ihan juoksuisen oloinen silloin syyskuussa, nyt ei yhtään. :o Toivottavasti Fanta ajoittaisi juoksunsa joulukuulle sitten! :)

  VastaaPoista
 7. Mä just tuskailen Yolan noudon kanssa, se on varmaan meidän ikuinen murheen kryyni :( Puree ja sylkee suusta.. Sentään tuo jo kapulan mulle eikä lähde ties mihin sen kanssa huitelemaan. Pöh ja Pah!

  VastaaPoista
 8. Ja mä olen ilmoittautunut tulevalle lauantaille hyvinkään kisoihin joissa maxi3-kisaajien määrä on yli 50! Nyyh.

  Onneksi pääosin tampereen seudulla startit ovat jossain max 40 koirakon tienoilla noin yleensä. Talvikaudella noita kisoja kun on vaan vähemmän, kisaajamäärät nousee..

  VastaaPoista
 9. Aivan mainio toi pakastepussikuva. Kuvasta näkyy, että Jäynän häntä vispaa kuin viimeistä päivää ja sen ilme on ylpeä.. "Look mommy what I can do." :D

  VastaaPoista
 10. Meidän paras haku (jota on käytetty myös tosi usein!) on "kuinka tulla jediritariksi" :D learn how to be jedi-knight with Jedi the spaniel ja silleen. On saanu varmaan kullan arvoisia neuvoja!

  VastaaPoista
 11. Paula,
  Nouto-ongelmat voi olla aika kinkkisiä. Meidän nouto sujuu muuten hyvin, mutta tuota palautusvauhtia pitää viilailla. Saisi tulla aina laukalla.

  Lea,
  Tampereen seudulla on siis jonkinverran pienemmät kisat, kuin pk-seudulla. Täällä nämä kisaajamäärät on ihan naurettaviakin toisinaan :(

  Kaisa,
  Häntä kyllä heilui, minkä ehti! Hyvä, kun pentu pysyi edes paikoillaan kuvan ottamisen ajan :D

  Jannika,
  haha :D Sun pitää ehdottomasti kirjata ylös muutama Jedivinkki! :D

  VastaaPoista
 12. Ruossa pakastepussi kuvassa on sitä joitain, go Jäynä!

  Oikea asiani kuitenkin oli, että teidät on haastettu blogissani ( http://sakemaanikko.blogspot.fi/2012/11/haaste.html )

  VastaaPoista
 13. Kiitos! täytyy tarttua haasteeseen lähiaikoina :)

  VastaaPoista