lauantai 12. tammikuuta 2013

2012

Monessa blogissa on tälläinen postaus ollut ja koska niitä on niin hauska lukea, innostuin itsekin keräämään pieniä juttuja viime vuodelta yhteen ja samaan pohtaukseen. Voisin kuvitella, että tämän avulla on helppo sitten joskus myöhemmin muistella vuotta 2012.


Tammikuussa Näätä tuli taloon! Talvi päätti tulla samanaikaisesti ja pakkasta riitti. Jäynä sai Hannin lihapullapuvun lämmikkeeksi. Aksukin päivitti garderoobiaan ja sai uuden tyylikkään mustan pompan. Elkku otti rauhallisesti niskarevähdyksen takia. Totuteltiin elämään ilman Niittipantakoiraa.


Helmikuussa Aksu joutui leikkuupöydälle (kastraatio). Ämpäri ahdisti, mutta kaikenmaailman puseroviritelmät ahdistivat vielä enemmän. Ne päällä Aksu ei uskaltanut liikkua, joten kahdesta pahasta ämpäri oli pienempi paha. Jäynä tarttui reippaasti kotitöihin ja muotoili uudestaan huonekaluja, mattoja ja muuta pientä.


Maaliskuussa Jäynä treffasi äitinsä, Chili-siskon ja Neo-veljen. Elkku otti jälleen yhden vuoden lisää mittariinsa ja täytti kokonaiset yhdeksän vuotta. Huhtikuussa ei tapahtunut mitään maata järisyttävää, mitä nyt laiskasti tehtiin paluu agilitykentille Aksun kanssa.


Toukokuu oli koko kevään kenties aktiivisin kuukausi. Jäynä treenasi pentukurssilla arkitottelevaisuutta, kävi ensimmäisessä pentunäyttelyssään ja tapasi sisaruksiaan. Elvis trimmattiin kesäturkkiin ja Aksukin varisteli pohjavillaansa ahkerasti.
Kesä- ja heinäkuussa lähinnä lomailtiin ja nautittiin auringosta.


Elokuussa Jäynä osallistui aussie openiin ja pärjäsi siellä ihan mukavasti. Tehtiin reissu Itä-Suomeen koirien kanssa. Jäynä kävi paimentamassa toista kertaa ikinä. Molemmat koirat saivat treenipaikat ohjatuista agilityryhmistä.


Syyskuussa Jäynä korkkasi tokossa virallisen koeuransa ja sai ALO1-tuloksen. Aksu teki agikisoissa pitkästä aikaa nollaradan! Lokakuussa Jäynä kävi toisessa tokokokeessaan ja sai ykkösen avoimesta luokasta.


Marraskuussa Aksu teki tuplanollan. Jäynä kävi pentutreffeillä ja tapasi kaikki sisaruksensa. Näätä myös juhlisti ensimmäisiä synttäreitään ja juoksi ensimmäiset juoksunsa. Antti-lumimyrsky toi talven tullessaan. Joulukuussa Elvis kävi eläinlääkärillä huoltamassa hampaitansa ja sai sydänlääkkeet. Aksu täytti 4v.

11 kommenttia:

 1. Jäynä lihapullapuvussaa on kyllä ihan mielettömän söpö. :D Teillä on ollut selvästi hyvä vuosi, toivottavasti tuleva on yhtä antoisa!

  VastaaPoista
 2. Ihana pikkuJäynä lihapullapuvussa! :D

  VastaaPoista
 3. Ämpäripääkuva - sympatiani. Tuollaista hirvitystä ei pitäisi kenenkään joutua pitämäään. Heijastinpantakin on jo aika paha, niin entä tuollainen sitten.

  VastaaPoista
 4. Jäynä oli kyllä söpö -ja pieni! :)

  Sara,
  Ämpäri oli tosi paha. Mutta se ei estänyt kävelemistä, toisin kuin paidat, joiden kanssa tyyppi jämähti paikoilleen. Silmät vain liikkuivat.

  VastaaPoista
 5. Toi ämpärikuva, voi raasua.:D

  VastaaPoista
 6. Kiva kooste! Hienosti näkyy sekin, miten pennusta kasvaa aikuisen näköinen koira.

  VastaaPoista
 7. Ei tarvitse kuin muutaman kesäisen vihreän kuvan näin keskelle talvista iltaa, kun jo iskee kauhea kaipuu vaikkapa juuri toukokuuhun ja kevääseen! Ihania kuvia. Vuosi meni niin älyttömän äkkiä, Jäynästäkin on kasvanut niin huikean hieno!

  VastaaPoista
 8. Eeva,
  Totta. Vaikka Jäynä ei kyllä ihan hirveästi näytä muuttuneen kesän jälkeen. Sen korkeuskasvu loppui niin aikaisin :)

  Roosa,
  Vuosi meni ihan tosi nopeasti! Ja kesää kaipaan jo minäkin. Eilen oli mittarissa iltalenkkiaikaan -17. Onneksi ei tuullut enää silloin niin kovin.. Lämmön lisäksi odotan niitä valoisia päiviä! ♥

  VastaaPoista
 9. On jotenkin uskomatonta, miten nopeasti pienistä pennuista tulee jo ihan aikuisen näköisiä koiria :) Nämä tiiviit vuosikoosteet ovat kyllä kivoja!

  VastaaPoista
 10. Pentuaika on niin lyhyt. Onneksi :D

  VastaaPoista
 11. Näitä tiivistettyjä vuosikatsauksia on kyllä kiva lukea, pitäisiköhän itsekin väsätä tämmöinen :D

  Ihania nuo Jäynän pentukuvat, jännä nähdä miten paljon se on kasvanut ja kehittynyt vuodessa! :) Teillä on kyllä ollut tosi hyvä vuosi, toivottavasti tämä tuleva tulee olemaan samanlainen! :)

  VastaaPoista