sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Tuntui keväältäTasan kolmen viikon päästä siirrytään kesäaikaan. Silloin viimeistään voi julistaa kevään koittaneen, mikä onni ja autuus! Otsikko viittaa yhteen päivään tällä viikolla, kun aurinko paistoi, lämpömittari näytti +5 ja lenkillä tuli ihan jopa kuuma!

Jahka läheinen metsätie sulaa, aloitan Jäynän kanssa keppitreenit. Hauska nähdä minkälaisen pujottelutyylin Jäynä valitsee. Aksulla on sellainen pomppu-pomppu-varonkeppejä-pomppu-tyyli. Kyllähän Aksukin toisinaan tulee rohkeammin sukeltaen kepit, mutta se on kyllä yleensä liian korkean räyhävireen aikaansaannoksia (ja silloin ei enää hallinta muualla radalla toimi, kuin ehkä silkalla tuurilla).Olkkaritokoilu on ollut viime aikoina taas ohjelmistossa. Koska olkkarimme on kuitenkin kohtalaisen pieni, on siellä treenattu (pienin rajoittein) lähinnä kaukoja, askelsiirtymiä, ohjattua noutoa ja tunnaria. Ulkona on treenattu vain luoksetuloa, sillä siihen riittää kapeampikin polku ja niitä sentään löytyy vielä sellaisia, jotka eivät ole pelkkää peilijäätä. Luoksetuloahan me ollaan treenattu ikuisuus. On käynyt mielessä, että helpottaisi, jos kouluttajalla olisi enemmän kokemusta ylempien luokkien liikkeistä: ei mentäisi kokoajan vaikeimman kautta kohti lopputulosta.

Heh, muistan vielä jotenkuten ajan, kun pidin tokoa tylsänä pilkunviilaamisena. Tuskin olisin uskonut, jos joku olisi minulle silloin sanonut, että vuonna 2013 olet ihan pähkinöinä, kun saat uusia tunnarikapuloita ja ohjatun noudon kapulat ja rynnistät heti treenaamaan. Mutta oli miten oli, myönnän olleeni innoissani, kun sain eilen kassillisen tunnarikapuloita ja tänään ne ohjatun noudon kapulat (ja rynnistin innoissani kokeilemaan niitä). Toko on mukavaa vastapainoa agilitylle: Agilityssa kilpaillaan aina myös muita vastaan, tokossa enemmän itseään vastaan. Silti jännitän kyllä tokokokeita noin tuhatkertaisesti enemmän, kuin agilitykisoja..

7 kommenttia:

 1. Toko on oikeasti hauskaa! Ehkä se alun perusjuttujen jankkaaminen tekee siitä monille ensin tylsää ja puuduttavaa, mutta toisaalta niitäkin voisi treenata niin paljon monipuolisemmin ja mielikuvituksellisemmin kuin usein tulee tehneeksi. Helposti sitä kyllä kangistuu kaavoihin, pitäisi aina muistaa olla luova treenejä suunnitellessa.

  Ihanaa, kun kevät tulee :)

  VastaaPoista
 2. Hyvänen aika, onko siihen enää KOLME VIIKKOA kun vaihtuu kesäaika?! Kylläpäs se aika menee, ihanaa kun kesä lähestyy :) Ja ylipäänsä kunnon kevät, kun alkaa lumet lähtemään ja purot solisemaan.. ja koirat tuomaan mutaa tassuissaan.. :)

  VastaaPoista
 3. Sirkku,
  Totta. Se ihan perusteiden jankkaaminen on aika puuduttavaa. Ylipäätään alemmat luokat on tosi tylsiä, VOI ja EVL on jo vähän hauskempia liikkeiden puolesta :)

  Marika,
  no on! Laskin vielä monta kertaa, kun en meinannut uskoa! :D Ja tosiaankin ihanaa, kun tämä talvi alkaa piakkoin olla takanapäin!

  VastaaPoista
 4. Eksyimpä Jennin blogin kautta omaasi, ja ihastuin täysin ! Oikein mukava blogi, ja lukijaksi oli pakko liittyä. (:

  http://mutiaiset.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Kiva kuulla, että blogi miellyttää! :)

  VastaaPoista
 6. Mä kanssa yritän tsempata itseäni vetämään ton ALOn nyt läpi, koska ne tylsät liikkeet ei jatku loputtomiin ja haluisin päästä treenailemaan (ohjatusti) noita ylempien luokien juttuja. Tulisi tokoon taas uutta intoa kun saisi noi pakolliset pahat (ALOn liikkeet...) pois jaloista.

  VastaaPoista
 7. Voittehan te alkaa treenailemaan jo nyt ylempiä luokkia? :)

  VastaaPoista