keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Uusia aluevaltauksia

Ihana kevät on täällä ihan oikeasti! Lumet hävisivät viime viikon aikana ihan tosi tehokkaasti (kiitos sateisten päivien ja öiden) ja jäljellä on lähinnä vain jämät isoimmista aurojen tekemistä kasoista. Tänään on taas mittarissa +10 eli eiköhän loputkin lumikasan rippeet häviä pian.

Lumettoman kauden myötä päästiin viikonloppuna myös testaamaan ihan uutta lajia, jäljestystä, Jäynän kanssa! Tallasin Jäynälle kaksi jälkeä nurmikolle ja kivasti tuntui Näätis hoksaavan idean! Kiitos Tiinalle neuvoista ja treeniseurasta! Tätä jatketaan ehdottomasti.

Jäljestys ei ole ainoa uusi asia, jota Jäynän kanssa on treenattu, sillä myös agilityn pujottelu on ollut treenin alla. Tällä hetkellä meillä on pujottelussa jo kuusi keppiä. Jäynä innostuu aina, kun otan kepit esille ja siis ihan silminnähden tykkää tästä uudesta haasteesta! Luulen, että Jäynä on jo nyt nopeampi pujottelija kuin Aksu, mutta eihän se ole mikään ihmekään. Jäynä on kuitenkin puolet pienempi, kuin Aksu ja sen on siten helpompi sovittaa itsensä keppiväleihin.Tokopuolella ollaan ehditty tekemään VOI-kokeen jälkeen yksi kokeenomainen treeni, jossa pääsin huomauttamaan Jäynälle seuruussa lipsumisesta ja toisaalta palkkaamaan sen ikäänkuin "kesken kokeen". Jäynä on lumien lähdettyä ollut vähän turhan paljon kirsunsa vietävissä, joka taasen on johtanut siihen, että Jäynällä on pari kertaa seuruussakin tippunut kontakti rumannäköisesti sen laskettua kuononsa kohti ilmeisen hyvältä tuoksuvaa kenttää.

EVL alkaa olla muutamaa pikkujuttua lukuunottamatta hyvällä mallilla. Ainoa uusi asia on merkki, jota en ole Jäynälle vielä opettanut. Muuten sitten pientä muistuttelua vaativat lähinnä jäävät ja paikkaistuminen, joita ei ole tullut treenattua aikoihin. EVL korkataan varmasti vielä tänä vuonna, mutta ainakin seuraava koe käydään vielä treenin vuoksi voittajassa. Huomaan kyllä koukuttuvani tokoon kokoajan vain enemmän

6 kommenttia:

 1. Miten olet opettanut nuo kepit koiralle? Kun minä en sitten millään saa opetettua koiraani menemään keppejä:D
  Vastaatko tuonne--> http://uitettukoira.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Hei oletko huomannut, että täällä mölleissä on myös voittajaluokka.:) http://www.koirat.com/tapahtumat/mollitoko_23770
  Voi treenata kokeenomaisesti ja vaikka palkata välissä jos siltä tuntuu.:)

  Te kyl tykitätte hyvää vauhtia, mut on tää tokoilu kyllä niin älyttömän kivaa!

  VastaaPoista
 3. Tuotanoin.. odotas hetki, kerään leukani lattialta..

  En vaan pysty lopettaa tätä ihastelua, Jäynä on niin pätevä! Eikä voi ohjaajaakaan moittia, ei se koira yksinään tuollaiseksi opi! :)

  VastaaPoista
 4. Voi miten hieno Jäynä! Älyttömän nopeakin vielä. :)

  VastaaPoista
 5. Hienot kepit! Etenkin jälkimmäiset, kun se selkeesti tietää mitä tekee ilman että sä oot auttamassa. Lopussa vaan tolleen "hei kato mä tein oikein, annan palkka!" Mun tarttisi Jedille ruveta opettamaan keppejä myös niin, etten mä hölkötä vieressä.

  VastaaPoista
 6. Jenni,
  Enpä ollut huomannut! Harmillisesti menee agilityjen kanssa päällekkäin! Tokoilu on kyllä kivaa! :) ja tuollaiset epistelyt ois kyllä hyvää (ja kohtalaisen edullista) treeniä!

  Henna,
  :D Toki ohjaajakin tekee osuutensa, mutta täytyy kyllä silti kehua, että Jäynällä on kyllä ominaisuudet kohdillaaan! Lisäksi se on älykäs, mikä on (useimmiten) eduksi ;)

  Sini,
  Nyt kun ollaan pari päivää tehty suorilla kepeillä, niin vauhti on vain kasvanut! Jäyskällä ei vain tekniikka (vielä?) riitä niin nopeaan menoon, kuin mitä se yrittää! :D

  Jannika,
  Jäynälle vaikein häiriö tällä hetkellä onkin se, kun lähden juoksemaan sen edellä kepeillä! Sille tulee niin kiire, että alkaa vähän fuskata. Meidän täytyy siis harjoitella sitä vielä paljon :)

  VastaaPoista