maanantai 22. heinäkuuta 2013

Sateen jälkeen lupaan kaiken hoidella

Meillä on tänään mittarissa ollut +16, satanut vettä ja tuullut kylmästi. Ihan perinteiset kesäkelit siis! Voin myös järkyttää lukijoita kertomalla, että päivän valoisan ajan osuus on lyhentynyt heinäkuun aikana yli tunnilla. Puhumattakaan siitä, että ensi viikolla on jo elokuu eli peli alkaa olla jo kesän osalta menetetty. Syksy tulee. Valmistauduin siihen pesemällä toppatakkini. Niin ja ostamalla jack wolfskin -takin tässä taannoin.Pitkästä aikaa Elkun kuulumisia. Elviksen ruokavaliota fiksailtiin aiemmin talvella sydänystävällisiin erikoisnappuloihin, mutta kun kevään ja alkukesän aikana oli kokeiltu parikin eri laatua ja tuloksena oli vuotavat silmät (kuten kuvasta näkyy), löysä vatsa tai oireileva iho, niin katsottiin paremmaksi palata takaisin raakaruokaan. Ellun vatsa onkin sen jälkeen toiminut normaalisti ja silmien vuotaminenkin on lakannut! Iho-oireetkin ovat vähentyneet ja oletan, että häviävät piakkoin kokonaan.

Jäynästä ja Elviksestä on tullut Jäynän aikuistumisen myötä hyvät kaverit. Kun menen vanhemmilleni kylään, juoksee Elvis yleensä ensimmäisenä tervehtimään Jäynää ja vasta sitten minua. Oikeastaan aika herttaista, sillä Elvis on muutamien huonojen kokemusten jälkeen vähän jännittänyt itseään isompien koirien leikkiinkutsuja, mutta Jänskin kanssa Elkku on uskaltautunut leikkimään hippaa. Jäynäkin on ymmärtänyt, että Elviksen kanssa ei saa leikkiä rajusti ja tekee niin kohteliaita leikkiinkutsuja ja juoksee hippaleikissä niin sievästi pakoon, että sitä katsellessa melkein ihan herkistyy. Hauska kaksikko.Käytiin muuten viikonloppuna treenaamassa vähän agilitya aussiekaksikon kanssa ja kuten kuvista näkyy, niin treenithän sujuivat tosi hienosti. Kyllä kehtaa syksyllä lähteä taas kisoihin tavoittelemaan nollia.

10 kommenttia:

 1. Aksel soveltaa putkeenmenoa taitoa esteelle. :DDD

  VastaaPoista
 2. Aksel on uljaan näköinen. Mikä ponnistus, mikä ilmava liito!

  VastaaPoista
 3. Haha nuo aksakuvat. Jokainen tyylillään! :D Meidänkin seuralla on ulkokenttä, mutta sitä ei ikinä (tänä kesänä) käytetä. Pitäisiköhän joskus raahata esteitä sinne hallista, niin voisin yrittää saada Rillasta jotain hyppykuvia. :DD

  VastaaPoista
 4. Jenny,
  No kyllä! :D

  Sara,
  Aksun erikoisuus on ilmavat laakahypyt. Ihan sitten kuvaankin osui sellainen.

  Milena,
  Totta tosiaan :D Raahaa yksi este pihalle, johan sillä saa jo jotain kuvia. On kyllä hankalaa ohjata koiraa ja ottaa kuva. Onneksi nuo omat on pallohakuisia. Suorittivat esteen (tyylistä ei nyt puhuta :D ), kun annoin luvan ja sain räpsittyä kuvat :)

  VastaaPoista
 5. Aksu keksi nopeamman tavan aitojen suorittamiseen. Ei aussie ole tyhmä koira!

  VastaaPoista
 6. Peukku Aksulle! Miksi mennä aina sieltä mistä aita on korkein? :D

  VastaaPoista
 7. Aksu totta tosiaan keksi mennä sieltä, missä aita on matalin! Jäynä taasen yritti selviytyä rimaa hipoen tehtävästä, mutta epäonnistui. Kuvasta ehkä näkee, kuinka rima on jo pompannut rimankannattimista irti :D Alas tuli.

  VastaaPoista
 8. Koinpas muuten illan salapoliisihetken teidän blogin parissa. Eksyin mutkan kautta KoiraNetiin Jäynän sivuille ja iski silmään, kun siellä luki, että Jäynällä on töpö häntä. Piti tulla oikeen tänne kuvista sitten selvittelemään hännän arvoitusta :'D

  VastaaPoista
 9. Jäynällä on tuollainen pitkä töpö eli koiranetissä on tieto siltä osin ihan oikein. Jos siis sitä ennätit miettiä :) Se näyttää kuvissa jonkin verran pidemmältä pitkien häntäkarvojen takia.

  VastaaPoista
 10. Toisaalta kiva kun tulee syksy, rytmi ja kaikki! Ja Gittan kanssa alakaa agilityn alkeiskurssi, jei!

  VastaaPoista