maanantai 30. syyskuuta 2013

Kellot tehkää meille aikaa

Nyt on takana ensimmäinen "tuplakisaviikonloppu" eli toisin sanoen starttasin sekä Aksun että Jäynän kanssa. Tuskin maltan odottaa sitä, että Jäynä nousee kolmosiin ja koirien startit ovat samana päivänä. Ei tule sitten niin paljon ajelua yhteen viikonloppuun.Lauantaina otettiin Jäynän kanssa kaksi starttia. Ensimmäinen sujui hyvin, joten siitä LUVA sijoituksella 4./16. Jälkimmäisellä radalla paukkui puomin kontakti ja maaliin tultiin vitosella. Keinonurmi oli Jäynälle uusi alustatuttavuus ja se hieman heikensi hyppytekniikkaa, mutta siihen nyt ei auta kuin treeni, aika ja kokemuksen lisääntyminen. Irtoaminen ei luonnistunut kovinkaan hyvin ja ratoihin paloi aikaa enemmän, kuin irtoavan koiran kanssa. Tähän täytyy siis oikeasti panostaa treeneissä.

Sunnuntaina jatkoin agiliitoa sitten Aksun kanssa. Kahdelle ekalle radalle mentäessä tein niin, että seuruutin Aksun sisälle halliin ja pidin sivulla lähtöalueelle asti. Rata-alueelle siirtyminen oli siis näillä kerroilla hallittua, mutta muuten en tiedä vaikuttiko se varsinaisesti vireeseen mitenkään. Ensimmäisellä agiradalla tehtiin nolla, sijoituksella 5./41. Hyvää radassa oli persjättö, jonka ehdin kuin ehdinkin tekemään! Huonoa sitten se, että Aksu kaatui juuri ennen loppusuoraa ja kynti kenttää kuonollansa. Siinä paloi myös aikaa. Pitikin sattua. Aksu itse ei onneksi ollut millänsäkään kaatumisestansa ja nousi ylös jatkaen juoksuaan ihan yhtä innokkaana. Toiselta radalta tuli HYL ja keskeytin radan Aksun hypättyä aalta melko korkealta räkyttäen alas. Tätä ennen ehdin kuitenkin kokeilla yhdelle hypylle saksalaista, joka onnistui! Viimeinen rata (josta videokin on) oli hyppäri. Teimme nollan, jolla sijoitus 4./34. Vauhti ei ollut paras mahdollinen, mutta tällä radalla oli erilainen nurmi, kuin kahdella edellisellä, joten ehkä sen tuntuma oli erilainen koiralle? Aksu saattoi myös olla väsynyt. Toisaalta itsekin olisin voinut pinkoa vikkelämmin. Pitäisi oppia luottamaan koiraan enemmän ja antaa sille reippaammin vastuuta. Silti ihan onnistunut rata!

Sertit menivät tälläkin kertaa meitä nopeammille, mutta koska viisi parasta palkittiin, ei kotiin tarvinnut lähteä tyhjin käsin. Aksu sai pari uutta lelua ja minä kisalahjakortteja sekä suklaata!

8 kommenttia:

 1. Hienot! Onnittelut LUVA:sta ja nollista! :)

  VastaaPoista
 2. On sulla kyllä makeet aksa-aussit ! (:

  VastaaPoista
 3. Laura,
  Kiitos! :)

  Elsicx,
  Kiitti! Hyvinhän ne tosiaan toimivat agissa :)

  VastaaPoista
 4. Onnittelut hienoista suorituksista! :)

  VastaaPoista
 5. Onnea nollista, taas! Sulla on melkoinen putki menossa. : D Kyllä ne sertit pian tulevat tuolla tahdilla.

  VastaaPoista
 6. Esa,
  Kiitos! Luulisi totta tosiaan sertien jossain vaiheessa osuvan kohdille, jos vain saadaan nollavarmuutta kasvatettua (tai pidettyä tällä viime aikojen tasolla). :)

  Eeva,
  Kiitos! :D Tuli ihan sellainen olo, että täytynee käydä kisoissa useamminkin, kuin vain kerran kuussa. Kasvatetaan tahtia?

  VastaaPoista