sunnuntai 22. syyskuuta 2013

We'll be raising our hands, shining up to the skyOtsikoiden keksiminen on toisinaan vaikeaa, jollei täysin mahdotonta. Tämän kertainen lause on siepattu Ellie Gouldingin Burn-kappaleesta. Soi päässä tänään tehokkaasti.

Tänään unohdettiin tokoilut hetkeksi Jäynän kanssa ja keskityttiin vaihteeksi kolmen startin verran agilityyn. Minulla oli tänään kuvaaja mukana, joten postaukseen on liitetty kaksi ensimmäistä ratasuoritusta.

Ensimmäiseltä radalta tehtailimme nollan, joka riitti ykkössijalle. Toiselle radalle lähdin sillä ajatuksella, että päivän tavoitteet on jo saavutettu ja muuten vietetään vain hauskat kilpailunomaiset treenit. Jäynä olikin näissä treeneissä hyvin kuulolla ja toiseltakin radalta irtosi nolla ja ykkössija. Kahden ensimmäisen startin jälkeen meillä oli siis saldona kaksi nollavoittoa ja SERT. Kolmas startti otettiinkin näin ollen alkuperäisistä suunnitelmista poiketen maksi2-luokassa! Ensimmäinen rata kakkosissa tosin päättyi hylkäykseen kolmanneksi viimeisellä esteellä, kun Jäynä irtosi hieman liikaa ja sinkosi keppien sijasta putkeen. Siltä radalta taisi tulla vain yhdelle koirakolle tulos ja sekin oli vitonen. Ei se rata liian vaikea kuitenkaan ollut, ainakaan minun mielestäni.Jäynän kanssa oli hauska kisata. Ainakin toistaiseksi Jäynän kierrokset ovat sillä tasolla, että se on paremmin hallinnassa, kuin Aksu. Oli luksusta, kun pystyi luottamaan siihen, että koira totta tosiaan pysyy lähdössä. Kovin irtoavainen tai estehakuinen Jäynä ei ihan vielä ole ja jää turhan usein kohteliaasti odottamaan hidasta ohjaajaansa. Luulen, että ajan, kokemuksen ja treenin (!) myötä tähän tulee kuitenkin muutos. Luultavasti muutaman vuoden päästä muistelen kaiholla tätä aikaa, kun Jäynä odotteli ja oli kuulolla.

Näin on siis ykkösluokka paketissa, neljän kisastartin jälkeen! Näätis on kyllä niin super! Innolla odotan, mitä haasteita kakkosluokka tuo tullessaan. Tästä on hyvä jatkaa.

25 kommenttia:

 1. Suuren suuri peukku teille myös tätä kautta! :)

  VastaaPoista
 2. Sulla on kyllä hieno näätäeläin, onnea!:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos onnitteluista! :) Ja Jäynä on kyllä mahtinäätä! :)

  VastaaPoista
 4. Vau, onnea kakkosluokkalaisille! Jostakin syystä tämä on ensimmäinen agilityvideo, jonka näen Näädästä. Mistä noin hienoja aussieita saa. : D

  VastaaPoista
 5. Eeva,
  Kiitos vielä! :)

  Esa,
  Kiitos! Niin ja luulen, etten ole aiemmin julkaissut näätäagilityvideoita! Blogissa en ainakaan ole. Ei ole tainnut facessakaan olla. Oho. :D

  VastaaPoista
 6. Wau, onnea! Miks multa on mennyt ihan ohi Jäynän agilityuran alku? Kuinka reippaasti se on yli maksirajan? Niin pikkunen sintti, että joutuu tekemään aika paljon töitä hyppyjen kanssa.
  Mut hei, sää liikut paljon paremmin Jäynän kanssa kun Aksun!

  VastaaPoista
 7. Voi että, älyttömästi onnea teille! Näätä Näppärä on kyllä ihan mieletön paketti!

  VastaaPoista
 8. Onnea, tekin nousitte kovin nopsasti kakkosiin, hienoa!! :)

  VastaaPoista
 9. Onnea teille kakkosiin pääsystä! Siitä vaan sitten ylöspäin ;)

  VastaaPoista
 10. Hyvältä näyttää meno! Onnea! :-)

  VastaaPoista
 11. Kauheasti onnea. Ootte kyllä taitavia. :D

  VastaaPoista
 12. Hieno homma! On sulla kyllä super taitava koira :)

  VastaaPoista
 13. Hurrjat onnittelut! Ootte taitavia! :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos kaikille onnitteluista! :)

  Laura,
  Jäynä osallistui yksiin kisoihin kesällä! Ei niistä kovin suurta melua taidettukaan pitää :) Jäynä on 47cm korkea eli samoissa mitoissa pienten bortsujen ja kelpieiden kanssa. Onneksi rakenne on kevyt (painoa hurjat 13kg), vaikka turkki antaakin ymmärtää kaikkea muuta toisinaan. :)

  Ja totta! Liikun paremmin jäynän kanssa. Mietin mistä se voisi johtua ja tulin siihen tulokseen, että Jäynän kanssa ei tarvitse varmistella kontakteja tai tukea sitä henkisesti keinulla, jolloin menosta tulee jo ilman näitä jarrutteluita sujuvampaa! Jäynä ei myöskään ole niin irtoava, kuin Aksu, jolloin se ei ajaudu väärille reiteillekään niin herkästi. Antaa tavallaan minulle enemmän vapautta keskittyä etenemiseen. Jotenkin näin? :D

  VastaaPoista
 15. Jäynähän on näköjään enemmän kuin pätevä agilitykoirakin! Te osaavat saatte kaiken näyttämään niin helpolta :D

  VastaaPoista
 16. Onnea vielä, Jäynä oli niin hieno!
  Ja oli kiva törmätä, vaikka pitikin vähän kiirettä. :D

  VastaaPoista
 17. Kiitos, Milena! :)

  Tuuli,
  Kiitos vielä! Oli kyllä hauska törmätä! Toivottavasti nähdään toistekin vähemmällä kiireellä! :D

  VastaaPoista
 18. Siis oikeesti, ihan uskomattoman hienoa! Onnea superagituloksista! :D Sulla on kyllä ihan mielettömän upea koira, ja toki oot itsekin sen hyvin koulinut. ;)

  VastaaPoista
 19. Kiitoksia Amy! :) Jäynä on kyllä upea!

  VastaaPoista