perjantai 11. lokakuuta 2013

Kesällä kerran



Videon teki Pasi

Iltalenkeille on jo tarvinnut lapasia ja aamulenkeillä on ollut kuura maassa. Videolle taltioiduista järven rannoilla vietetyistä kesäilloista tuntuu olevan jo pieni ikuisuus.

Aksu tarvitsi tänä kesänä (vai pitäisikö sanoa viime kesänä) vain muutamalla ensimmäisellä uimareissulla pelastusliivejä, muilla se ui jo sujuvasti ilman. Siitä on tullut aika rohkea uimari ja se jopa hyppää uimaan (tyylillä)! Näätämöinen on entisessä elämässään ollut kenties saukko ja se ei rohkaisua tarvitse järveen hypätäkseen. Lätäköihin neitikoira ei sen sijaan astu tassullakaan, toisin kuin Aksel, joka nyt syksyn myötä rymyää jokaikisen ojan läpi  

8 kommenttia:

 1. Aika lailla samannäköistä meininkiä kuin meillä. 8) Järveen syöksytään hyökyaallon lailla ja uidaan niin kovaa kuin käpälistä irtoaa, ettei se keppipirulainen ehdi karkuun.

  VastaaPoista
 2. Haha! Aksulle tyylipisteet veteen laskeutumisesta :D Uintiliike alkaa jo ilmassa?

  VastaaPoista
 3. Ihanat räpiköijät! :D Enpä osais kuvitella Fantan tekevän yhtä rohkeita loikkia kuin Jäynän,varsinkaan ilman pelastusliivejä. Ehkä Fantakin oppii vielä enemmän rohkeutta noiden liivien kanssa tulevaisuudessa, tänäkin kesänä tuli jo paljon lisää niiden ansiosta. :)

  Mutta etenkin tuo lapasten käyttö on sellaista, jota ei voi ymmärtää! Säät ovat kyllä täällä jo todellakin sen mukaiset, että saisi jo käyttää, mutta en vain jostakin syystä ilmeisesti pysty tajuamaan/muistamaan sitä, kun aina tulee automaattisesti laitettua vain puolisormikkaat ja sitten palelee kädet alkulenkistä. :,D

  VastaaPoista
 4. mags,
  Kiirehtiä tosiaan täytyy, ettei keppi/lelu karkaa! :D

  Noora,
  Kiitos! :)

  Jonna,
  No ilmeisesti se alkaa uida jo ilmassa :D Varulta. Ei sitten varmasti uppoa, kun osuu veteen.

  Laura,
  Aksu ei ennen uskaltanut ollenkaan uida! Vasta pelastusliiveillä se rohkaistui hieman yrittämään. Täällä on yksi ensimmäisistä uintikerroista liivien kanssa http://www.niittipantanaulakossa.net/2011/07/vesipedoilla-on-pelastusliivit_04.html Niin ja Aksullahan se oli paljon sitä, että se ei kertakaikkiaan osannut uida! Sen takapää aina vajosi pohjaan, kun se yritti. Vasta pelastusliivien kanssa se oppi uimaan ilman, että uppoaa :D

  Täällä on nyt ollut lämpimämpiä päiviä! Tänään ei tarvinnut pellolla koiria kuvatessa edes takkia! Aurinko paistoi niin lämpimästi :)

  VastaaPoista
 5. Ihania uimareita. Kiva kuulla että Aksusta on liivien kanssa tullut noin rohkea. Jedillä on ollut tänä kesänä liivit ja se nouti lelua jo paljon paremmin kuin viime kesänä, mutta tuskin siitä mitään suurta uimaria tulee, kun se palelee niin helposti. Parin uintilenkin jälkeen se hytisee hullun lailla rannassa.

  Ootko ajatellut vepeä kokeilla uimarikoiriesi kanssa? :)

  VastaaPoista
 6. Liiveistä oli kyllä tosi paljon apua Aksun uimaopetuksessa! Eiköhän Jedikin niiden avulla opi hyväksi uimariksi! Kurjaa, jos sitä kuitenkin paleltaa helposti!

  Vepeä kiinnostaisi kokeilla kyllä, mutta vain Jäynän kanssa! :) Sitä en tosin tiedä kuinka se pärjäisi siinä, kun on niin pikkuruinen ja kait se venekin pitäisi jaksaa raahata rantaan!? :D Aksua taasen jänskättää lähikontakti vieraisiin ihmisiin edelleen ja vaikka sillä voimaa olisikin kiskoa veneitä ja uimareita, niin se jättää senkin lajin vähän sosiaalisimmille koirille :)

  VastaaPoista
 7. Ihana kesävideo :)

  VastaaPoista