perjantai 18. lokakuuta 2013

Listen!

The wind is rising, and the air is wild with leaves
We have had our summer evenings, now for october eves!


Meillä vallitsee ärsyttävä kelien välimaasto. Eilen aamulla oli pakkasta, tänään näyttäisi satavan vuoroin vettä, vuoroin räntää. Poutapäivinäkin on hankalaa pukeutua lenkeille, sillä ohuella takilla tulee kylmä ja hieman paksumman takin kanssa tulee kuuma. Kaksi vuodenaikaa riittäisi ihan hyvin. Talvi ja kesä. Jos nyt ylipäätään on pakko olla muita vuodenaikoja kesän lisäksi.

Odotin Jäynälle juoksujen jälkeen jotain massiivista karvanlähtöä. Ei ole vielä tapahtunut. Aksu sen sijaan pudottaa turkkiansa, kuin paraskin narttu. En tiedä mistä sitä pohjavillaa mukamas enää riittää. Nyt tosin tippuu jo päällikarvakin. Yleensä vissiin kastraation jälkeen urokset kasvattavat paksun turkin. Joo ei Aksu. Muhkeat kauluskarvat ovat enää vain muisto. Kaulapantaa ei tosiaankaan ennen turkin seasta nähnyt ollenkaan. En silti valita, sillä tykkään kevyempiturkkisista koirista (jos aussieista olisi olemassa lyhytkarvainen versio, ottaisin heti sellaisen. Lyhytkarvainen perhoskoirakin olisi vinkeä). Tosin luulen, että talveksi Aksu pistää kyllä kunnon talviturkin päälle. Niin kävi viime vuonnakin.

5 kommenttia:

 1. Syksy on ihana! Paitsi myönnän kyllä, että tällainen hyytävä lumi-/vesisade yhdistettynä koleaan ilmaan ja märkyyteen ja harmauteen ei ehkä ole ihan niitä lemppareita... Syksyn kaatosateet kyllä yleensä on ihan mukavia, kun vaan vetää hyvät ulkoiluvaatteet pälle ja kumpparit jalkaan! :) Oi, pidän kyllä syksystäkin! Kaikki neljä vuodenaikaa ovat musta ihan mukavia ja hyödyllisiä. Kevät on ehkä eniten se, jonka voisi suoraan skipata yli siihen kesään.

  Lyhytkarvainen aussie olisi kyllä kivannäköinen, musta kaikki lyhytkarvaiset versiot on hienoimpia! Jos mulla olis pitkäkarvainen koira, se olis varmaan aina ajeltuna lyhyeksi.

  VastaaPoista
 2. Teidät on haastettu!:)

  http://viphy.blogspot.fi/2013/10/11-kysymysta-haaste.html

  VastaaPoista
 3. Tiina,
  Syksyssäkin on toki puolensa. Se ruska nyt ainakin, mutta se meni jo :D Hankalinta on se sopiva pukeutuminen. Olen vilukissa ja siis vaatteita pitäisi osata jotenkin laittaa sopivasti niin, ettei alkulenkistä ole tosi kylmä ja loppulenkistä kauhea hiki :)

  Mä tykkään kans erityisesti lyhytkarvaisista koirista! Pitkäturkkista tosin ei voi tuosta noin vain lyhyenä pitää ympärivuotisesti. Pohjavillaiset koirat näyttävät usein vähän pöhköiltä kynittyinä. :D Niin ja toki kynittyä joutuu sitten pukemaankin ihan eri tavalla. :)

  Jenni,
  Kiitos! Täytyy tarttua haasteeseen lähiaikoina siis! :)

  VastaaPoista
 4. Mä oon myös miettinyt että kuinka hieno olisi lyhytkarvainen sheltti! Lyhytkarvainen cockerihan mulla onkin jo, joskin trimmeriä apuna läyttäen, mutta onpa silti! Lyhytkarvaiset on vaan jotenkin koiramaisempia mun mielestä. Vaikkakin Jäynällä on hieno turkki aussieksi, kun sitä ei (kuvien perusteella) ole liikaa!

  VastaaPoista
 5. Oh! Lyhytkarvainen sheltti olisi tosiaan kätevä! :) Jäynällä on aika kevyt turkki, ei sitä ainakaan liikaa ole. Aksulla on myös tosi maltillinen karva siihen nähden, että se tosiaan on kastroitu uros. :D

  VastaaPoista