sunnuntai 20. lokakuuta 2013

"Sun liikkeet rekisteröiden, liikun riehakkaasti elämöiden"

Takana on sen verran toiminnantäyteinen viikonloppu, että nyt kyllä väsyttää! Lähinnä minua siis. Koirat tuntuvat jo latautuneen ja olevan valmiina uusiin koitoksiin.Lauantaina vietettiin tuntikaupalla aikaa agilitykisoissa Aksun kanssa.
Ensimmäinen rata oli ihan sujuvaa menoa, Aksu oli kuulollakin. Varasti tosin lähdöstä ja tiputti vihoviimeisen riman (oli muuten ensimmäinen kerta, kun käy niin), joten vitosella tultiin maaliin. Ihanneaika alitettiin ihan mukavasti. Toisella radalla Aksu lähti käsistä ja villiintyi. Se ei ollut enää ollenkaan hallinnassa ja kun yritin kutsua sen luokseni, juoksi se vain huutaen ohi. Sain lopulta pysäytettyä ja siltin kaulasta, käskin sivulle ja seuruutin ulos radalta. Aksu vaikutti ihan tyytyväiseltä, kupli innosta ja pompahteli vierelläni, kuin villivarsa.

Ennen kolmatta rataa heittelin Aksulle pihalla palloa. Siihen se purkikin ylimääräisen energian mainiosti. Harmillisesti radalla sitten vitonen, kun Aksu pyörähtikin pois putkelta, jonne oli jo työntänyt kuononsa sisään! Harvinaista se on tämäkin (irtoaminen ei ole yleensä meidän ongelma). Myöhemmin samalla radalla koimme hieman teknisiä ongelmia, kun treenitaskuni lukitus meni rikki ja se putosi kesken radan päältäni. Meillä oli jo vitonen, joten nostin treenitaskun käteen ja jatkoin radan loppuun asti treenimielellä. Aksu oli hyvin kuulolla, haki hankalan keppikulman nätisti ja sai ihan ansaitusti kehut ja narupallopalkan radan jälkeen samalla, kun itse ihmettelin treenitaskun toimintaongelmia.

Sunnuntaina vaihdoin lajia ja koiraa, kun suuntasin Jäynän kanssa tokokokeeseen.
Matkaan lähdettiin epäinhimillisen aikaisin (ottaen huomioon, että oli kuitenkin sunnuntaiaamu) Jäynän Remy-äipän ja Linda-kasvattajan kanssa.

Paikkaistuminen 10
Paikkamakuu 9
Seuruu 9
Zeta 7
Luoksetulo 9
Ruutu 7
Ohjattu nouto 10
Metallinouto 10
Tunnari 10
Kaukot 9

YHT. 286 pistettä ja siis EVL1

Saatiin kokeesta se, mitä toivoinkin eli toinen EVL1-tulos. Liikkeet tehtiin kahdessa osassa: ensimmäisessä kehässä tehtiin seuruu, zeta, ruutu ja luoksetulo. Toisessa kehässä tehtiin ohjattu nouto, metallinouto, tunnari ja kaukot.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Jäynä työskenteli heppojen hajujen keskellä (koe oli siis ratsastustmaneesisssa). Ensimmäisessä kehässä se vähän haisteli aina tilaisuuden tullen, mutta toisen kerran kehään mentäessä oli tullut jo siihen tulokseen, että hepat on so last season ja työskenteli ihan hyvin. Huonoin liike tänään oli ruutu ja paras onnistuminen koettiin ohjatussa noudossa, jossa Jäynä ylläpiti kivan vauhdin kapulaa hakiessaan!

Nyt on siis kaksi ykköstä kirjattu kisakirjaan ja TK4 on enää yhdestä ykkösestä kiinni. Varsinaiseen valioitumiseen tarttetaan vielä se pakkokakkonen näyttelypuolelta ja sen hankinta nyt ainakin jää ensi vuodelle ihan varmuudella. Tokokoesuunnitelmia kuitenkin olisi vielä tälle vuodelle. Katsotaan mitä ehditään toteuttaa.

24 kommenttia:

 1. Onnittelut! :)

  Vitsi kun mekin saataisiin uutta inspistä tokoiluun. Meillä vähän lössähtänyt pakka heti vieraassa paikassa epiksissä eikä Nitaa innosta touhu. Häiriö ei niinkään ole se vaikeus vaan joku tuntuu mättäävän heti kun ollaan kisamoodissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko itse erilainen epiksissä? Voisiko Nita reagoida jännitykseesi tms? :)

   Poista
  2. Sitä olen itse kovasti miettinyt. Teen liikkeet harjoituksissakin aika kisamaisesti, ehkä Nita vain nappaa sen jännittämisen. Kumma juttu sinänsä etten mielestäni jännittänyt noita kisoja vaan hurjasti enemmän oman seuran epiksiä mitkä menivät kuitenkin nappiin. On se vaikeaa :)

   Poista
 2. Onnittelut ykkösestä!

  (Olikin hyvä muistutus itselle, maneesihajuihin olisi kiva päästä treenaamaan...!)

  VastaaPoista
 3. Onnittelut taas! Sulla on kyllä kadehtittava kaksikko :) Vaikka Jäynää täällä aina kuolailenkin, niin Aksukin kuuluu mun nettisuosikkeihin :-)

  VastaaPoista
 4. Wau. Ei mulla sitten muuta.

  Ja onnea tietysti! :D

  VastaaPoista
 5. Onneksi olkoon vielä täälläkin! Teitte hienosti töitä yhdessä:)

  VastaaPoista
 6. En minäkään voi olla onnittelematta vielä tännekin!

  VastaaPoista
 7. Vau, hirmuisesti onnea tuloksesta! =)

  VastaaPoista
 8. Onnea! :) Meinasinkin sanoa, että tehän olette nyt vain yhden ykkösen päässä valioitumisesta, mutta unohdin että siihen pitää vielä olla vähintään se pakkokakkonen näyttelyistä. Pöh, minusta vähän turhaa tuo että pitää muka olla näyttelypuoleltakin noita tuloksia, kun ei sillä ole oikeasti kovin suurta merkitystä... Eiköhän Jäynä kuitenkin hyvän tuloksen sieltä näyttelyistä nappaa! Minun silmään se ainakin on kovin kaunis aussieksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaan mälsää, että kaikkiin lajeihin on sotkettu sitä näyttelyhommaa mukaan :< Ei tuon kakkosen nyt mikään mahdottomuus pitäisi olla, Jäynä on kuitenkin aussien näköinen. Usein vain tuomareiden suosioon kipuaa isot, muhkeaturkkiset merlet. Jäynä on aika kaukana sellaisesta :D

   Poista
 9. Onnea hurjan paljon!:) Ei sattunut videoo tokokisoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei! :( Remy ohjaajineen oli suoritusvuorossa just meitä ennen, joten ei kumpikaan nähty toistemme suorituksia ja kuvaaminenkin siis sen takia jäi. Täytyy joskus kuvata treenejä vaikka :)

   Poista
 10. Kiitos paljon kaikille onnitteluista! :)

  VastaaPoista
 11. Paljon onnea, ei enää kaukana siitä TK4:sta! :) Toivottavasti se tarvittava näyttelytuloskin irtoaa seuraavalla näyttelykäyntikerralla! Mekin metsästetään sitä vielä saavuttamatonta missitulosta joskus ensi vuoden puolella.

  VastaaPoista
 12. Kiitos, Tiina! Ei tosiaan TK4 ole enää kaukana! Toivottavasti teillekin se pakkokakkonen irtoaisi seuraavasta näyttelystä! :) Katsotaan kumpi voittaa sen meidän näyttelykisan ;)

  VastaaPoista
 13. Onnea, ootte kyl ihan koneita! Wautsi :D

  http://suipponokat.blogspot.fi/2013/10/haasteita-varusteita-ja-tunnustuksia.html teille ois myös pienoinen haaste.

  VastaaPoista
 14. Onnea huimasti tokasta evl-ykkösestä! Yksi vielä! Vitsi ootte hyviä! :D

  VastaaPoista
 15. Kiitoksia onnitteluista :)

  Riitta,
  Täytyy ottaa haaste vastaan! :)

  VastaaPoista
 16. Ihan höntti homma toi pakollinen näyttelytulos jotta saa jonkun lajin valion arvon. Toisissa koirissa kun ei tarvitse olla mitään vikaa, ne ei vaa miellytä tuomarin silmää. Jäynä on mun silmään paljon paremman näköinen kuin suurin osa tapaamistani pehkoaussieista! Toivottavasti saatte pakkokakkosen nyt jostakin ongittua ja pääsette kahmimaan valion arvoja, mitkä teille oikeutetusti kuuluisi :) Ootte huippuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Tyhmää, että näyttelyt on pitänyt sekoittaa muihinkin lajeihin. Olisi nyt edes olemassa ilmoittautumisen yhteydessä sellainen ruksi ruutuun -vaihtoehto, jossa ilmoittaisi heti alkuunsa olevansa tulossa hakemaan vain pakkokakkosta :D Tuomarit voisivat vähän sillä silmällä katsoa niitä koiria :D Ja kyllä, olen samaa mieltä, Jäynä on nätti :)

   Poista
 17. Wau, onnea! Ihan mielettömiä tuloksia teillä.

  Jäynä saa varmasti sen pakkokakkosenkin, sen sentään tunnistaa helposti aussieksi! Riesaltakin löytyy EH, vaikka sen rotua arvuutellaankin usein harrastajien parissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Luulisi tosiaan sen pakkokakkosenkin irtoavan! Toivottavasti mahdollisimman pienellä vaivalla, ettei tarttisi kovin näyttelyitä kierrellä :D

   Poista