maanantai 18. marraskuuta 2013

Oh the wind whistles down the cold dark street tonight


Kuvan on ottanut Tiina.

Eilen oli Jäynän kuudes kerta erikoisvoittajaluokassa ja kisakirjaan kirjattiin hyvä kakkostulos, 250 pistettä. Olisi ollut ykkönen ilman nollattua zetaa, mutta sitä nyt ei auta harmitella. Huomaan taas jossittelevani, vaikka olen ollut aikeissa luopua tästä huonosta tavasta.

Liikkeet oli sekoitettu oikein kunnolla ja ensimmäistä kertaa ikinä satuttiin Jäynän kanssa sellaiseen kokeeseen, jossa ryhmäliikkeet tehtiin aivan lopuksi ja nekin vielä käännetyssä järjestyksessä (ensin paikkamakuu ja sitten paikkaistuminen). Oltiin Jäynän kanssa ensimmäisenä vuorossa yksilöliikkeissä ja ekana suorittaessa oli oikeastaan kivempaa, että ryhmäliikkeet olivat vasta ihan vikana. Ensimmäisenä tulee inhottava hoppu paikallaolojen jälkeen viritellä koira yksilöliikkeisiin. Tuomarina oli meille uusi tuttavuus, Pulliainen, ja tykkäsin siitä, että tuomari kertoi mistä pistevähennykset johtuivat. Oma jännityksenikin laimeni, kun tuomari oli mukavan puhelias.

Paikkaistuminen 10. Onnistui ihan Jäynälle tyypilliseen tyyliin. Jos oikein muistan, niin Jäynä on saanut tästä jokaisessa kokeessa kympin. Istuu aivan hievahtamatta! Voisin siis lakata jännittämästä tätä.

Paikkamakuu 8. Jäynä oli ihan sitä mieltä, että ensin kuuluu tehdä paikkaistuminen. Ei vissiin ollut varma siitä, kuuliko oikein, kun käskin maahan ja vajosi puoliväliin tuijottamaan sellaisella "oletko aivan varma?"-ilmeellä. Toisella käskyllä meni alas asti.

Seuruu 9. Muuten nättiä, mutta kontakti tippui muutamassa kohdassa. En yhtään tiedä mitä Jäynä tuijotteli, mutta huomasin kyllä, kun sen katse harhaili. Selvästi etsi jotain katseellaan.

Zeta 0. Heti liikkeellelähdössä huomasin, ettei Jäynä ole kuulolla. Minun mielestäni tuijotteli etuviistossa ollutta ruutua ja oli sen oloinen, että haluaisi syöksyä sinne. Kaksi ensimmäistä vaihtoa menivät väärin. Harmitti, koska zetan jälkeen oli jäljellä enää ryhmäliikkeet ja luoksetulo ja muuten koe oli mennyt tosi hyvin.

Luoksetulo 6. Juu ei ollut aikomustakaan pysähtyä! Senkun laukkasi vain! Kaksi käskyä ensimmäiseen pysähdykseen, joka vaaaalui. Pitäisköhän treenata tätä joskus?

Ruutu 8 . Annoin toisen käskyn, kun seisoi ruudussa. En ollut varma siitä, onko riittävän sisällä maahanmenoa ajatellen, joten käskin syvemmälle ruutuun. Tuomarin mukaan turha käsky, olisi ollut hyvin sisällä alunperinkin.

Ohjattu nouto 9. Piste lähti, koska tiputti palautuksessa raville muutaman metrin ennen minua. Muuten vauhti oli hyvä ja tykkäsin kyllä itse tästä ihan tosi paljon! Ohjattu nouto on ollut meille se hankala juttu ja sitä on nyt saatu korjattua kivasti. Lähti merkiltä nätillä kaarella ja nosti kapulan epäröimättä. Jes!

Metallinouto 9. Tässäkin pistevähennys palautusvauhdin tippumisesta.

Tunnari 9. En muista oliko se tämä vai metallinouto, jossa Jäynä kääntyi takaisin sivulle ihan ääreishitaasti! Hetken jo luulin sen tiputtavan kapulankin, kun se asetteli itseään perusasentoon niin rauhassa ja huolella.

Kaukot 10 . Nää oli niiiiiiiin hienot! Ei liikkunut yhtään eteen eikä taakse!! Jipii!!!

Kisakirjojen jaossa tuomari kommentoi vielä, että Jäynä työskentelee tosi kivan näköisesti. Niin se kyllä työskentelikin. Ehdottomasti yksi parhaista kokeistamme, vaikkei ykköstä tullutkaan. Illalla Jäynä hyppäsi pallon kanssa vierelleni istumaan ja tuijotti pitkään suoraan silmiini. Sovittiin, että yritän olla ensi kerralla yhtä rennolla mielellä kehässä ja unohtaa tämänkertaisen epäonnistumisen zetassa. Sen epäonnistuminen oli vain vahinko.

ps. Otsikko tulee tästä. Soi eilen illalla radiossa ja jäi päähän.

7 kommenttia:

 1. Kaukot oli kyllä hienot! :) Ja tuttu tunne, ei se hyväkään kakkonen ihan hirveästi jaksa lämmittää. :D Mutta ei pidä jossitella liikaa! Aina tulee uusia mahiksia. ;) Eikä teillä paljosta enää ole kiinni, kyllä se vika ykkönen pian tulee!

  VastaaPoista
 2. Totta! Aina tulee uusi mahdollisuus! Harmi, että tokokokeisiin on toisinaan niin hankala mahtua! Koskaan ei tiedä milloin se seuraava tilaisuus koittaa :D

  VastaaPoista
 3. Joo zeta oli vahinko! Ja se psyykkaus pitäis nyt jotenkin saada kuntoon! :D Ens kerralla ulkoistat mulle ihan kaiken, en tosin tiedä saanko siinä vaiheessa mitään aikaseksi kun tärisen paikallani :D
  Mutta onnea vielä hyvästä kakkosesta, se viimenen ykkönen koputtelee jo ovella :) te ootte silti mahtavia!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Emma! Täytyy ens kerralla keskittyä lähettämään sulle kaikki loputkin! :D Ei oo ihan niin helppoa!

  VastaaPoista
 5. Voi harmi tota zetaa, niin lähellä ykkönen! Mutta kakkonenki on kuitenkin hieno tulos, onnea!:)

  VastaaPoista
 6. Teillä on niin monta ykköstä ja KP:tä että pitihän sen kakkosenkin tulla! ;) Hyvin meni koe kuitenkin. Koirat on jänniä, kun ei koskaa voi ennalta tietää että miten homma toimii. tiedän yhden tapauksen joka valioitui agissa ja seuraavissa kisoissa painoi putkesta hypylle ja takaisin putkeen uudestaan ja uudestaan ja jouduttiin lopulta kantamaan radalta ulos :D

  VastaaPoista
 7. Jenni,
  Se oli tosiaan lähellä se ykkönen! Toisaalta niin se on ollut muutaman kerran aiemminkin! :D Eihän tässä kiire ja pääasia, että oli kivaa :)

  Jannika,
  Koirista ei totta tosiaan tiedä! :D Aksulla voi samassa kisassa tulla nopea nolla hyvällä sijoituksella ja jo seuraavalla radalla moninkertainen hylly ;D

  VastaaPoista