maanantai 9. joulukuuta 2013

Tulin, näin ja räksytinVuoden vikat agikisat juostiin eilen Ojangossa. Jäynä tehtaili pari hyllyä räksytyksen kera, mutta Aksu kunnostautui ja teki vitosen radan (keinulta kontaktivirhe) sekä kauko-ohjauksella toteutetun hyppärinollan sijoituksella 3./55. Ikävä kyllä sertin nappasi tokaksi sijoittunut, mutta ei se nyt ihan kauhean kauan jaksanut harmittaa, kun palkintokassista löytyi suklaapusuja minulle ja uusi vinkuötökkälelu Aksulle.

Aksun kanssa startattiin tänä vuonna 25 kertaa, mikäli SAGIn tilastointiin on uskominen. Näistä seitsemän starttia poiki nollan, loput olivat hyllyjä tai virhepisteillä varustettuja. Yksi nolla toi hyppysertin, yhdellä oltiin voittamassa piirinmestaruuskisoissa joukkuehopeaa. Osallistuimme myös SM-kisoihin (joukkuekilpa) ekaa kertaa. Viiden parhaan joukkoon päästiin tuloslistoilla viisi kertaa eli muutamista kisoista tultiin kotiin palkintojen kanssa. Kivaa vaihtelua. Nollavarmaksi Aksua ei edelleenkään voi sanoa ja sen kaarteet ovat ihan hillittömät, kun se sille tuulelle sattuu. Tottelevaisuusaste on kuitenkin noussut ja Aksun kanssa on ollut tosi kivoja ratoja, joilla kaikki on tuntunut niin tajuttoman helpolta!

Jäynän kanssa agilitystartteja kertyi yhteensä 14 (myöskin SAGIn sivuilta laskettu). Nollia tuli yhteensä kuudesta startista ja kaikki nollat tulivat ykköskakkosista, joissa startattiin yhteensä kymmenen kertaa. Mukaan mahtui jokunen nollavoitto. Kolmosissa tehtiin vain hyllyjä ja löydettiin Jäynästä räksyttävä kisamoodi, joka osaa irrota paremmin, kuin treeni-Jäynä. Jänski on ihan vaiheessa vielä, mutta erittäin kehityskelpoinen. Aksun ja Jäynän ohjaaminen tuntuu jo näiden kahden kokoeron takia keskenään ihan erilaiselta, sillä siinä missä Aksulle pitää aina muistaa antaa paljon tilaa, mahtuu Jäynä tulemaan pienemmästäkin rakosesta. Toisaalta kisayhteistyö Jäynän kanssa on vielä niin alkutekijöissä, että Aksu tuntuu tavallaan helpommalta. Tiedän Aksun heikkoudet ja vahvuudet ja Aksukin tietää minun oikkuni. Ajan kanssa opimme kyllä tuntemaan toisemme Jäynänkin kanssa, siitä ei ole pelkoa.

Joulutauko alkaa ihan pian ja se tulee kyllä tarpeeseen! Siitäkin huolimatta, että meillä on ollut varsin leppoisa agitahti. Ennen olin agilitytauon tarpeessa vain keväisin. Nyt kahta kisakuntoista koiraa treenatessa myös joulutauko tulee tarpeeseen. Usein sanotaan, että kaksi koiraa menisi siinä missä yksikin. Olen aina ollut erimieltä. Lenkeillä on molemmat kädet varattuina, ruokakippoja pitää täyttää kaksi, paijattavia on kaksi ja treenattavaakin on tuplasti. Se on kuitenkin jo ihan toinen juttu se. Agilityvuodesta 2013 sen sijaan totean vielä lopuksi, että oli kyllä paras pitkiin aikoihin!

7 kommenttia:

 1. Hienoa katsottavaa! Aksu menee ihan kuin osaisi radan yksinäänkin!

  VastaaPoista
 2. Onnea nollasta ja pronssista, olipa radassa komea loppu! Hieman Aksu kaarrattaa joo. Niin tutunnäköistä omasta agilitystä. :D

  VastaaPoista
 3. Jannika,
  No niin menee! :D Harmi, ettei videolta näy, kuinka kauas jäin ja silti Aksu teki esteet oikeassa järjestyksessä! Ehkä se osaa numerot?

  Esa,
  kiitos onnitteluista! Mukavaa kuulla, että muutkin harrastavat pitkiä kaarroksia! Olen joskus miettinyt, että Aksun ajat olisi ihan tosi hyviä ilman noita kaarteita, koska huonoja ne ei nytkään ole olleet! Videolla se näyttää hitaalta, mutta ilmeisesti noilla pitkillä koivilla etenee kevyesti hölkötellenkin ihan reipasta vauhtia :)

  VastaaPoista
 4. Onnea nollasta ja suklaapusuista! Haha, hieno toi Aksun lopun kauko-ohjaus, näyttää tosiaan kun se menis ihan yksinään ne numerot tietäen. :D

  VastaaPoista
 5. Onnea nollasta!:) Nätin näköistä menoa, mä aina katselen kateellisena muiden aksavideoita, mä oon itse niin kömpelö ja hidas etten pysyisi perässä vaikka itkisin.:D

  VastaaPoista
 6. Olipa hienon näköinen rata, sujui tosiaan kuin tanssi :D

  VastaaPoista
 7. Tiina,
  Kiitos! Se oli hauska tunne, kun jäin jälkeen ja koira silti teki hommat oikeassa järjestyksessä :D

  Jenni,
  no en minäkään se vilkkain gaselli ole, mutta siellä mennään muiden joukossa silti! Mukaan vain, jos agility kiinnostaa! :)

  johanna,
  Joskus onneksi myös sujuu! :D Kivaa vaihtelua niille moninkertaisesti hyllytetyille radoille. :D

  VastaaPoista